Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mam otazku. Chystame se s malou do bazenu do Jicina. Ale nosi stale pliny.
Jak je v bazenu? Davate plinu na koupani a presto plavecky? Nebo jen plinu bez plavek?
Diky za info
Plinky specialne urcene na plavani jsem davala, kdyz nosil pliny.Pote uz plavky.
Nemá bazén nějaké svoje předpisy?
JInak čůrání nezadrží ani plína, ani plavky. Na zachycení bobku mi přijdou lepší plavky s gumičkama kolem nožiček, než hnusná nacucaná plavací plína.
Letos jsme davali plavaci pliny z DMka, a nacucane nebyly po koupani nikdy, jsou cele pokryte nepromokavou vrstvou, stoji kolem 100kc 11ks, zadne plavky zatim nema, jeji temer 10m.
Jednou se stalo, ze pustila i bobek, a zustal tam, kde mel. ![]()
Za me jen plenku..
Pouzivame od pul roka neoprenove plavky - kalhotky, prodavaji i v pompo hrackarne.. Takova jako plina.. Nejlepsi, netahne ke dnu, da se pouzivat dokud nevyroste a vypada dobre ![]()
Mě už se kluk v roce a půl do plavacích plenek nevlezl, takže plavečky.
Ve dvou letech už malá byla bez plen, tak od roku a půl měla normální plavky (no asi dvakrát si neřekla, že chce čurat a počurala se
a předtím jsem jí dávala ty plavací plenky, většinou jen ty, někdy pod plavky…
Když má plenky dáváme plenkové plavky ( některé maminky kupují spec. plavky), až si říká, tak se koupí klasické plavky. jde hlavně o to, aby nedošlo ke znečištění vody stolicí- některé bazény to mají v podmínkách, že pokud vaší vinou dojde ke znečištění, platíte za vyčištění vody.
Dáváme buď plenkové plavky (koupené v drogerce) a nebo speciální plavky, které zadrží případnou nehodu (koupené přes net). Obojí samostatně, nekombinovali jsme to.
Pokud plánujete častější koupání, zainvestovala bych do těch plavek. Pokud jen nárazovku, přijde mi to zbytečné a raději bych pořídila plenkové plavky.
Dávali jsme přes léto plenku. Ale bylo to tak na třetiny - třetina plenku, třetina plavky a zbytek to neřešil. Byl to venkovní bazén.
A t plavací nebývají nijak extra nacucané. Jako něco vody v nich je, ale že by ztěžkly táhly ke dnu fakt ne. Rozhodně nevypadají jako prodojená normální plína ![]()
Na některých bazénech nebo v aquaparku vyžadovali jak plíny do vody, tak plavky…no a jidne to vůbec neřeší. Viděla jsem tam děti nahaté i jen v obyč kalhotkách (věk cca rok i méně).