Chůze a dvouleté dítě

134
1.9.16 11:13

Chuze a dvoulete dite

Ahoj holky,
Jdu si pro radu. Mam temer jiz dvouletou holcicku. Resime problem s chozenim. Nechce za ruku a nekdy uz vubec chodit. Spis vozit a nebo nosit.
Dle moji mamci chodi dost. Coz me se nezda. Chodime dopoledne okruh ktery ma cca 500-600 metru a po trech krokach natahne ruce ze chce vzit. Pokud ji nevemu tak si seda a hystericky zacina rvat. Podle babicek ji mam nosit co myslite vy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1679
1.9.16 11:16

V tomto veku jsem ji normal vozila v kocarku, nyni ji budou v listopadu 4 a je uplne normalni:-), chodi, jezdi na kole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
1.9.16 11:16

Syn mi za ruku taky chodit nechtěl (neušel ani deset metrů). koupila jsem vodítko a najednou chodil bezvadně i velké vzdálenosti. BTW za ruku se vodit stejně nemá (z ortopedického hlediska).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25136
1.9.16 11:18

Já bych to nelámala. Třeba jí bolí nožky, roste, tělíčko dostává i tak zabrat. Co kdyby tlačila kočárek, nepůjde líp? Já se snažím s dětma chodit, ale jsou taky nechodící. Starší měla teda i růstové bolesti, hodně rychle se vytahuje, takže jsem i ji chápala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.9.16 11:19

Ja to delam tak, ze ji vezmu a po 5 metrech ji dam na zem a ona jde. Ale v kocaru uz ani nechce byt. Je ji teda 20 mesicu a tak nejak rozeznakdy muze jit sama a kdy mi musi dat ruku, protoze vidi silnici a auta. No mela jsem z toho obrovskej strach, ale nase mala to nejak vycitila sama. Samozrejme co je dnes nemusi byt za tyden a bude mi zdrhat. To same u vas, dnes nechce a zitra proste treba zacne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.9.16 11:19

Těžko říct, buď může mít jen takové období - což někdy děti mívají, nebo ji třeba nejsou pohodlné botky?? Doma běhá normálně? A chodí správně, nesmajda, nevtací nohu, kyčle má volný? Neboli ji žádný pohyb?

Příspěvek upraven 01.09.16 v 11:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.9.16 11:20

Jj to je pravdy, taky obcas vozime detsky kocarek nebo nakupni vozicek a jde lepe - nechce vubec nosit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
1.9.16 11:20

Otázka je od kolika měsíců chodí, já třeba když nevzala kočárek, tak jsem se snažila s malou dělat různé kravinky typu závody, nebo jsme si říkali básničku Tetka kam jdete… a u toho jsme různě dupali. Jinak malý bude v prosinci 3 a úplně bez kočárku chodíme někdy od března. Myslím že má chvilku čas ještě, já třeba byla hotová když jsem si zapla krokoměr a viděla jsem kolik ujdeme a to jako dospělá jsem si myslela že to je jen kousek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
1.9.16 11:22

Nas nema kocar od roka a pul. Proste chce chodit. Za ruku jen u silnice, jinak poslechne, tak chodi i bez ruky. Ujde klidne kilometr v kuse i vic. Vzdy cekam, jak ho takova prochazka unavi a ono prd, unavena jsem jen ja :lol:. Ja bych ji bud vozila a nenutila chodit a jestli uz vozit nechces, tak vydrz, bude muset tapkat. Nebo ji dej odrazedlo nebo kocarek s panenkou, at ma nejakou motivaci. Za me to odrazedlo super vec :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.9.16 11:24

Já měla obě děti ve 2 letech už bez kočáru, ale rozhodně bych to nehrotila, nenutila jí chodit x-km štreky a klidně vozila na kočáru. Věk na to pořád má. Spíš bych začala pomalu a nenásilně tu chůzi trénovat: kousek jít na hřiště, do obchodu, kolem baráku, s odrážedlem…, ale toť vše. Ony ty 2 roky jsou sakra blbej věk, vztekat se teď může kvůli všemu a s nošením to na nás zkoušel i 4-leťák, který v čerstvých 3 letech vyšplhal na Sněžku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
1.9.16 11:26

Náš malej chtěl tou dobou taky nosit, i když chodit samozřejmě normmálně uměl. Já jsem byla těhotná, tak jsem mu jasně řekla, že ho neunesu, že je těžkej, a nebrala jsem ho. Hezký bylo, že se mnou pak vždycky pěkně chodil a ani zvedat nechtěl, ale jak se objevil taťka nebo babička, tak zase hned vzít, jinak scény :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.9.16 11:29

@nevernamrcha Otázkou je, jak dlouho a jak kvalitně chodí, jestli nemá zdravotní problém.
Pokud je to dítě, které již několik měsíců chodí, tak jde prostě o projev buď pohodlnosti nebo vzdoru z její strany (nejspíš tedy kombinace obojího).
Takže záleží na tobě, jak tyto situace budeš řešit. Já bych dvouleté zdravé dítě nenosila ani nevozila permanentně na kočáře. Trasu a program procházky bych přizpůsobila jejím fyzickým silám a zájmům a snažila bych se ji nějak namotivovat.
Mě si předevčírem 17 měsícční taky sedla na chodník před barák, jen co jsme vytáhly paty z domu, že nepůjde a ne a ne. Stačilo házet jí po cestě práskací kuličky, a ejhle, jak najednou ťapala. Je to o motivaci. Dvouleté dítě nevidí smysl v pochodovém cvičení. Musí mít nějaký cíl, zábavu, pro kterou mu stojí za to chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.9.16 11:31

@Fima OT. Dá se na Sněžku s vylézt s kočárem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
1.9.16 11:35

@mama67 chodi normalne, leze, drepuje boty male nejsou jiz jsem kontrolovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
1.9.16 11:36

@Svistice nedá, letos jsme tam byli s dvouleťákem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie