Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
sme na tom rovnako akurat ze ja som si ista ze plodne dni boli 23 a 24,teplotu som si tiez nemerala,ale som zacala teraz a tiez ju mam vysoku,merat mas len rano,vecer je to o nicom-test ti jasne vide neg-je to velmi skoro-pockaj este aspom tri dni,ja idem skusit v pondelok-ak vydrzim uz mam doma pripavene tri,inac drzim palce
Zvýšená bazální teplota může být příznakem těhotenství, ale až když je zvýšená stále a nedostaví se menstruace.Stoupá vždy asi 24 hodin po proběhlé ovulaci.Těsně před menstruací poklesne. Patřím ke snažilkám už od května, dokonce jsem si nechala lékařem a ultrazvukem potrdit ovulaci. Vím přesně na den, kdy u mě ovulace probíhá a stále nic.Tak si budeme držet palečky, ať nám to všem v tom novém roce vyjde.
Ahoj,vyšší BT,která se drží až do menstruace a po vynechání MS může opravdu znamenat zřejmě těhotenství.Měla jsem to tak a před 5dny/kdy měla přijít MS/ jsem si dělala těhot.testy /asi 4krát/ a vyšly pozitivní.Zítra jdu k lékařce,tak věřím,že mi těhotenství potvrdí.Jestli ano,budu mít třetí miminko a chci jen dodat že pokaždé jsem měla příznaky počátku těhot. jiné.Je to individuální.Jen týden před menstruací mě začalo pobolívat břicho,jako kdyby měla přijít a trvalo to až do předpokládanéno dne menstruace,pak to samo odeznělo a MS nepřišla.A to jsem měla i při předchozích těhot.Uvidíme jak zítra dopadnu.Holky mějte se a všem snažilkám přeji úspěch.Dandule
Tak děkuji za vaše odpovědi. V neděli 4.1. si zkusím udělat TT. Tak uvidím.
Dandule → mohla by jsi mi prosím Tě napsat, jaké byli tvé BT těd po oplodnění…aždo vynecháni MS?
Díky moc, a hodně štěstíčka..a zdravíčka a ať všechno probíhá tak jak má..
pa Lucka (UL) ![]()
Tak děkuji za vaše odpovědi. V neděli 4.1. si zkusím udělat TT. Tak uvidím.
Dandule → mohla by jsi mi prosím Tě napsat, jaké byli tvé BT těd po oplodnění…aždo vynecháni MS?
Díky moc, a hodně štěstíčka..a zdravíčka a ať všechno probíhá tak jak má..
pa Lucka (UL) ![]()
Omlouvám, se že jsem psala bez přihlášení…:-)
Lucko BT jsem měla:36,6 to jsme se tulili,druhý den také 36,6,třetí už 36,8,čtvrtý až sedmý 36,8 nebo 36,9.Deváty den od styku začala 37,00 a držela až do předpokládaného dne MS,kdy jsem si dělala i test a vyšel pozitivní.Mimochodem,byla jsem dnes u lékařky,poslala mě pro potvrzení těhotenství na vaginální ultrazvuk,tam ze mě byli trochu zmatení,mají obavy aby nešlo o mimoděložní těhotenství a ještě mi přitom našli malý miom.Miom prý není na závadu a kvůli vyloučení mimoděl.,těhot. tam musím znovu v podnělí.Tak mám zkažený víkend,ale věřím,že vše bude v pořádku.Tobě přeji úspěch a napiš,jak jsi dopadla.Dandule
Ahoj Dandi,
díky za tvé BT… , posledních pár dnů už si připadám jak pominutá…, moc bych si přála abych v tom byla.Respektive oba by jsme si to moc přáli.
Zatím, (po domnělém oplodnění)dnes cca 10 den se mi drží bt na 37 -37,1, a když jsem v noci vstala na záchod zvedl se mi žaludek. Tak nevím. Je fakt, že se cítím jinak, ale nemusí to být ranným těhotenstvím, ale třeba na mě něco leze…(tím nemyslím manžela.:-)), což doufám, že ne. Zítra začnu s TT tak jsem zvědavá.
Docela mě od Tebe povzbudila věta, že pokaždé jsi měla těhot.příznaky jiné…
Já jsem totiž v srpnu otěhotněla, a v září jsem pak na dovolené potratila, takže jsem se teď furt srovnávala jak mi bylo v srpnu a tak…No nic, uvidíme.
O víkendu se pokus na to nemyslet a věř, že toho " matese" máš hezky v děloze.., držím Ti palce. (i na nohou,
)
Tak pa
Kosinka
Dobrý den Lucko, četla jsem vaši diskusi a hned ráno jsem vstávala s tím, že jsem Vám držela pesti, aby Vám vyšel pozitivně těhotenský test. Můžu Vám tedy gratulovat? Silvie
Ahoj Lucko,tak jak Ti dopadl těhot.test?Myslím na Tebe.A pokud byl negativní,nevěš hlavu,třeba je ještě moc brzy.A to,že si připadáš jak pominutá,je zcela „normální“.Já „zasloužilá matka " dvou dětí jsem před předpokládanou MS plašila také.A těhot.příznaky nemusíš mít a můžeš být těhotná.Mimochodem po přečtení Tvého vzakazu říkám mému mimču "mates“,i když bych radši „matesku“.Tak koukej napsat.Pa,Dandule
Příjemný podvečer Dandi a všem..kdo tu brouzdá..:-))
Takže dnes jsem si opravdu dělala TT a výsledek.. nebudu napínat, i když ono to samo stále napínavé je..:-)) No, Nejdříve tam byla jen jedna čárka… ale pak se tam něco podobá i druhé… tak nevím, každopádně od středy 7.1. bych to měla dostat.. takže hlavu něvěsím a věřím, že jsem v tom.
Mám divný návaly tepla, a je mi trochu špatně, a dost se potím.. (jsem štíhlá, předtím jsem se moc nepotila..:-)) ). No a taky mě pobolívá bříško… jenže, začínám mít další háček.. to pobolívání se střídá na pravé nebo levé straně a ne přímo uprostřed, takže doufám, že nejsem mimoděložně..
Takže, když to shrnu, myslím si že jsem v tom, protože je mi fakt dost divně, ale klidná budu až to budu vědět na 100 pro, a hlavně až na 100 pro budu vědět, že je mates nebo matýska hezky v děloze.. jinak nevim..:-(
Zítra jdu na preventivku na gyndu… tak uvidíme jestli třeba nebude už děloha zvětšená a prosáklá…
Zítra si budeme Dandi držet palce navzájem..:-)!
Takže Sylvi .. díky za palečky, a když nebudete hodně zaneprázdněná držte dál.. ![]()
Teda holky, stejně je to fuška… ![]()
Ahojky Kosi,mám radost.Malonko Tě uklidním,ale nechci to zakřiknout.Dělala jsem si test také před MS a ta druhá čárka byla slabší,ale píšou,že i ta slabá,znamená,že test je pozitivní.Myslím si,žo Ti to vyjde.Nestraš se,že bys mohla být mimoděložně,stačím Já!To pobolívání břiška je normální,měla jsem to také a vše ustalo.Při druhém klukovi jsem vůbec žádné těhot.příznaky napociťovala.Teď mě jen bolí bradavky,nemám chuť na sladké/jindy bych den bez sladkého nevydržela/,jinak se cítím normálně.Zítra napíšu jak jsem dopadla a Ty se také ozvi.
Dandule
Lucko, vypadá to skvěle!!! Takhle jsem si dělala 2× test v obou případech byla druhá čárka naprosto skoro nečitelná a objevila se až po 10-ti minutách. No a teď jsem už v šestém měsíci s malinkou Aničkou v bříšku. Každopádně držíme i nadále pěsti - všechny 4!!!!
Měj se a dej vědět!!!
Silvie
Ahojky,
já už jsem se taky konečně dočkala, spíš dočkali (s manželem). Zkoušeli jsme to už od května a pořád nic, tak jsem začala shánět informace o BT. Při ovulaci jsem měla asi o 0,3 st víc než předtím a po ovulaci ještě o 0,2 st. navíc (prý jeden z příznaků těhotenství).Před předpokládanou menstruací mě pobolívalo břicho, ale trochu míň než normálně. Sice jsem to nemohla vydržet, ale nakonec jsem si udělala TT až 1.den předpokl.menstr. a byl pozitivní. Nejdřív se mi objevila ta spodní čárka,z čehož jsem byla trošku vykulená, ale pak naskočila i ta druhá, tak jsme jásali. Měla jsem normálně 35 - 37 denní cyklus, tak jsme se asi nemohli trefit, ale po měření BT to vyšlo napoprvé. Tulili jsme se víc už asi 3 dny před ovulací, protože se pomalu začala zvedat teplota. Jo a ještě, měřila jsem jí taky jen ráno, stačí prý 1× denně ale ve stejnou dobu. Tak vám Dandule a Kosinko držím moc palečky, ať vám to dopadne skvěle, to přeju i dalším snažilkám nebo možná už nastávajícím maminám. Já už jedu 8 týden těhotenství a možná to jsou dokonce dvojčátka, měla bych se to dozvědět v úterý 6.1.
Mějte se všechny krásně, příště třeba už na Těhulkovském deníčku.
Laskonka
[ Tento příspěvek byl upraven uživatelem: Laskonka dne 04-01-2004 22:34 ]
Ahojk holky,tak jsem dnes byla zase na ultrazvuku a snad to vypadá,že mimčo mám v děloze.Ještě to nechci zakřiknout,v pátek jdu zase na ultrazvuk.Je fajn,že doktoři jsou dnes takoví,že nic nechtějí podcenit,a radši pošlou vícekrát na vyšetření.Rodila jsem v 86 a 90 roce a přístup byl jiný.Kosinko,dělala sis dnes test?
Laskonko,ty dvojčátka by byla perfektní,je to sice nářes,ale obrovské štěstí.Mějte se hezky,Dandule
Ahoj všem,
mám takový dotaz, s přítelem si ,moc přejem miminko a tak jsem se snažili v doufám, že ovulační dny 21.,22.,23.12. .
Ö měření bazální teploty jsem se dozvěděla zhruba 24.12. Tak jsem se začla měřit. Teploty mám stále stejné ráno každý den 37,3 a každý večer 37.7 .. Mám takový divný návaly nechutenství, ale že by to bylo až na zvracení to ne. I když vím, že to je brzo, zkoušela jsem TT, a samozřejmě byl negativní. ¨
Tak nevím jsem dost nedočkavá, a budu ráda, když mi některé z Vás napíšou své zkušenosti s BT.
Díky moc
black.birds@seznam.cz