Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky, poprosím o radu - máme letos poprvé bazén a to kvůli synkovi, do té doby jsme si vystačili s hadicí
Ale mam jaksi zmatek v používání bazénové chemie - jak jsem vyčetla - měli bychom si vystačit s chlorovými tabletami a možná vločkovač.
A teď: jaké talbety kupujete? hlavně mě zajímá poměr kvality a ceny a jak dlouho balení asi vydrží ?
A vločkovač - jak se používá - četnost atd.
Moc vám děkuju za rady ! A přeju krásné léto.
Ahoj tabletu měníme hned po rozpuštění,kupujeme ty menší,velká by se nám nevešla do sítka.Než se začneme koupat,nalejem do bazénu Savo a pokud je hodně horké léto,tak třeba i uprostřed sezóny.Dost se nám osvědčil lux do vody.Jinak záleží jaký máte bázen a filtraci.
Binky
Já teda mohu vřele doporučit e-shop http://www.masterservis.eu/ … nemá ještě tak široký sortiment,ale se zbožím máme u nás velmi dobré zkušenosti. Navíc jsme díky nim ušetřili nějakou tu korunu.
Mám v bazénu stále zkalenou vodu. PH vody v normě, vločkovač jsem dala(ředění dle návodu), včera i chlor-šok. Tablety dáváme, luxujeme. Nemáte ještě nějaký typ, co se vám osvědčilo? Už si nevím rady…
@ivodička píše:
Mám v bazénu stále zkalenou vodu. PH vody v normě, vločkovač jsem dala(ředění dle návodu), včera i chlor-šok. Tablety dáváme, luxujeme. Nemáte ještě nějaký typ, co se vám osvědčilo? Už si nevím rady…
nevím jak máte velký bazén, ale naši mají 3,70 průměr a mají nádhernou křišťálovou vodu a můj otec používá tablety, lux a pískovou filtraci! každý den filtruje asi hodinu, když běží noční proud a prý nic jeného není potřeba.
@ivodička my dali i přípraqvek proti řasám…
pak chlor šok a voda se vyčistila…ze zelené je zase hezká…
dneska dodáme ještě projasňovač
@Brokoli průměr 3,6, výška 96cm myslim…
jinak jsem ještě zapomněla, že písková filtrace běží každou noc na noční proud…
@Petra Z proti řasám jsem nic nedávala…používáme tablety, v nich by mělo proti řasám být…ale vyzkouším, zítra zajdu do obchodu. díky
@ivodička hele mya ho museli před 14ti dny vypustit
umyla jsem ho, znova napustili a opět to začalo zelenat ![]()
Tak jsem dala právě šok a ještě k tomu to na ty řasy…přes noc jela filtrace a včera už celkem dobrý…
Máme bazén 457×90 cm a používáme akorát multifunkční tablety a kartušovou filtraci, která jede každej den. Stačí to, voda je čistá, akorát vybírám síťkou bordel na hladině. Teď jsme byli od pondělí do soboty pryč, bála jsem se, jak bude voda bez toho filtrování vypadat, ale byla dobrá. Ona ta kartušová filtrace je asi celkem k ničemu, tu vodu nejspíš držej jenom ty tablety.
U SOUSEDŮPOUŽÍVAJÍ TABLETY 3 V 1 MAJÍ KRÁSNOU PRŮZRAČNOU VODU. nÍM SE TAKY ZKAZILA, DALI JSME CHLOR ŠOK A TAKOVÝ MODRÝ PŘÍPRAVEK PROTI ŘASÁM. vODA JE UŽ KRÁSNÁ, ALE PŘIŠLA DRAHO.
My si celé léto vystačíme jen s chlorovýma tabletama a kartušovou filtrací, nemáte tu vodu napuštěnou ze studny? V tom by mohl být problém. Kamarádka to tak má -voda ze studny a nikdy není čistá, pořád jakoby do zelena…
@ježibaba123 Ne,máme ji z vodovodu, ale problém už je vyřešený. Vyměnili jsme písek ve filtraci, dali trochu chemie a vodička je průzračná.
Tak jsme 3 dny po sobě nalili vločkovač(hodně) a voda je opět průzračná ![]()