Bavlněné plínky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5708
15.2.11 09:51
Barbulka píše:
Achdarek píše:
Jdu se chlubit. :oops: Apolenčina nová plenka. Sice už není tak křivá, ale zase má volné gumičky. :zed:
:palec: krásná

super plína. A jak kdo měříte gumičky? taky s tím bojuju, aby byly akorát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
15.2.11 09:52
Oskárek píše:
asha píše:
Oskárek píše:
asho, že na stálobarevný je to ok, to jsem četla, ale jak ho poznám :think: :-) to je někde napsáno na cedulce? :-)
Taaak to ti nereknu :mrgreen: Muj dojem je, ze pokud je to cely barevny, i z rubu, je to ok. Ty saty byly z latky, na ktery to bylo natisteny… ale ja svadlena nejsem :nevim:
hm, to jsem si taky myslela, a mezi tím prádlem co už se vypralo jsem hodila i pár next body z multipacku, je tam takový světlý potisk proužků nebo hvězdiček a ani se to nehlo :dance: ale ty vycházej na pár korun a kdyby to zesvětlalo, tak mi to neva… ale že bych to chtěla zkoušet na všem :think:

a co udělá prekarbonát s pulem???
jak se vlastně používá?
Je to tekuté nebo jako prášek? To to jen přihodím do praní do pračky? A kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
15.2.11 10:07
Sufik píše:
Oskárek píše:
asha píše:
Oskárek píše:
asho, že na stálobarevný je to ok, to jsem četla, ale jak ho poznám :think: :-) to je někde napsáno na cedulce? :-)
Taaak to ti nereknu :mrgreen: Muj dojem je, ze pokud je to cely barevny, i z rubu, je to ok. Ty saty byly z latky, na ktery to bylo natisteny… ale ja svadlena nejsem :nevim:
hm, to jsem si taky myslela, a mezi tím prádlem co už se vypralo jsem hodila i pár next body z multipacku, je tam takový světlý potisk proužků nebo hvězdiček a ani se to nehlo :dance: ale ty vycházej na pár korun a kdyby to zesvětlalo, tak mi to neva… ale že bych to chtěla zkoušet na všem :think:
jak se vlastně používá?

to nevím, ale řekla bych že nic, rozkládá se na sodu a peroxid vodíku a ten hned na vodu a kyslík…PUL by tohle měl vydržet, ale nezaručuju, nezkoušela jsem…
je to prášek, dá se koupit přímo čistý perkarbonát, třeba zde www.fichema.cz nebo v různých eko-shopech jako sůl na ksvrny (ale cca 3× dráže :wink:
dávkování, četla jsem, že se dává třetina toho co prášku, ale to asi jen, když chceš prát jen v tom.
jinak účinný je pouze při vysokých teplotách, pokud pereš na 40, tak je potřeba přidat TAED (viz Fichema )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
15.2.11 10:09
Sufik píše:super plína. A jak kdo měříte gumičky? taky s tím bojuju, aby byly akorát…

Od oka :mrgreen: Ne, podle střihu, tam mám vyznačené, kde mají gumičky začínat a končit. Ale v praxi to občas nevyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
15.2.11 10:12

Oskárku zachránila jsi mě! Včera večer jsem objednala prekarbonát a teď jsem tam volala, aby mi tam přihodili ten aktivátor a ještě jsem to stihla!!!! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
15.2.11 10:13
Achdarek píše:
Sufik píše:super plína. A jak kdo měříte gumičky? taky s tím bojuju, aby byly akorát…
Od oka :mrgreen: Ne, podle střihu, tam mám vyznačené, kde mají gumičky začínat a končit. Ale v praxi to občas nevyjde.

ano, to jsem zjistila taky. Jednou to natáhnu moc, jednou málo a to mám už zprovozněný 3 kroký cikcak a nastavený ho mám furt stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
15.2.11 10:15
Sufik píše:
Achdarek píše:
ano, to jsem zjistila taky. Jednou to natáhnu moc, jednou málo a to mám už zprovozněný 3 kroký cikcak a nastavený ho mám furt stejně.

Musíme hodně šít a vychytáme to :mrgreen: Jen teda nevím, kdo ty plenky bude nosit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
15.2.11 10:21

no já až střelím 6 itti bitti, tak mi tam zbydou 3 anavky, 1 ŠD, 1 pop-in a 1 Bum genius a to akutně budu potřebovat doplnit vlastní výrobou, bo s tím se vyžít nedá. Zatím doma šité - 2× kytky, 2× mašinky, 1× kachničky + 1 pulka.

Ale mezi náma, tohle množství + milion doma šitých vkládaček mi teď stačí na 3 dny+ den schnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.2.11 10:26
Sufik píše:
Oskárek píše:
asha píše:
Oskárek píše:
jak se vlastně používá?

S PULem neudela nic. Dava se jedna polivkova lzice na pracku na bily pradlo. Fleky jsem tim takhle nelikvidovala, to delam pred pranim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.2.11 11:25
careynka píše:
Brunifid píše:
careynka píše:
cus holky, tak mi dorazila ta vlna… k memu prekvapeni ma tloustku dvou provazku. 8-o jak z toho neco upletu???? 8-o 8-o 8-o 8-o 8-o
To jako je moc silné nebo moc slabé? :oops:
Já bych neupletla nic, ani kdyby k tomu byly jehlice a návod na DVD :mrgreen:
no slaby…takovy tlustsi nite…

A jaka je to vlna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
15.2.11 11:38

holky, co máte za pračky a kolik vám žerou?
jsem dneska koukla na tu naši starou chuděru a docela jsem koukala… :think:
59 litrů vody a 1,15kw/h :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22590
15.2.11 12:12

Achdarku krasna plena, ja to rikam porad,ze za chvilu uz budes sit ve velkym :palec:

Pomeranco tve dite se evidentne nerado foti :mrgreen:

Sufiku a jak casto prebalujes 8-o , ja ted peru nejpozdeji obden,jinak bych nevysla…vysla bych kdybych pouzivala zavazovacky a ruzne smejdy co mam doma,ale to se mi taaaak nechce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
15.2.11 12:12
zuzanecka81 píše:
59 litrů vody a 1,15kw/h :think:

Tak naše pračka, dva roky stará - 45 litrů a 0.85Kw/h při praní 5kg na 60°C.

A koupila jsem nakonec malé plavky ImseVimse modré puntíky z volánkem :)

• Citovat
  • Upravit
22590
15.2.11 12:14
zuzanecka81 píše:
59 litrů vody a 1,15kw/h :think:

Netusim, nekupovala jsem ji ja a nemam k ni navod :nevim:
Ale schvalne zkusim mrknoutbna netu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5393
15.2.11 12:22

já už právě dlouho chci koupit novou pračku. no a teď, když ob den peru plíny, tak by se to asi sakra vyplatilo…
jak jsem psala těch 59 litrů a 1,15kw/h, tak to je taky při 60ti stupních. při 40 je spotřeba vody stejná, jen je o něco nižší ten kw/h
tak mi i rovnou napište, co máte za pračky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí