Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
maminky mám prosbu. Nebyl jste někdo na výletě v Bayern parku?
http://www.bayern-park-freizeitpark-funpark.de/
Hledám kam bychom se s dětmi vypravily na víkend a našla jsem tohle.
Líbí se mi to moc ale ráda bych znala osobní zkušenosti.
Děti máme 3,5roku a 10měsíců. Chceme tam jet kvůli tomu staršímu aby se trochu vyblbnul:-)
Zajímá mě hlavně jak je to s atrakcemi?
Skoro všude píší od 100cm ale náš malej má 96cm…tak nevím,půstí ho někam nebo ne? Budou ho měřit?
Dále se chci zeptat zda si tam můžeme vzít kočárek? … a jak je to tam s jídlem. Kam si dáme věci které budeme během dne potřebovat? atd…
Děkuji všem za informace.
Hanka
Ahoj byli jsme s dětmi cca před 3lety a super, určitě ti tam nikdo malýho přeměřovat nebude. Je to dost velké a tak kočár určitě sebou. Je tam jídelna,ale určitě si sváču vlastní sníst můžete, kdekoliv.
Dobrý den,
chci se zeptat na vaše zkušenosti s bayern parkem, protože máme stejný problém
jako paní Hanka. Synovi je 3,5 a měří zhruba 95cm. Bude moct na atrakce, které
jsou většinou od 100cm. A ještě bych se chtěla zeptat, jak se tam chovají k českým dětem, dělají rozdíly mezi nimi a těmi německými?
Taky jsem zvědavá na zkušenosti, taky ho máme někdy v plánu, není od nás daleko.. já si taky myslím, že tam nikdo stát s metrem nebude, kor řešit pár centimetrů.. my jsme na Lipně na tobogánu našeho čtyřletého vydávali za šestiletého a nikdo nic neřekl a na tobogán ho pustili
![]()
Ahoj, myslíš ten tobogán v těch „korunách stromů“?…nevím jak přesně se to tam jmenuje…Jaké to tam je?
Jinak my v Bayern Parku ještě nebyli…Kluky už máme 5 a skoro 3roky…
Malej taky ještě nemá 100cm tak jsem zvědavá jestli někdo napíše jak to tam chodí.
@madi píše:
Taky jsem zvědavá na zkušenosti, taky ho máme někdy v plánu, není od nás daleko.. já si taky myslím, že tam nikdo stát s metrem nebude, kor řešit pár centimetrů.. my jsme na Lipně na tobogánu našeho čtyřletého vydávali za šestiletého a nikdo nic neřekl a na tobogán ho pustili![]()
Hele 5cm je moc to neprojde jde o bezpečnost a obsluha pokud tam pustí nekoho kdo je menší může mít pořádný průser. PS o věku kecám uplně běžně ale vejšku neukecáš. Navíc si všechny atrakce projeď před dítětem a pokud možno na stejném místě volnej pád a přetížení je v pohodě ale bacha na příčné vybrace.
@madi píše:
Taky jsem zvědavá na zkušenosti, taky ho máme někdy v plánu, není od nás daleko.. já si taky myslím, že tam nikdo stát s metrem nebude, kor řešit pár centimetrů.. my jsme na Lipně na tobogánu našeho čtyřletého vydávali za šestiletého a nikdo nic neřekl a na tobogán ho pustili![]()
To si piš že tam bude maník s metrem a bude konrolovat každé podezřele malé dítě. Vždyť za to dítě zodpovídají.
Děkuji všem moc za příspěvky, ale jak je vidět, nikdo jste tam ještě nebyl. ![]()
My tam máme namířeno někdy v půlce srpna, tak pak semka určitě napíšu
osobní zkušenosti. ![]()
Sice jsem tam nebyl ale všude v parcích je kontrola na vejšku a velmi důkladná není šance aby dítě co má 95cm prošlo na atrakci s limitem 100cm, některé parky mají metr na zdi někde mají udělanou míru ve tvaru obráceného L, ale každé dítě které je podezřele malé si přeměří.
Včera jsme tam byli. Bylo to super, náš malej má 95cm a jsou mu 3 roky.
Na všechny atrakce, co byly od 100cm, v pohodě mohl. Takže super výlet, nikdo
tam nikoho nepřeměřuje, když prostě není vyloženě malej (pod 90cm), tak to nikdo
neřeší. Opravdu neváhejte a vyražte. Doporučuji tento park.
No to mas docela kliku, já byl v Belantisu, disneylandu, Parc Aterix, Gardalandu a Mirabilandia a v3ube byli dost nekompromisní co se týče výšky. Teda jednou jsem prošel diky kapesniku pod čepici
) ale to byla spíš výjimka.