Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
synovi jsou pres dva roky a necele dva tydny ho ucime bez plinek. Takze uz pres tyden je bez plin, obcas nehoda, na spani ji ma vzdycky. Akorat doma si rekne, ze chce curat, ale venku na to moc nemysli, takze v jeslich uz vubec ne. Byl tam od te doby dvakrat a ppkazdy se pocural a pokakal - asi se boji nebo stydi, nevim. Dneska jsem ho vyzvedavala tesne po tom, co ho pry umyli, protoze se pokakal a vypadal dost nesvuj a uplakane.
Zajima me vas nazor, zda ho i nadale nechavat v jeslickach bez plin, aby se to naucil, nebo mu ji tam davat, aby se nestresoval.
@OliviaTrish taky bych raději dala plínku. Podle mě i vychovatelky budou radši přebalovat pokaděnou plenu, než kluka celého sprchovat ![]()
@OliviaTrish Dejte mu plínku s tím, ať s ním tety chodí na nočník. Určitě tam mají takových dětí víc když jsou to jesličky. Pro tvého syna je to nové prostředí, je jasné, že se necítí tak jistý, jako doma. Jak uvidí ostatní děti chodit na nočník, osmělí se. Když začal můj první syn chodit do jesliček, tak už byl doma bez plen měsíc a stejně jsem mu ještě dalších 6 týdnů dávala pro jistotu tréningové kalhotky, kdyby náhodou. Navíc pro učitelky bude taky snazší vyměnit pokakanou plínku, než ho celého převlíkat.
Taky ted zaciname v jeslich (v zahranici je to teda skolka) a plinku jsem ji nechala. Curani chape a kakani zatim moc ne, ale pripadlo mi zbytecne ji stresovat jeste timto, stejne by se tam mohla zacit pocuravat a pokakavat jako vy. Ma cas.
A treba nadavaly, kdyz ho musely myt, zbytecny stres pro neho.
Plinku bych mu nechala. Pokud je ve stresu tak ještě nepřišel ten správný čas a j zbytecne ho nervovat. Ve 2 letech na ní má ještě právo ![]()
On uz tam chodi skoro rok, deti na nocniku videl a stejne na nej nechce, chodi curat na zachod.
Priklanim se taky spis k tomu mu ji tam davat, nebudu ho trapit.
Dekuji za vase prispevky.