Placení za dítě v kočárku v autobuse

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
1.7.11 20:59

U nás v meziměstským se platí za kočárek 10Kě. Přepravce má v podmínkách, že se za něj prostě platí (za dítě ne) ale vtipné je, že čím lepší autobus na přepravu kočárků - nízkopodlažák, nebo ty s velkou plošinou, tak poplatek nechcou, zato ty debilní dálkáče s úzkou uličkou, kam než kočár nasoukám, tak jsem zpocená až na zadku, tak ty poplatek chtěj :roll: . Což o to, já bych se těm blbým ráda vyhla, ale nikde se nedozvím, který zrovna v tu dobu pojede :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.7.11 21:45

U nás(Olomoucký kraj)
Neplatíme za dítě v kočárku, pokud dítě v kočárku sedí(to je podmínka zdůrazňovaná dopravcem). Jinak bych musela kočárek zaplatit jako zavazadlo..
Tak to máme v MHD, okresních autobusech i okresním couravém vlaku - rychlíkem jsme ještě nikam nejeli, tak nevím..
Jako dospělá osoba můžu vézt nejvíce 2 děti do 6 let, které se mnou jedou zdarma. Kdybych vezla třetí dítě, musela bych za něj zaplatit, bez ohledu na věk..

Kdyby dítě do 6 let cestovalo samo, muselo by mít vlastní jízdenku, spolu s dospělou osobou ne..

Taky se mi stávalo, že mi to každý řidič účtoval jinak, tak jsem se prostě informovala u dopravců a bylo..Potom jsem řekla, že jsem si to ověřila a byl klid :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7251
1.7.11 21:58

U nás jezdí v MHD takto:kočárek + dítě + jedna doprovodná osoba zdarma!:-) ( Kladno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
1.7.11 22:34

tAK PODLE JEJICH PODMÍNEK ZDE NAPSANÝCH DÍTĚ NEPLATÍ A jen KOČÁR.cHÁPU TO DOBŘE NE?Tak jiný způsob neberu.

Přeprava dětí
Děti do šesti let věku lze přepravovat jen v doprovodu osoby starší 10 let. Cestující s dítětem, které je dle tarifu přepravováno bezplatně, mohou společně zaujmout jen jedno místo k sezení, nejsou-li ostatní místa volná. Dětem do 12 let věku, nebo výšky do 150 cm není z bezpečnostních důvodů povoleno obsazovat první řadu sedadel v autobusu. Děti od 10 do 15 let věku prokazují na vyžádání řidiče nebo pověřené osoby svůj věk a tím nárok na zlevněné jízdné

průkazem vydaným dopravcem (tyto průkazy jsou vystavovány ve všech provozních kancelářích dopravce)
cestovním pasem
průkazem vydaným jiným dopravcem včetně ČD.
Přeprava dětských kočárků
Dětské kočárky s dítětem jsou posuzovány jako spoluzavazadlo a tak i odbavovány. Na spojích základní dopravní obslužnosti je umožněna přeprava minimálně jednoho kočárku s dítětem. Tento musí být zajištěn proti pohybu a pod přímým dohledem osoby, která s kočárkem do vozidla nastoupila. Cestující si pomoc při nástupu a výstupu zajistí sám.
Dětský kočárek bez dítěte je přepravován jako cestovní zavazadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
1.7.11 22:37
sunny1981 píše:
U nás jezdí v MHD takto:kočárek + dítě + jedna doprovodná osoba zdarma!:-) ( Kladno)

V MHD platim jen já a to poloviční u nás v Plzni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
1.7.11 22:38

Jani a oni po tobě tedy chtějí poloviční jízdné za dítě, či jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
1.7.11 23:01

jezdím hodně často
Kladno mhd kočárek + druhé dítě + 1 dospělý= zdarma ale jen po Kladně, mimo Kladno už dospělý platí
dopravce čsad Kladno kočárek + druhé dítě= zdarma
dopravce čsad Slaný kočárek- platí se za zavazadlo, pokud vezmete koloodrážedlo pro druhé dítě tak další zavazadlo a ještě za druhé dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
1.7.11 23:01
Hanule píše:
Jani a oni po tobě tedy chtějí poloviční jízdné za dítě, či jak?

jA JSEM JELA TŘIKRAT,(JÁ PLATIM 22 SAMA).Jednou chtěl 30,potom nic a po třetí 33kč. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
1.7.11 23:02
tulenice píše:
jezdím hodně často
Kladno mhd kočárek + druhé dítě + 1 dospělý= zdarma ale jen po Kladně, mimo Kladno už dospělý platí
dopravce čsad Slaný kočárek- platí se za zavazadlo, pokud vezmete koloodrážedlo pro druhé dítě tak další zavazadlo a ještě za druhé dítě…

Stěhuju se do Kladna. :lol: !!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
1.7.11 23:46
jani09 píše:
tAK PODLE JEJICH PODMÍNEK ZDE NAPSANÝCH DÍTĚ NEPLATÍ A jen KOČÁR.cHÁPU TO DOBŘE NE?Tak jiný způsob neberu.

Přeprava dětí
Děti do šesti let věku lze přepravovat jen v doprovodu osoby starší 10 let. Cestující s dítětem, které je dle tarifu přepravováno bezplatně, mohou společně zaujmout jen jedno místo k sezení, nejsou-li ostatní místa volná. Dětem do 12 let věku, nebo výšky do 150 cm není z bezpečnostních důvodů povoleno obsazovat první řadu sedadel v autobusu. Děti od 10 do 15 let věku prokazují na vyžádání řidiče nebo pověřené osoby svůj věk a tím nárok na zlevněné jízdné

průkazem vydaným dopravcem (tyto průkazy jsou vystavovány ve všech provozních kancelářích dopravce)
cestovním pasem
Dětské kočárky s dítětem jsou posuzovány jako spoluzavazadlo a tak i odbavovány. Na spojích základní dopravní obslužnosti je umožněna přeprava minimálně jednoho kočárku s dítětem. Tento musí být zajištěn proti pohybu a pod přímým dohledem osoby, která s kočárkem do vozidla nastoupila. Cestující si pomoc při nástupu a výstupu zajistí sám.

Spoluzavazadlo chápu tak, že je to zdarma. Hlavně, když píšou, že dětský kočárek bez dítěte je přepravován jako cestovní zavazadlo.

Zkus se podívat na část přímo o zavazadlech. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
1.7.11 23:52
jani09 píše:
tulenice píše:
jezdím hodně často
dopravce čsad Slaný kočárek- platí se za zavazadlo, pokud vezmete koloodrážedlo pro druhé dítě tak další zavazadlo a ještě za druhé dítě…

no jestli se ti to vyplatí :-D budeš strašně dlouho tahat kočárek, viděla jsem jednu co chtěla ušetřit a nutila sedět v kočáru tak pětileté dítě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.7.11 00:04
Zizalka píše:
jani09 píše:

Přeprava dětí

cestovním pasem

Spoluzavazadlo chápu tak, že je to zdarma. Hlavně, když píšou, že dětský kočárek bez dítěte je přepravován jako cestovní zavazadlo.

No,bylo by to logický,jak to píšeš.Koukni ještě jednou,jani.
tulenice píše:
jani09 píše:
tulenice píše:
jezdím hodně často
no jestli se ti to vyplatí :-D budeš strašně dlouho tahat kočárek, viděla jsem jednu co chtěla ušetřit a nutila sedět v kočáru tak pětileté dítě :-D

Já bych takhle nešetřila. :lol:

Příspěvek upraven 02.07.11 v 00:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3730
2.7.11 00:10
Zizalka píše:
jani09 píše:

Přeprava dětí

cestovním pasem

Spoluzavazadlo
Rozměry a hmotnost spoluzavazadel jsou uvedeny ve vyhlášeném ceníku jízdného.

Cestovní zavazadlo
Jako cestovní zavazadlo může cestující vzít s sebou zavazadlo, které se skládá nejvíce ze tří kusů a hmotnost jednoho z nich nepřesáhne 15 kg. Řidič vozidla, popř. pověřená osoba s konečnou platností určí, zda bude zavazadlo přijato k přepravě jako cestovní zavazadlo, či spoluzavazadlo. K přepravě jsou přijímána cestovní zavazadla, jejichž hodnota nepřesahuje částku 5 000,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
2.7.11 16:33

Tak ono je super, že na Kladně maminky s kočárkama v autobusech neplatí jízdné. Ale někdy je ke vzteku, že hodně jich chce ušetřit ikdyž mají děti velké. A tak se mi často stává, že mě řidič nevezme protože už tam má 2 kočárky se 4 letými dětmi :cert: No a když vám jede autobus pak až za půl hodiny(nebydlím v centru)a navíc pospícháte, tak je to k uzoufání. Ke všemu je vedle zastávky cukrárna, takže si krátím dlouhou chvíli nějakou mňamkou a ve finále nejedu jen pozdě, ale ještě mám větší p.del :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
2.7.11 16:56
Tak ted jsi mi odpovedela na to,co porad hledam :palec: … Ja si jenom nak nejsem jista,jestli budem ve vlaku platit za nas dvojkocar :nevim: ,…
Markit.Hl píše:
Co jsem kdy zatím jela kočárkem - MHD Opava, vlaky, ikdy jsem neplatila… jasný,.pokud převážíš prázdný, pak ano, ale jakmile je tam dítě a vetšina dopravců má dítě min do 6 let zdarma. tak je to i s kočárkem, pokud je dítě věkem kočárkové.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí