Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Čajíky jsem nedávala. Čaj fenyklový jsem pila jen já…a taky čaj pro kojící matky…
Malému jsem dávala kapky na prdíky…
Nám na prdíky a bolení bříška nejvíc pomohlo teplo,takže zkus dávat termofór na bříško,dělá se i dětský a nebo pecičky které nahřeješ,mají to v dm.Jinak jsem fenyklový čaj taky pila já,je to lepší než když to pije mimčo,dostává to pak z mléka.Kapky nám nepomohly ani jedny,ani ty nejdražší.
Nam nejlepe pomahalo teplo jak pise Lena, mame pecickovy pytlicek z DM, vzdy jsem nahrala v mikrovlnce a za chvilku bylo po prdikach
.
Ahoj. Jestli kojíš, zkus pít fenyklový čaj ty. Pak je tady dobré rozkousat kmín (množství asi tak na kávovou lžičku). Nebo nahřát (žehličkou) plínu a dát ji miminku na bříško. Nebo v DMku prodávají polštářek s peckama, ten je prý taky moc dobrý na prdíky.
já piju feniklovej čaj na litry a nic moc,doktor říkal přidávat ho malé po lžičkách,ale taky nic moc účinek.A ten pecičkovej polštářek kde se dá sehnat a kolik asi to stojí?A ten heřmánek teda nevíte?
rozmary píše:
já piju feniklovej čaj na litry a nic moc,doktor říkal přidávat ho malé po lžičkách,ale taky nic moc účinek.A ten pecičkovej polštářek kde se dá sehnat a kolik asi to stojí?A ten heřmánek teda nevíte?
Mají ho třeba v DM, tuším, že kolem 80,–Kč. Náš malej ho ale na bříšku nesnesl, asi byl na něj těžkej… Nám pomohl Baby Calm a probiotický kapičky, ta Gaia za 600,–Kč
A taky jsem mu ráno dávala tři lžišky čajíku kmín, anýz, fenykl, doktorka mi to schválila.
já dostala od doktorky na předpis sirup Lefax a krásně zabírá. je i volně prodejný, ale na předpis byl zadarmo
jinak mám v lednici připravené ty probiotické kapky BioGaia, ale zatím jsme je nepoužili… tak doufám, že to nebyly vyhozené peníze a že ho ještě zužitkujeme. ale musím se poradit s doktorkou.
ahojky já dostala polštářek pupík je v něm heřmánek a nějaké bylinky dávám ho nahřát do mikrovlnky a pak na bříško a zabírá to i mastička nebo spíš gel pupík je super doporučuju ![]()
rozemary ty se nalej fenyklovým čajem, půjde to přes mlíčko, nám pomáhali třešňové pecičky a nahřívání bříška a SabSimplex, a pak probiotické kapičky BioGaita,, drahý jak prase, ale fakt pomáhají
moc záleží co jíš, nejez kořeněné a nadýmavé jídlo, a já třeba nemohla ani čerstvý rohlík…
No jo,já už nejím skoro nic radši,čaj piju v jednom kuse nastřídačku s kojícím čajem.Sab simplex evidentně nefunguje,ty probiotika můžou všechny děti,asi to musím probrat s lékařem že?
rozmary píše:
No jo,já už nejím skoro nic radši,čaj piju v jednom kuse nastřídačku s kojícím čajem.Sab simplex evidentně nefunguje,ty probiotika můžou všechny děti,asi to musím probrat s lékařem že?
Probiotik se neboj, nám fakt zabraly - spolu s tím Baby Calmem. A začali jsme je dávat snad ve dvou týdnech?
Zkus laktobacily Infants Dophilus Plus. Bylo to jediné, co malé opravdu pomohlo a smí se už u malých miminek. Preventivně je dáváme i teď, protože jsme cca před měsícem začali s příkrmy.
Mysina píše:
Zkus laktobacily Infants Dophilus Plus. Bylo to jediné, co malé opravdu pomohlo a smí se už u malých miminek. Preventivně je dáváme i teď, protože jsme cca před měsícem začali s příkrmy.
hele a jak se tenhle pripravek uziva kdyz kojim ? a jak dlouho tak vydrzi? muze se uz od 2 mes ?diky
Čau holky,dáváte někdo mimču heřmánkovej čaj proti bolení?Někde jsem to vyčetla,feniklovej čajík moc nezabírá a anýzovej se může až od půl roku,tak nevim