Oblečky - miminko v září?

579
25.7.12 16:53

Oblečky od září???

Ahoj maminky:) chtěla bych se zeptat na vzácné rady zasloužilých maminek, co vše budu nějak tak potřebovat za oblečení pro prcka, narozeného v září. Nějaký stručný, ale klidně i nestručný seznámek, to nejdůležitější:)
Přece jen brzičko přijde zima, tak nevím, co vše je potřeba jak na doma, tak i na ven do kočárku.
Děkuji za Vaše odpovědi :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
25.7.12 16:57

Dupačky, bodyčka s dlouhým rukávem, mikinky, čepičky, ponožky, na zimu teplou kombinézu, punčocháčky, svetry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
25.7.12 17:01

A co třeba rukavičky a šálku?:)a ta teplá kombinéza musí být, ikdyž je teplý fusak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
25.7.12 17:04

JJ, já do mrazů dávala kombinézu, i fusak. Rukavičky, až když vystrkoval ručičky z fusaku, jinak je měl schované uvnitř ve fusaku a ani mu nevylézaly z rukávů, měl je delší :mrgreen:, šálek jsem nedávala, byl zabalený celý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
25.7.12 17:04

MAlá je 26.srpna.Bylo už docela chladno. Nejvíc jsem využila overálky na spaní, bodyčka s dl. rukávem, dupačky a polodupačky, mikinky, punčocháčky. Podzimní a zimní kombinézu. Malá nesnesla být ve fusaku, takže měla teplou kombinézu. Pokud máš hodně teplý fusak, tak nemusí být moc teplá.
Potom čepišky, rukavičky. Šály nemáme doteď, ale hodně jsem používala takový ten trojúhelníkový šátek na krk. Bývá z fleesu nebo merinovlny.

• Citovat
  • Upravit
9454
25.7.12 17:08

Hlavne toho moc nekupuj dopredu :mrgreen: ja pak zjistila ze polovina veci je sice krasna ale totalne neprakticka…treba rozepinani kombinezy apod. navic sem nekterym detem je velikost 56 mala jinym velka..vzala bych jen nejnutnejsi ted uz a pak nakupovala az za pochodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
25.7.12 17:08

Jo rukavice a sala netreba pro maly mimco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
25.7.12 17:10
@mikitaa píše:
Hlavne toho moc nekupuj dopredu :mrgreen: ja pak zjistila ze polovina veci je sice krasna ale totalne neprakticka…treba rozepinani kombinezy apod. navic sem nekterym detem je velikost 56 mala jinym velka..vzala bych jen nejnutnejsi ted uz a pak nakupovala az za pochodu :mrgreen:

My jsme teda vynosili snad úplně všechno. Malá byla pořád od mlíka, poblitá nebo po*** :roll: To se pak hodily a krásné riflíky, když už neměla co na sebe :mrgreen:
Ale určitě nenakupovat vše hned. Já jela pro zateplené kalhoty malé 3 dny po propuštění z porodnice, protože se tak ochladilo :zed:

• Citovat
  • Upravit
MartickaNela
25.7.12 17:11

@wesny Já čekám malou v říjnu a do opravdu huňaté kombinézy půjdu až podle toho jaká bude zima. Tady ta zavinka, futsak, deka musí stačit. Nebo popř. ta kombinéza ale tu bych řešila až tak leden kdyžtak :)

• Citovat
  • Upravit
1166
25.7.12 17:13

Ahoj, třeba bodyčka s krátký rukávem u nás byly prvního 3/4 roku (podzim+zima)úplně k ničemu, tak ty bych nekupovala. Jinak do kočárku jsem měla fleesovou kombinézu (měla i přišité ťapky, což je paráda, protože jsme nemuseli řešit žádné teplé capáčky). No a v té kombinéze jsem je dávala ještě do fusaku. Ale zase jsem nemusela děckám dávat moc vrstev - doma byly v body, kabátku a punčoškách a když jsme šli ven, tak dostaly jen tu kombinézu + čepici a rukavice (nesnesly mít schované ruce ve fusaku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.7.12 17:16

Ja bych si poridila: 5 x body s dlouhym 56
5× body s dlouhym 62
3× puncochace
3× teplaky nebo dupacky
5× ponozky
3× tricko s dlouhym
2× mikyna
1× svetr
1× tenci plysovou kombinezku
1× teplou kombinezku vetsi velikosti cca 68 at ji ma i na pozdej
Jednu bavlnenou cepicku a jednu teplou cepicku
Jedny rukavice.

Ja rukavice nedavala, mala to nesnesla, mela ruce v kombineze ktera ji byla vetsi. Salu jsme nikdy nemeli.

Jeste bych si poridila, jednu zacinovacku do autosedacky, nam vyhovovala emitex ta tepla.

Pokud bylo nad nulu tak jsem nedavala do fusaku kombinezu ale mimi oblekla do svetru dala deku a fusak. Pokud bylo pod nulou tak jsem dala kombinezu, deku i fusak. Ono ti mimi rekne jestli je mu teplo nebo zima. Bude rvat :mrgreen: Nase mala je spis horkokrevna, takze ji nemusim moc oblikat, je hned ve vsem spocena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
25.7.12 17:16

Výborné téma - stačí na zimu (pokud nebudou opravdu kruté mrazy, kdy už stejně s mimčem ven vyjíždět nebudu) mimčo obléct, dát do kombinézy typu Medvídek z HM - lehce zateplená chlupatá kombinéza, dát zimní fusak Emitex a deku a finito? Mimochodem, ta deka se dává do fusaku nebo se dekou přikrývá fusak :)?

• Citovat
  • Upravit
74217
25.7.12 17:30

V zimě jsem oblíkala punčošky/body s dlouhým rukávem nebo dupačky, čepku teplou kombinézu a v kučárku jsem přikryla dekou, to malé stačilo, aby se nezpotila, jak byly větší mrazy, tak dostala ještě i fusak Wallaboo do kočáru co má v autosedačce a stačilo to. Je narozená 11.9.2011 když jsme ji nesli s porodnice, tak bylo chladno, tak byla trošku nabalená, v autosedačce už měla fusak Wallaboo je teplejší a teplákovku. Pak se udělalo tepleji, tak se zas oblíkala balila míň, vždycky podle počasí oblíkám a to i teď ve skoro 11 měs.
A furt zkoušíme nos, že někde jsem četla, že se má dítěti šáhnout na nos, když je teplý je dítěti příjemně teplo, když je studený je dítěti chladno, je fakt, že mi malá, když má studený nos začne k tomu automaticky škytat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
25.7.12 17:32

@IvkaH - dobrá poznámka s nosíkem, to si zapíšu za uši:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
25.7.12 17:37

No s tim nosikem nevim nevim. Vetsinou se vsude pise o hrudni kosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat