Chůze a dvouleté dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
1.9.16 11:29

@nevernamrcha Otázkou je, jak dlouho a jak kvalitně chodí, jestli nemá zdravotní problém.
Pokud je to dítě, které již několik měsíců chodí, tak jde prostě o projev buď pohodlnosti nebo vzdoru z její strany (nejspíš tedy kombinace obojího).
Takže záleží na tobě, jak tyto situace budeš řešit. Já bych dvouleté zdravé dítě nenosila ani nevozila permanentně na kočáře. Trasu a program procházky bych přizpůsobila jejím fyzickým silám a zájmům a snažila bych se ji nějak namotivovat.
Mě si předevčírem 17 měsícční taky sedla na chodník před barák, jen co jsme vytáhly paty z domu, že nepůjde a ne a ne. Stačilo házet jí po cestě práskací kuličky, a ejhle, jak najednou ťapala. Je to o motivaci. Dvouleté dítě nevidí smysl v pochodovém cvičení. Musí mít nějaký cíl, zábavu, pro kterou mu stojí za to chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.9.16 11:31

@Fima OT. Dá se na Sněžku s vylézt s kočárem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
1.9.16 11:35

@mama67 chodi normalne, leze, drepuje boty male nejsou jiz jsem kontrolovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
1.9.16 11:36

@Svistice nedá, letos jsme tam byli s dvouleťákem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.9.16 11:38
@Svistice píše:
@Fima OT. Dá se na Sněžku s vylézt s kočárem?

Dá, ale pouze z polské strany, nebo přes Luční boudu. Tam jsou asfaltky a z toho Polska to prý není takový strmý krpál nahoru. Taková ta klasická cesta přímo z Pece přes Růžovou horu, kudy vede i lanovka, pro kočárky není, protože na vrchol tam vedou schody. Spouuuuusta schodů. Měli jsme tenkrát mladšího v krosně.

EDIT: Jo, ale přímo na Sněžce je to samý ostrý šutr, tam kočár projede horko těžko.
Zkrátka na tom vrcholu pro kočár nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
1.9.16 11:41

@nevernamrcha nelámala bych to přes koleno, naše nejstarší nechtěla chodit, zlomilo se to až někdy kolem 4. roku a od té doby jí nedělají problém ani delší pochody. 2. a 3. dítko si na nošení nezvykli, protože jsem byla těhotná dřív než začali chodit a ti chodí dobře od začátku a nedělá jim problém delší trasa, ale oni jsou i jiní povahově než nejstarší.

• Citovat
  • Upravit
33005
1.9.16 11:44

@Fima Dík za info. Krpál by asi až tak nevadil, moře schodu to už by byl trochu problém.
Tak buď potáhneme dítě v krosně (což mi asi chlap hodí na hlavu), nebo odložíme výlet, až něco kloudného ujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
1.9.16 11:44

Ja jsem to tak mela s obouma klukama. Starsimu jsem kolem 22m vzala kocarek a zacali jsem trenovat chuzi protoze jsem cekala za 3mesice druheho syna a sourozenecky jsem nechtela kupovat.. trvalo to. ze zacatku usel par metru, natahoval ruce, nechtel chodit.. chtel se vozit. Neslo u nas vzit kocarek ze kdyz bude unaveny tak si sedne. protozekdyz byl kocarek tak sedel celou dobu, kdyz jsem chtela aby sel musel zustat kocar doma. Za mesic dva jsem to zvladli. Sice jsem po narozeni syna porad brala ohled na starsiho kolik ujde, jeho spanek atd ale zvlad to a usel mi dost.
Mladsimu synovi jsem vzala kocarek kolm 2heho roku. Je kvetnovy a ted kazdou chvili cekeme treti. Opet jsme se chtela vyhnout sourozeneckemu a opet jsem narazila na stejny odpor jako u prvniho syna. Nechtel chodit, chtel kocarek… nepolevila jsem a trenovali jsme. Ted bych rekla ze je v pohode a opet to zvladneme bez kocarku… ale pokud bych kocarek vzala tak tam bude chtit sedet..
Treti syn se urcite bude vozit v kocarku nejdele dalsi deti neplanujeme.
Takze za me pokud potrebujete aby chodil da se to natrenovat ale nesmite polevit a nosit. Pokud to nepotrbujete je mala klidne ji vozte v kocarku. Ona se saa rozchodi :mavam:

na snezce jsem byli loni kdyz meli klci rok a 3roky. Sli jsme ze spindlerovy boudy. triletak mi to usel cele po hrebeni az k upati Snezky smensima prestavkama a nahoru jsme ho vynesli v krosne. Rocni se nesl celou dobu v nositku. Na snezku kocarkem se vyjit urcite neda :mavam:

Příspěvek upraven 01.09.16 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
1.9.16 11:46

@nevernamrcha treba ji ten okruh uz nebavi, jestli je to kazdy den stejne. Jinak pro dvoulete dite pul kilometru je nic, pokud je zdrave samozrejme. Coz je, jak pises. Takze bych se zamyslela, jestli ji to nenudi a jinak bych ji proste nechala valet se a rvat, ona by pochopila, ze se proste potape po svych. Oni si deti dost zvyknou na noseni. Dcera ma teda tri, ale i v tech dvou letech byla velka turistka. Slapala pekne. Ja ji nikdy nezvedala, nedavala jsem si ji na konika, protoze jsem si v tom sama neverila, bala jsem se, ze mi spadne. A tak to po me nikdy nechtela. Ale manzel ano a bylo to/nekdy jeste je stejne jako u nas. Vylezeme z baraku a ona se po nem zacne po chvili sapat, ze chce na konika.
Kdyz jsem si nebyla jista, jestli ujde co mame naplanovane, tak jsem vzala kocar nebo odrazedlo. A dala jsem ji na vyber. Chces vzit toto, nebo toto…kdyz nechtela nic, upozornila jsem ji, ze ji ale nosit nebudu. Vedela do ceho jde. Samozrejme ja jsem vedela, jaky vylet/prochazka je v planu, tak jsem dle toho nabizela. Ted ve trech letech uz ujde normalne hodne, je zvykla. Treba jit do lesa na houby na dve nebo tri hodiny neni problem. Ujdeme kolem sesti kilometru i vic a neni ani unavena. Ja jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.9.16 11:47

@Svistice Jojo, ta motivace. Ta je důležitá. Letos jsme byli v Jeseníkách. Kluci měli slíbený zábavný park, když budou pěkně vejletit a šlapat. Takže první den jsme dali krásných 10 km, mladší ani do manducy nechtěl, fakt to celý ušel po svých. Druhý den jsme šli do parku. Třetí den bylo po chůzi. :mrgreen: Otrávené obličeje a proč a nač. Nebyla motivace, park už proběhl. Manžel prohlásil, že příště všechny atrakce až na konci dovolené. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
1.9.16 11:50

Tak náš syn začal chodit okolo 10. měsíce a běhat tak ve 14. měsíci. teď má 19. měsíců a když už chce někam, tak tam doběhne. Ale když nechce (ale asi ví, že tam musí) tak natáhne ručky a musí se odnést. Za ruku chce jít, jen když se necítí jistě - kopce, schody. A třeba, když jdem na hřiště, kde jsou další děti, tak tam chodí a běhá třeba 3 hodiny… tak, jestli chceš, aby trénoval chůzi, tak ho ber za dětma na hřiště a nech ho, ať si chodí sám a jen kontroluj aby neodběhl kam nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.9.16 11:50

Náš prostřední byl taky hodně línej, chodit teda začal až v 18m, ale venku odmítal udělat byť jen krok. asi ve 22,5m už mě to fakt štvalo, vázat do šátku, popř. kočár kvůli poště, co máme asi 250m, nebo nákupu v obchodě, co máme 150m, tak jsem prostě travala na tom, že tyhle vzdálenosti prostě chodit bude, první cesty s řevem, pak gumový nohy, ale za pár dní se naučil.
Ale do víc než 3,5 let prostě odmíta chodit větší vzdálenosti, max někam MHD, a pár set metrů pěšky…dohromady za den max1-2km, na několik úseků, měl rád motorku, pak koloodrážedlo, na tom tak 3-4km, ale víc ne, tam jsem na něj netlačila, a holt jsme i na 5m výlety brali kočár, a zlomilo se to asi ve 3r8m, a to úplně, ve 4 a čtvrt ušel 8km, ve 4,5 necelých na Slovensku v pohodě zvládal túry do těch 10km, i v horším terénu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
1.9.16 12:01

Tak asi ví, čeho dosáhne a bude to zkoušet dál. Kup jí kočárek, nákupní dětský vozík, který si sama poveze…JInak bych nic nelámala přes koleno, já měla golfáč do 2,5 - 3 let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.9.16 12:07

@Fima Zlatíčka. :lol: Starší mi vloni ušel ve dvou a čtvrt tak 2 km (stylem prozkoumám každý šutr, dva kroky dopředu, tři vzad a jeden do strany) a pokud jsme fakt potřebovali držet směr a někam se dostat a výletit, tak musel jít na skate, na koně nebo do krosny, jinak bychom se nikam nedohrabali. Z vybraných turistických cílů ještě neměl moc rozum.
Letos už to bylo o 100% lepší, ušel 4-6 km. Ale výlety se museli plánovat striktně podle toho, aby tam bylo něco zajímavého po cestě pro něj, na co by se dal utáhnout (hřiště, krmení kachen, krávy, koně, rozhledna, hledání hub, borůvek a jiných lesních pochutin). Vtipné bylo, že první den vstal zadkem napřed, takže jsme vylezli na parkovišti z auta, sedl si na zem a spustil litanii na téma Nic nechci, nikam nejdu, žádný výlet mě nezajímá, bolej mě nožičky, chodit nechci. Bezvadný začátek dovolené. Naštěstí se chytil na zmíňku o vodopádu a pak bez keců (no, teda za neustálého dotazovaání, kde je ten „dopád“) ušel skoro celých 7 km s tím, že kousek se nesl v krosně a na kousek se vystřídal se ségrou na kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
1.9.16 12:12

Ve dvou letech jsem vozila i nosila, v kočárku krom noci i spala. Nenechávala jsem hysterčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí