Beba + MM, stále nestačí?

584
25.10.10 17:42

Beba + MM, stále nestačí?

Ahoj holky, mám 5 měsíčního koučka. Je to hubeňour, nějak přestal ve třetím měsíci přibírat, doktorka nám řekla kojit po 2 hodinách. To jsme dodržovali, ale stejně nepřibral, tak jsme začali dokrmovat Bebou - už asi tři týdny. Jenže Mareček pořád jí 9× denně (7×MM, 2×Beba, teď pár dní 6×MM a 3×Beba). V noci mě budí 2-3×. Prostě po necelých dvou hodinách řve a řve a zklidní ho jen jídlo - ve dne i v noci. Navíc mám pocit, že stejně nepřibírá - spíš naopak, na pohled zhubl a protáhl se do délky, je to žížala. (naposledy měl 65cm a 5270g)
Myslím, že je dost starý na to, aby jedl ve větších intervalech, nebo ne? Jenže to nepřibírání… Jsem z toho jeho jídla jelen :nevim: Jde to nějak upravit, zlepšit?
Děkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
25.10.10 18:21

ahoj, a vážíš ho před a po kojení? nebo odsáváš své mléko a pak mu to dáváš lahvičkou nebo prostě jen kojíš? Víš jestli od tebe vůbec něco vypije?? Já vím, že určitě chceš vydržet jen co to jde s kojením, ale přece jen může mít hlad a „ty“ mu nestačíš…
Naší malé jsou necelé 4 měsíce, spinká celou noc cca od měsíce a půl, papá Bebu - dřív 6 dávek denně - celkem tabulkově, nyní 5×200ml ( 180 vody a 6 odměrek )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
25.10.10 19:47

KAčka je taky mrně. Do 4 m jsem plně kojila, ale mezi 3 a 4 m přibrala jen 50 g.

PAk mi doporučili po každém kojení dokrmit UM a pokud je to víc, jak 30 ml, má ještě hlad, dělala jsme to tak 14 dní, pak začala ve dne odmítat MM a po dalších 14 dnech i v noci.

A zkus dát večer i když kojíš kaši do flašky. Jsou nemléčné kaše, tkeré holky míchají do MM.

Jinak pokud takhle kojíš, tak v tomto věku bez příkrmů je takový interval u kojení bohužel normální. Dítko se čím dál víc hýbe a potřebuje víc energie, proto potřebuje i víc jídla.

I nám dr řekla, že ona asi víc přibírat nebude, protože je hodně živá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
25.10.10 20:13

Rybka malého nevážím, ale mám pocit, že mlíko mám, vždycky mi teče, kdž prso zmáčknu :nevim: Ani mi nejde o to kojit co nejdýl - dokonce chci ze zdravotních důvodů v půl roce skončit, ale spíš, aby měl malý dost a taky nějaký režim v jídle, spánku atp… Závidím ti, jak ti holčička spinká… :palec:

Markit No, mě řekla doktorka po každém kojení 30ml Beby, dohodle jsem se s ní, že dám Bebu místo dvou/tří kojení. Na noc mu dávám právě Bebu - tak myslíš už teď nějakou kaši? (je mu 5 měsíců a týden) MM zatím neodmítá, saje vždycky víc než 15 minut (musím ho odpojovat, sosal by snad celý den :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
25.10.10 20:16

Kačce jsem koupila první rýžovou kaši - neochucenou a míchala ji do Beby. A taky asi tak v těch 5 m.
Prostě se může stát,ž e mrňátku už jen MM nestačí. Zvaž sama, jelsti bys u ž nezkusila k obědu i masozeleninu. Věk na to má.

A když nepřibírá jak by měl… věř tomu, že jsme taky chtěla co nejdýl kojit a taky jsme si to od některých holek tady slízla, že trápím děcko hladem… :zed: přitom byla v klidu a spokojená… (v 8 m měla 65 cm a 7 kg)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
25.10.10 20:21

Markit jsem trochu poprděná dát malýmu příkrmy bez „požehnání“ doktorky, ale jdeme příští pátek, tak už jí navrhnu, jestli nezačít s příkrmama. Příjde mi totiž blbý ho teď převádět na komplet UM a pak zas hned příkrmy, že jo? Takže není nutný čekat s příkrmama do dokončenýho 6. měsíce? Já myslela, že jo… Malej je hrozně živé děťátko, celý den sebou mrská, točí se, snaží se lozit, strašně moc energie vydá - to se asi ani nedá „ukojit“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
25.10.10 20:38

ALe já neříkám převést z MM na UM probůh. Kamarádka kojí a k obídku dává zeleninku. a večr kaší, ale jinak jen MM.

A pokud máš pocit, že se nedá ukojit, zavolej dr a domluv se s ní po tel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
25.10.10 20:47
Markit.Hl píše:
ALe já neříkám převést z MM na UM probůh. Kamarádka kojí a k obídku dává zeleninku. a večr kaší, ale jinak jen MM.A pokud máš pocit, že se nedá ukojit, zavolej dr a domluv se s ní po tel.

Nene, já nemyslala, že bys mi ty radila převést ho z MM na UM - jen že to k tomu spjeje tím, že dokrmuju Bebou a on nepřibírá, tak mu dávám čím dál víc Beby a tím míň kojím… To jsme si nerozuměly :-) To by se mi ulevilo, kdybych mu mohla dávat tu kaši, jak jsi psala a třeba i „jídlo“ v poledne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
25.10.10 20:57

Dorničko. ono to k tomu bohužel opravdu spěje.. teda u nás to tak bylo. Psala jsme to výš. měsíc byla na UM + MM a v 5 m jsme začala příkrmama k obědu protože kaše nechtěla… a od 5,5 vzala kaši z flašky. čili během 5. měsíce ška z plně MM do jen UM a příkrmů. A od té doby přibírá jak by měla… sice nedohnala, ale je akorát a dr je s ní spokojená. Kačka je spokojená, já taky… :hug:

Myslím,že v 5 m se opravdu příkrmů bát nemusíš a prosím tě, názorů jak s příkrmama je tolik co doktorů. POužij opravdu svou hlavu a pokud prostě máš pocit, že ať MM nebo UM prostě nestačí, tak prostě poamlu začni dávat i kaši nebo zeleninu… a neboj se toho.

Malý bude najezený a spokojený, ty spokojená že on je v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
26.10.10 12:35

Markit děkuju moc za podporu, to víš, vyděšená mamina prvního děťátka :lol: Už se těším, jak začne baštit a přestane půl dne řvát… Ještě jednou díky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
26.10.10 13:38

Vidíš, a byly takové, co mi pomalu „nadávaly“ že dítě trápím hlady i když byla malá spokojená.

Takže se fakt neboj, zkus a uvidíš. Pokud bude malý pěkně baštit příkrmy, je čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová