Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Barbulka píše:Achdarek píše:
Jdu se chlubit.Apolenčina nová plenka. Sice už není tak křivá, ale zase má volné gumičky.
krásná
super plína. A jak kdo měříte gumičky? taky s tím bojuju, aby byly akorát…
Oskárek píše:asha píše:hm, to jsem si taky myslela, a mezi tím prádlem co už se vypralo jsem hodila i pár next body z multipacku, je tam takový světlý potisk proužků nebo hvězdiček a ani se to nehloOskárek píše:Taaak to ti nereknu
asho, že na stálobarevný je to ok, to jsem četla, ale jak ho poznám![]()
to je někde napsáno na cedulce?
Muj dojem je, ze pokud je to cely barevny, i z rubu, je to ok. Ty saty byly z latky, na ktery to bylo natisteny… ale ja svadlena nejsem
ale ty vycházej na pár korun a kdyby to zesvětlalo, tak mi to neva… ale že bych to chtěla zkoušet na všem
a co udělá prekarbonát s pulem???
jak se vlastně používá?
Je to tekuté nebo jako prášek? To to jen přihodím do praní do pračky? A kolik?
Sufik píše:Oskárek píše:a co udělá prekarbonát s pulem???asha píše:hm, to jsem si taky myslela, a mezi tím prádlem co už se vypralo jsem hodila i pár next body z multipacku, je tam takový světlý potisk proužků nebo hvězdiček a ani se to nehloOskárek píše:Taaak to ti nereknu
Muj dojem je, ze pokud je to cely barevny, i z rubu, je to ok. Ty saty byly z latky, na ktery to bylo natisteny… ale ja svadlena nejsem
ale ty vycházej na pár korun a kdyby to zesvětlalo, tak mi to neva… ale že bych to chtěla zkoušet na všem
jak se vlastně používá?
to nevím, ale řekla bych že nic, rozkládá se na sodu a peroxid vodíku a ten hned na vodu a kyslík…PUL by tohle měl vydržet, ale nezaručuju, nezkoušela jsem…
je to prášek, dá se koupit přímo čistý perkarbonát, třeba zde www.fichema.cz nebo v různých eko-shopech jako sůl na ksvrny (ale cca 3× dráže ![]()
dávkování, četla jsem, že se dává třetina toho co prášku, ale to asi jen, když chceš prát jen v tom.
jinak účinný je pouze při vysokých teplotách, pokud pereš na 40, tak je potřeba přidat TAED (viz Fichema )
Sufik píše:super plína. A jak kdo měříte gumičky? taky s tím bojuju, aby byly akorát…
Od oka
Ne, podle střihu, tam mám vyznačené, kde mají gumičky začínat a končit. Ale v praxi to občas nevyjde.
Oskárku zachránila jsi mě! Včera večer jsem objednala prekarbonát a teď jsem tam volala, aby mi tam přihodili ten aktivátor a ještě jsem to stihla!!!! ![]()
Achdarek píše:Sufik píše:super plína. A jak kdo měříte gumičky? taky s tím bojuju, aby byly akorát…Od okaNe, podle střihu, tam mám vyznačené, kde mají gumičky začínat a končit. Ale v praxi to občas nevyjde.
ano, to jsem zjistila taky. Jednou to natáhnu moc, jednou málo a to mám už zprovozněný 3 kroký cikcak a nastavený ho mám furt stejně.
Sufik píše:Achdarek píše:ano, to jsem zjistila taky. Jednou to natáhnu moc, jednou málo a to mám už zprovozněný 3 kroký cikcak a nastavený ho mám furt stejně.Sufik píše:super plína. A jak kdo měříte gumičky? taky s tím bojuju, aby byly akorát…Od okaNe, podle střihu, tam mám vyznačené, kde mají gumičky začínat a končit. Ale v praxi to občas nevyjde.
Musíme hodně šít a vychytáme to
Jen teda nevím, kdo ty plenky bude nosit ![]()
no já až střelím 6 itti bitti, tak mi tam zbydou 3 anavky, 1 ŠD, 1 pop-in a 1 Bum genius a to akutně budu potřebovat doplnit vlastní výrobou, bo s tím se vyžít nedá. Zatím doma šité - 2× kytky, 2× mašinky, 1× kachničky + 1 pulka.
Ale mezi náma, tohle množství + milion doma šitých vkládaček mi teď stačí na 3 dny+ den schnutí.
Sufik píše:Oskárek píše:a co udělá prekarbonát s pulem???asha píše:hm, to jsem si taky myslela, a mezi tím prádlem co už se vypralo jsem hodila i pár next body z multipacku, je tam takový světlý potisk proužků nebo hvězdiček a ani se to nehloOskárek píše:Taaak to ti nereknu
jak se vlastně používá?
S PULem neudela nic. Dava se jedna polivkova lzice na pracku na bily pradlo. Fleky jsem tim takhle nelikvidovala, to delam pred pranim.
careynka píše:Brunifid píše:no slaby…takovy tlustsi nite…careynka píše:To jako je moc silné nebo moc slabé?
cus holky, tak mi dorazila ta vlna… k memu prekvapeni ma tloustku dvou provazku.jak z toho neco upletu????
![]()
![]()
![]()
![]()
Já bych neupletla nic, ani kdyby k tomu byly jehlice a návod na DVD
A jaka je to vlna?
holky, co máte za pračky a kolik vám žerou?
jsem dneska koukla na tu naši starou chuděru a docela jsem koukala… ![]()
59 litrů vody a 1,15kw/h ![]()
Achdarku krasna plena, ja to rikam porad,ze za chvilu uz budes sit ve velkym ![]()
Pomeranco tve dite se evidentne nerado foti ![]()
Sufiku a jak casto prebalujes
, ja ted peru nejpozdeji obden,jinak bych nevysla…vysla bych kdybych pouzivala zavazovacky a ruzne smejdy co mam doma,ale to se mi taaaak nechce ![]()
zuzanecka81 píše:
jsem dneska koukla na tu naši starou chuděru a docela jsem koukala…
59 litrů vody a 1,15kw/h
Tak naše pračka, dva roky stará - 45 litrů a 0.85Kw/h při praní 5kg na 60°C.
A koupila jsem nakonec malé plavky ImseVimse modré puntíky z volánkem ![]()
zuzanecka81 píše:
jsem dneska koukla na tu naši starou chuděru a docela jsem koukala…
59 litrů vody a 1,15kw/h
Netusim, nekupovala jsem ji ja a nemam k ni navod ![]()
Ale schvalne zkusim mrknoutbna netu…
já už právě dlouho chci koupit novou pračku. no a teď, když ob den peru plíny, tak by se to asi sakra vyplatilo…
jak jsem psala těch 59 litrů a 1,15kw/h, tak to je taky při 60ti stupních. při 40 je spotřeba vody stejná, jen je o něco nižší ten kw/h
tak mi i rovnou napište, co máte za pračky ![]()