Bavlna versus směs bavlna + polyester

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Naima
26.7.12 09:26

Bavlna versus směs bavlna+polyester

Ahoj, koupila jsem přes internet krásné osušky s kapuckou pro mimčo. Schválně jsem hledala takové, aby byly 100% bavlněné (přijde mi to tak pro novorozené miminko lepší a máloco jsem koupila nebavlněné. Na internetu je v popisu k osuškám jasně napsáno 100% bavlna. Na osuškách je ovšem štítek 80% bavlna, 20% polyester.

Mámm chuť to paní omlátit o hlavu (osobní odběr, takže se nemusím zalamovat s poštovným), protože mi to jednak přijde velmi neseriozní a za druhé nevím, směsová osuška :nevim:? Pro nás dospěláky taky kupuji jen bavlnu s co nejvyšší gramáží a žádné směsky. Používáte směskové ručníky/osušky? Mají stejnou kvalitu a nasákavost jako ty bavlněné? Děkuji za info, v materiálech se opravdu moc nevyznám :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
26.7.12 09:32

Já jsem „složení“ nikdy neřešila

• Citovat
  • Upravit
29350
26.7.12 09:33

Koukla jsem na naše, teda na všechny ty dětské i na pláž, takové ty jako ponča s kapucemi a všechny jsou teda podle štítku jen čistě bavlněné…
S tím polyesterem mi to přijde jako jedny ručníky, co kdysi koupila tchýně na tržnici za dvacku, že po utření jsi byla pořád mokrá…
Pokud ti poslali zboží s jiným složením, tak bych to asi vrátila…

Ještě mě napadlo, jestli to třeba nemá nějaký barevný lem z toho polyesteru, takže by ta „ručníková část“ byla opravdu jen bavlněná… ale i tak je to klamání spotřebitele, nabízet něco, co neodpovídá skutečnosti…

Příspěvek upraven 26.07.12 v 09:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
26.7.12 09:34

Ahoj, budou míň savé. A pokud je to pro mimčo a ještě to měli uvedené blbě, tak bych jim to omlátila o hlavu :mrgreen:
Směs bavlna + polyester nemám všeobecně na oblečení ráda, pokud je to „hladká“ látka. Polyester beru jedině jako flees.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.7.12 09:43

Děkuji za postřehy, popsána byla jako termofroté a 100% bavlna. Kdyže se na ni dívám, tak je zvenku zřejmě klasicky bavlněná a zevnitř je fleecová 8o + v kapucce je i vevnitř prošitá nášivka obrázku tak, že to škrábe. Celkově velké zklamání. Když to srovnám s mnohem levnější Lídláckou, kterou mi dnes manžel koupil (stoprocentní bavlna, kapucka je vevnitř měkká a nic neškrábe, no jednoznačné zklamání. A hlavně mě to štve principielně, že neuvádí kompletní údaje :cert:.

• Citovat
  • Upravit
17630
26.7.12 09:49

Taky by mě to nakrklo. Řekla bych, že určitě tak savá nebude jako 100% bavlna. Já si hlídám složení kvůli malé, protože je atopička a nic jiného kromě bavlny nesnese. Dostala tuhle tepláčky s příměsí polyesteru a po dvou dnech nošení měla na obou bocích rudé fleky. Trvalo docela dlouho než jsme se toho zbavili.
Osušku dítě na sobě sice nemá celý den, ale i tak by mě to mrzelo. Přinejmenším bych tam zavolala a zeptala se jak je to možné a počkala bych si na reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.7.12 10:04

Tak ještě perla na závěr - při balení jsem si všimla, že se ten fleece trhá od švu a už teď je tam díra asi 5centimetrů. Nemluvě o tom, že je na osušce úplně jiný motiv obrázku, než má být :lol:. Tomu opravdu říkám kauf, sice nakupuji na internetu pravidelně, ale aby mi přišlo něco úplně jiného a ještě poškozené, to se mi opravdu nestalo :roll:.

• Citovat
  • Upravit
29350
26.7.12 10:09
@Naima píše:
Tak ještě perla na závěr - při balení jsem si všimla, že se ten fleece trhá od švu a už teď je tam díra asi 5centimetrů. Nemluvě o tom, že je na osušce úplně jiný motiv obrázku, než má být :lol:. Tomu opravdu říkám kauf, sice nakupuji na internetu pravidelně, ale aby mi přišlo něco úplně jiného a ještě poškozené, to se mi opravdu nestalo :roll:.

No tak to si fakt můžou nechat… to bych jim rozhodně vrátila s pěkným dovětkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.7.12 10:10

Se savostí je to individuální, některé směsovky sají, některé hůř. Ale pokud ti vadí umělina (mě by vadila), paní bych to vrátila. Takto jsem jednou vracela návleky na nohy, psali 80%bavlny a nakonec to byl 100% polyester :cert: Ještě se omlouvali, že mají staré popisky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.7.12 10:12
@Naima píše:
Tak ještě perla na závěr - při balení jsem si všimla, že se ten fleece trhá od švu a už teď je tam díra asi 5centimetrů. Nemluvě o tom, že je na osušce úplně jiný motiv obrázku, než má být :lol:. Tomu opravdu říkám kauf, sice nakupuji na internetu pravidelně, ale aby mi přišlo něco úplně jiného a ještě poškozené, to se mi opravdu nestalo :roll:.

omlátit o hlavu takový šmejd :cert: (ale přítomnost flísu teda vysvětluje ten podíl uměliny, píše se to všechno dohromady, ne, takže osuška bavlněná a okraj umělý? :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.7.12 10:18

Ta osuška je udělaná tak, že líc je 100% bavlna (klasická osuška) a rub je kompletně z fleecu (to bude ta směsovka). Což mi připadá padlé na hlavu, to mám jako prohazovat strany - napřed jednou stranou osušit, pak mimčo vytáhnout, osušku obrátit a mimčo zavinout :lol:? No naprdlo mě to hodně, že tam je jiný obrázek mi bylo jedno, ale to, že je to umělina a ještě děravá, to už opravdu hodně. Už jsem jim psala email a dnes jim to rovnou odvezeme zpátky.

• Citovat
  • Upravit
29350
26.7.12 10:26

@Naima A kde jsi to kupovala? Ať víme, kde nenakupovat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: I když mě už asi nakupování osušek s kapucí nehrozí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.7.12 10:37

@Regina Hero viz IP :)

• Citovat
  • Upravit
14856
26.7.12 10:50

Ja bych to pani vratila, pokud nejsi stoprocentne spokojena. Ja mam treba osusky z CA, 100% bavlna a obrazek taky myslim dobry.

jinak ten polyester nemusi byt na skodu, ale savost te bavlny to asi snizi. Ja jsem si ted koupila latku na latkovee pliny a tam je taky cca 10% polyesteru, zbytek je ale material Tencel, coz jsou vlakna ze dreva, eukaliptu, a savost je mnohem vyssi jak bavlna a pry lepe schne jak bambus. Jeste to ale nemam ozkouseno. Tam je ten polyester kvuli pruznosti, coz na rucniku moc nevyuzijes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.7.12 10:51

Je ted ctu ze se to i pare a ta dvojstrana mi taky neni jasna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat