Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přemýšlím, že bych zkusila ekonomku. Matika, organizování, byznys atd. Mě docela baví, ale pořád se bojím, že v 1. ročníku budu z uciva vyšťavěna. Slyšela jsem totiž, že hodně lidí to nebavilo… Byli jste tam? Mohli bytse mi říct cca náplň učiva a co očekávat? Ony ty některé předměty zní jinak, než jaké třeba ve skutečnosti jsou… Tak mi řeknete prosím o co tam na té škole jde?
Na ekonomku (obchodni akademii) jsem chodila. Se skolou celkove sem byla spokojena. Vsechno je to o ucitelych a jejich pristupuk. V prvaku me urcite nebavila ekonomika ale pak sme chytli nekoho jinyho a bylo pak to fajn. Nerekla bych ze predmety zni jinak, nebo tedy aspon za me tak nezneli.
Ekonomie, ucetnictvi, marketing, politologie ale taky jazyky kde se taktez uci neco z toho co jsem tu rozepsala.
Za me urco supr volba hlavne pro dalsi studium na vysoke ![]()
A ac se to podle prispevku vyse nezda, je tam i cestina ![]()
Krome jiz napsaneho i obchodni korespondence, psani vsemi deseti, klasicke predmety typu dejepis, zemepis, fyzika.
S navaznosti na vs bych si jista tak nebyla, matematika byla jen okrajove a na vs gymnazisti na tom byli vyrazne lepe se znalostmi.
S navaznosti na vysokou je problem v tom, ze nektere predmety nemaji takovou dotaci hodin, jako na gymplu, takze se toho probere min, no a na vysce se pak predpoklada znalost predmetu v rozsahu uciva na gymplu… takze je dobry uz ted vedet, kam asi by se na vysokou slo a kdyztak se prubezne vzdelavat samostudiem
No já mám jinou zkušenost, mám za sebou humanitní gympl a měla jsem 2 hodiny matiky týdně. mam maturitu z matiky a matiku na vš jsem taky zvládla, stejně ti tam vše vysvětlí, dívají se na tebe jako na debila, ale vysvětlí, toho bych se fakt nebála.
Jinak u nás je tam od 1.-3. Ročníku matika 3× tydne a potom.ve 4. 4× tydne. A dávají přednost děckam s dobrým hodnocením z M a FY
@Hawajka01 píše:
Hlásím se tam s 1-2 dvojkama
Tak to nebudeš mít problémy. Urcitě to zvládneš. ![]()
Škola je fajn, je docela lehká ale najít si práci s touhle školou byl pro mě problém… Je pravda, že v té době byla téměř nulová nezaměstnanost. Ale i tak spolužáci skončili většinou v obchodech jako prodavači… ![]()
Ahooj, v dnešní době ekonomky chrlí kvanta studentů se skoro nulovou šancí na uplatnění. Takové studium je ztráta času, máš dobré známky, necítíš se na něco technického?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.