Bavlna versus směs bavlna + polyester
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Koukla jsem na naše, teda na všechny ty dětské i na pláž, takové ty jako ponča s kapucemi a všechny jsou teda podle štítku jen čistě bavlněné…
S tím polyesterem mi to přijde jako jedny ručníky, co kdysi koupila tchýně na tržnici za dvacku, že po utření jsi byla pořád mokrá…
Pokud ti poslali zboží s jiným složením, tak bych to asi vrátila…
Ještě mě napadlo, jestli to třeba nemá nějaký barevný lem z toho polyesteru, takže by ta „ručníková část“ byla opravdu jen bavlněná… ale i tak je to klamání spotřebitele, nabízet něco, co neodpovídá skutečnosti…
Příspěvek upraven 26.07.12 v 09:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, budou míň savé. A pokud je to pro mimčo a ještě to měli uvedené blbě, tak bych jim to omlátila o hlavu ![]()
Směs bavlna + polyester nemám všeobecně na oblečení ráda, pokud je to „hladká“ látka. Polyester beru jedině jako flees.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za postřehy, popsána byla jako termofroté a 100% bavlna. Kdyže se na ni dívám, tak je zvenku zřejmě klasicky bavlněná a zevnitř je fleecová
+ v kapucce je i vevnitř prošitá nášivka obrázku tak, že to škrábe. Celkově velké zklamání. Když to srovnám s mnohem levnější Lídláckou, kterou mi dnes manžel koupil (stoprocentní bavlna, kapucka je vevnitř měkká a nic neškrábe, no jednoznačné zklamání. A hlavně mě to štve principielně, že neuvádí kompletní údaje
.
- Citovat
- Upravit
Taky by mě to nakrklo. Řekla bych, že určitě tak savá nebude jako 100% bavlna. Já si hlídám složení kvůli malé, protože je atopička a nic jiného kromě bavlny nesnese. Dostala tuhle tepláčky s příměsí polyesteru a po dvou dnech nošení měla na obou bocích rudé fleky. Trvalo docela dlouho než jsme se toho zbavili.
Osušku dítě na sobě sice nemá celý den, ale i tak by mě to mrzelo. Přinejmenším bych tam zavolala a zeptala se jak je to možné a počkala bych si na reakci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ještě perla na závěr - při balení jsem si všimla, že se ten fleece trhá od švu a už teď je tam díra asi 5centimetrů. Nemluvě o tom, že je na osušce úplně jiný motiv obrázku, než má být
. Tomu opravdu říkám kauf, sice nakupuji na internetu pravidelně, ale aby mi přišlo něco úplně jiného a ještě poškozené, to se mi opravdu nestalo
.
- Citovat
- Upravit
@Naima píše:
Tak ještě perla na závěr - při balení jsem si všimla, že se ten fleece trhá od švu a už teď je tam díra asi 5centimetrů. Nemluvě o tom, že je na osušce úplně jiný motiv obrázku, než má být. Tomu opravdu říkám kauf, sice nakupuji na internetu pravidelně, ale aby mi přišlo něco úplně jiného a ještě poškozené, to se mi opravdu nestalo
.
No tak to si fakt můžou nechat… to bych jim rozhodně vrátila s pěkným dovětkem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Se savostí je to individuální, některé směsovky sají, některé hůř. Ale pokud ti vadí umělina (mě by vadila), paní bych to vrátila. Takto jsem jednou vracela návleky na nohy, psali 80%bavlny a nakonec to byl 100% polyester
Ještě se omlouvali, že mají staré popisky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Naima píše:
Tak ještě perla na závěr - při balení jsem si všimla, že se ten fleece trhá od švu a už teď je tam díra asi 5centimetrů. Nemluvě o tom, že je na osušce úplně jiný motiv obrázku, než má být. Tomu opravdu říkám kauf, sice nakupuji na internetu pravidelně, ale aby mi přišlo něco úplně jiného a ještě poškozené, to se mi opravdu nestalo
.
omlátit o hlavu takový šmejd
(ale přítomnost flísu teda vysvětluje ten podíl uměliny, píše se to všechno dohromady, ne, takže osuška bavlněná a okraj umělý?
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta osuška je udělaná tak, že líc je 100% bavlna (klasická osuška) a rub je kompletně z fleecu (to bude ta směsovka). Což mi připadá padlé na hlavu, to mám jako prohazovat strany - napřed jednou stranou osušit, pak mimčo vytáhnout, osušku obrátit a mimčo zavinout
? No naprdlo mě to hodně, že tam je jiný obrázek mi bylo jedno, ale to, že je to umělina a ještě děravá, to už opravdu hodně. Už jsem jim psala email a dnes jim to rovnou odvezeme zpátky.
- Citovat
- Upravit
@Naima A kde jsi to kupovala? Ať víme, kde nenakupovat
I když mě už asi nakupování osušek s kapucí nehrozí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych to pani vratila, pokud nejsi stoprocentne spokojena. Ja mam treba osusky z CA, 100% bavlna a obrazek taky myslim dobry.
jinak ten polyester nemusi byt na skodu, ale savost te bavlny to asi snizi. Ja jsem si ted koupila latku na latkovee pliny a tam je taky cca 10% polyesteru, zbytek je ale material Tencel, coz jsou vlakna ze dreva, eukaliptu, a savost je mnohem vyssi jak bavlna a pry lepe schne jak bambus. Jeste to ale nemam ozkouseno. Tam je ten polyester kvuli pruznosti, coz na rucniku moc nevyuzijes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je ted ctu ze se to i pare a ta dvojstrana mi taky neni jasna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, koupila jsem přes internet krásné osušky s kapuckou pro mimčo. Schválně jsem hledala takové, aby byly 100% bavlněné (přijde mi to tak pro novorozené miminko lepší a máloco jsem koupila nebavlněné. Na internetu je v popisu k osuškám jasně napsáno 100% bavlna. Na osuškách je ovšem štítek 80% bavlna, 20% polyester.
Mámm chuť to paní omlátit o hlavu (osobní odběr, takže se nemusím zalamovat s poštovným), protože mi to jednak přijde velmi neseriozní a za druhé nevím, směsová osuška
? Pro nás dospěláky taky kupuji jen bavlnu s co nejvyšší gramáží a žádné směsky. Používáte směskové ručníky/osušky? Mají stejnou kvalitu a nasákavost jako ty bavlněné? Děkuji za info, v materiálech se opravdu moc nevyznám