Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Pastelka píše:
Aha, nestudovala jsem totak to jo, to se asi fakt nevyplatí, když je to B. Ta pračka jo, ale ta sušička…
Jo jo, ono sice sušička A je dražší, ale zase to jde znát na spotřebě, protože pokud to žere 2,2 kw v A a nebo 4,5 v B za hodinu, tak se to sušení jo sakra prodraží. ![]()
Já právě narazila na nějaký výpočet v diskuzích, kde vycházelo, že s tím cenovým rozdílem (zhruba 10 000, ale teď už je to asi míň) se mi to vrátí tak za 15 let. Ale sama nejsem schopná to spočítat. ![]()
Tak já jen tak v rychlosti zpočítala tohle, nevím teda kolik teď přesně stojí KW, počítala jsem 5kč, myslím že je to ale o chlupíček méně, to už je ale jedno, tak že.
Sušení 2 hod je: 5kč x 4,5 (KW) x 2(hod)= 45kč třída B
5kč x 2,2 (KW) x 2(hod)= 22kč třída A
Když budu počítat jen sušení cca ob den tak je to 15 x za měsíc.
Třída B: 45 kč x 15 = 675kč
za rok je to teda 12×675 = 8100kč
Třída A: 22 kč x 15 = 330kč
za rok je to teda 12×330 = 3960kč
rozdíl je teda 4140 kč
Pokud jsem teda počítala správně, tak investice se vráti mnohem dříve.
Tak já sem naházím ceny. Za správnost neručím, i když finština je už skoro moje druhá mateřština ![]()
Kapsovka bez pul 15,12 (jednovelikostní 20)
Kapsovka s pul 16,13/17,13 - podle vzoru pul (jednovelikostní 21)
AIO 21,17 ?(jednovelikostní 26)
Kalhotovka 19,15 (jednovelikostní 20,16)
Kalhotovka noční 22,18 (jednovelikostní 23,18)
Vlňáky M 22,18 L 23,19
Tak si to ještě rozmyslete, poměňte, objednávku pošlu až zítra.
Zeptala sem se teda na tu kalhotkovku a na způsob zmenšování. Ještě někdo něco?
Babo, mám dotaz na Teiju: Jde ta kapsovka udělat jednovelikostní? Díky!
Dělá, je o něco dražší.
Ale nepochopila sem, jak se zmenšuje, tak snad Teija brzy odpoví
Katy, tvůj výpočet zní rozumně. A myslíš, že je to reálné - že asi tolik ročně prosušíte a nebo nemáš představu?
Babo zeptej se jeste kestli dava do kapsovek nejakou vypln ci ne
Mirii píše:
Babo zeptej se jeste kestli dava do kapsovek nejakou vypln ci ne
To vím, nedává. Dá se přikoupit. Já tam cpu prefoldy nebo vložky z Fuzzi bunz nebo samodoma bambusové vkládačky.
Už odepsala, čekáme na Nenin odborný překlad ![]()
Babo nechápu to
Kalhotovka noční 22,18 (jednovelikostní 23,18)
co znamená 22,18? A u té jednovelikostí 23,18? ![]()
Halu nemám představu kolik prosušíme, platíme el. dohromady i s tchánovci, tak že přehled nemám. Přes jaro a léto jsem sušičku téměř nepouživala, jen občas a teď tak cca 2× týdně a to většinou suším tak 1,5hod, možná ani to ne, ono když se topí tak to doma dobře schne, zatím venku moc nemrzne, tak že ani v bytě není moc vlhko, dost větráme.
Baba píše:Mirii píše:
Babo zeptej se jeste kestli dava do kapsovek nejakou vypln ci neTo vím, nedává. Dá se přikoupit. Já tam cpu prefoldy nebo vložky z Fuzzi bunz nebo samodoma bambusové vkládačky.
Už odepsala, čekáme na Nenin odborný překlad
Tak ja si k te kapsovce pripisu i na seznam vnitrek…delaji je ve stejnych barvach?
Jako ze bych mela tyrkysove modrou vlozku? Ja tu svoji objednavku jeste trochu pozmenim…bambusove vnitrky jdou hnede,ruzove a bile?