Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
MAM 20 MĚSÍČNÍ DITĚ V KOČÁRKU.A PLATIM ZA NĚJ.aSI MOJE BLBOST,ALE MĚ NIKDY NENAPADLO,ŽE SI TO ŘIDIČ NAŮČTUJE JINAK.jEDNOU NEPLATIL A 2KRAT JO.jA PLATIM 22 A ON 11.bLBOST,NE?
asi záleží odkud jsi, u nás se za dítě v kočárku neplatí-Praha
Asi záleží kde, zda je to mhd či nějaký příměstský, záleží na provozovateli. Najdi si jejich stránky a v přepravních podmínkách bude určitě jasně dané, zda se za dítě v kočáru platí či ne.
no záleží odkud jsi, ale za děti by se snad platit nemělo nikde ne?
Není to univerzální odpověď, ale většinou je to tak, že za kočárek s dítětem se neplatí, za prázdný kočárek se platí. Ale samozřejmě můžou být dopravci, kteří mají jiné podmínky (třeba že kočárek vůbec nepřepravují). Chce to opravdu pročíst pravidla přepravy a jejich ceník. To že někdy platíš a někdy ne, může být benevolence řidiče.
Já co vím, tak se běžně platí jen na kočárek a děti do 6 let neplatí ne?
Aspera píše:
Já co vím, tak se běžně platí jen na kočárek a děti do 6 let neplatí ne?
V Praze se platí jen za prázdný kočárek. Pokud v něm je dítě, tak se neplatí nic. Ode dneška navíc platí, že zdarma jezdí děti dokonce až do 15 let.
kubykula píše:nEMĚLO BY SE PODLE MĚ ANI TADY-pLZEN.
asi záleží odkud jsi, u nás se za dítě v kočárku neplatí-Praha
Gladys píše:UŽ B TO ZADÁVAM,dÍK.
Asi záleží kde, zda je to mhd či nějaký příměstský, záleží na provozovateli. Najdi si jejich stránky a v přepravních podmínkách bude určitě jasně dané, zda se za dítě v kočáru platí či ne.
terdule píše:
tak než nastoupíš,se ho zeptej,jak se vyspinkal
V Praze se neplatí za kočárek s dítětem, ale někde jinde (většinou pokud nejde o MHD) se za kočárek platí, ať už je s dítětem nebo bez.
Co jezdím meziměstskou tak se vždy kočárek platil jako zavazadlo, v MHD nikdy. Dítě neplatilo.
Co jsem kdy zatím jela kočárkem - MHD Opava, vlaky, ikdy jsem neplatila… jasný,.pokud převážíš prázdný, pak ano, ale jakmile je tam dítě a vetšina dopravců má dítě min do 6 let zdarma. tak je to i s kočárkem, pokud je dítě věkem kočárkové.
MHD u nás do 6ti let zdarma.
Autobus platím jen kočár jako zavazadlo 5 nebo 10 kč.
U nás v meziměstským se platí za kočárek 10Kě. Přepravce má v podmínkách, že se za něj prostě platí (za dítě ne) ale vtipné je, že čím lepší autobus na přepravu kočárků - nízkopodlažák, nebo ty s velkou plošinou, tak poplatek nechcou, zato ty debilní dálkáče s úzkou uličkou, kam než kočár nasoukám, tak jsem zpocená až na zadku, tak ty poplatek chtěj
. Což o to, já bych se těm blbým ráda vyhla, ale nikde se nedozvím, který zrovna v tu dobu pojede ![]()