Potíže s říháním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
963
22.10.10 11:23

potíže s říháním

Ahojda maminy,

doma máme už 9-ti denní slečnu, která má problém s říháním. Jelikož dokrmuji UM, protože se mi špatně dělá mlíčko, tak bumbáme na radu doktorky z lahvičky s pomalou savičkou, která přesně tvaruje bradavku. Ale malá si kolkrát jen těžko odříhne a je potom vidět, jak se jí to vrací zpátky, kolikrát natáhne a našpulí pusinu, jak když jí snad pálí žáha a nebo je slyšet takový kuńkání když sejí zrovna vrací obsah nahoru. No hrozný, až se kolikrát leknu, aby se mi nějak neudusila a trápí mě, že s tím má boleníčko. zkoušíme odříhnout ve svislé poloze na rameni, ale nějak nám to nejde. nějaký fígl nebo aspoň uklidnění, že i když se nám to takhle vrací, tak je to ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2559
22.10.10 11:29

ahojky..
naší princezně bude za par dní měsíc a s říháním máme taky problém.zatím plně kojím,ale malá hrozně hltá a kdyz si jí dám na rameno,tak nekdy si odkrkne jen zlehka a nekdy vubec a pak mi ublínkává,takze tak pulku vyblinká.snazíme se ji poklepávat na zádíčkách,někdy to pomuze a krkne si hodne,ale stejně mi pak za nejakou chvilinku ublinkne.taky si s tím nevím rady. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
22.10.10 11:43

Moje mala si od mala rihla jen nekdy a to malo a fakt parkrat ,riha az ted co ji prikrmuji.
Hned v porodnici mi rekly,ze pokud si miminko nerihne do 15.min,ze si nerihne,ze to nepotrebuje,ze se nenadychalo vzduchu…Ale ja plne kojila a mala mi neublinkavala a boleni nemela,tak nevim…

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
22.10.10 11:47

Naše prtě teda už má dva měsíce - ale vypozorovala jsem, že dokud jsem jen kojila (cca do 5 týdnu věku), tak taky neříhala, ale spíš blinkala (ale ne moc, jenom trošku). Teď už jsme plně na UM a nemá problém si odříhnout jak starý chlap :palec:

V porodnici mi říkali, že když si neříhne do 10 minut tak si prostě neříhne a není to na závadu :nevim: - některé děti prý neříhají vůbec.

• Citovat
  • Upravit
963
22.10.10 11:52

No, to mi sestřička od naší doktorky říkala taky, že 10 minut na odříhnutí stačí, když ona se mi pak třeba po půlhodince až hodince spánku budí a má trápeníčko, stašně natahuje jak když chce blinkat a prostě si musíme říhnout. :-( Takže mě z toho až vždycky bolí u srdíčka. někdy má takovej bolestnej výraz, že už nevím co… Pak musíme chovat a chovat, tak člověk neví, co dřív, ani ve dvou se to někdy nedá stíhat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.10.10 11:54

Mě dítě prakticky neříhalo. Když jsem se pokoušela z něj nějaký ten krkanec vyklepat, ať už na rameni nebo třeba na tygříka, tak se maximálně poblil.
Takže jsem se na to vybodla, ublíval stejnak, ale nebyly to takové šavle meče jako když jsem se ho snažila nechta odříhnout.

Když jsem ho asi ve 4m vložila do ergonomického nosítka a on si okamžitě krknul, čuměla jsem jak puk. Asi měsíc jsme takto odříhávali, když byl nespokojený po kojení (ale většinou nebyl, usnul) a pak už to nějak nebylo potřeba.

Jinak blinkal do zavedení příkrmů a pak se to naštěstí upravilo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
22.10.10 12:23

Maty neříhal, všechno vyprděl nebo vyblinkal :roll:
U Máji jsem teď zjistila, že pomáhá, když si ju vezmu do svislice, ale nedržím ju normálně pod zadečkem, ale jakoby mírně jí na zadeček zatlačím. A když se hodně vzteká, položím ju prostě na bříško, ať si poradí (odříhne/ublinkne) sama, ale na to je tvý prtě ještě malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.10 12:43

Zkus dávat říhnout i mezi krmením. Některý děti to potřebujou, jiný vůbec.

• Citovat
  • Upravit
2559
22.10.10 13:28

mezi krmením sem to také zkoušela,nekdy si odříhne nekdy ne.ale co sem zpozorovala,tak naše princezna si spis odříhne u tatky :-) asi pozná chlapa :lol:
Asi to sem mozná nepatří,ale maminky prosím vás poznám,když malé už nestačí mlíčko ode mě?bojím se že nepoznám,že už plně nekojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
22.10.10 14:03
IrenkaV. píše:
mezi krmením sem to také zkoušela,nekdy si odříhne nekdy ne.ale co sem zpozorovala,tak naše princezna si spis odříhne u tatky :-) asi pozná chlapa :lol:
Asi to sem mozná nepatří,ale maminky prosím vás poznám,když malé už nestačí mlíčko ode mě?bojím se že nepoznám,že už plně nekojím.

Já to bohužel poznala až u doktorky - malou jsem kojila podle toho jak ona chtěla, nebudila jsem jí. Někdy usínala u kojení, někdy hltala jak o život. Myslela jsem si že hezky kojíme, byla spokojená, neplakala, spinkala, až najednou jsme byli u dr. v poradně a tam malou zvážili a zjistilo se že nepřibývá a naopak hubne. Ještě týden jsme tedy bojovali doma, koupila jsem si domů váhu a s tou váhou jsem teprve viděla kolik mi vypila (vážila jsem jí před a po kojení). Vypila málo, ale na příkrm nebyl pořád důvod protože byla spokojená. Takhle to vydrželo týden a pak už začala být plačtivá, vztekat se u prsa, takže jsem pochopila že už jí to opravdu nestačí a dali jsme UM. Od té doby krásně rosteme :), ale bohužel za cenu toho že nekojíme :(

Piješ kojící čaj? Bereš homeopatika?

• Citovat
  • Upravit
rozmary
22.10.10 14:10

Ahoj luciasku,když to malé nebude stačit,tak ti bude nejspíš řvát hlady a honit prso,jako ta naše :wink: Poslední dva dny se nám to říhání začíná zlepšovat,asi už se to naučila,první dva týdny taky neříhala,nebo jenom málo.Možná je to tím že začínám přikrmovat.A bříško nás bolí pořád,malá se celou noc kroutí,tlačí,pobrekává i když si před spaním krkne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23033
22.10.10 21:44

luciashek davate fenyklovy caj? kdyz jste na UM? no pokud si neodrihne do 15 minut tak bych dala na bok do postylky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
22.10.10 22:08
petka.konecna píše:
IrenkaV. píše:

Já to bohužel poznala až u doktorky - malou jsem kojila podle toho jak ona chtěla, nebudila jsem jí. Někdy usínala u kojení, někdy hltala jak o život. Myslela jsem si že hezky kojíme, byla spokojená, neplakala, spinkala, až najednou jsme byli u dr. v poradně a tam malou zvážili a zjistilo se že nepřibývá a naopak hubne. Ještě týden jsme tedy bojovali doma, koupila jsem si domů váhu a s tou váhou jsem teprve viděla kolik mi vypila (vážila jsem jí před a po kojení). Vypila málo, ale na příkrm nebyl pořád důvod protože byla spokojená. Takhle to vydrželo týden a pak už začala být plačtivá, vztekat se u prsa, takže jsem pochopila že už jí to opravdu nestačí a dali jsme UM. Od té doby krásně rosteme :), ale bohužel za cenu toho že nekojíme :(

Piješ kojící čaj? Bereš homeopatika?

jj piju kojící čaje,a hodně neperlivou vodu.delam proto vse abych mela mlíčko.u doktorky sme byli zatim na dvou kontrolach,a zatim pribývá tak uvidime za tyden kdy deme na dalsí kontrolu.v noci se mi budi na jídlo po dvou a nekdy po trech hodinách.a přes den je to různy.nekdy si rekne po dvou hodinach.a nekdy kdyz se napije,tak to vypada ze by usinala,ale za chvili zacne ricet a chce znova a pak teprve je spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová