Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Malá taky pila mizerně, zkusila jsem změnit flašku a najednou to vymlaskla.
Jinak Nut. comfort prý opravdu někerým dětem nechutná.
A mimochodem neměla po narození žloutenku? To taky může být příčina. U některých chvilku trvá, než se rozpijou.
Doporučuji se obrátit na nějakou laktační poradkyni v tvém okolí. Nejenže ti poradí, ale určitě tě i uklidní, protože tvůj stres se přenáší na malou. U nás to bylo podobné a pak už to bylo jako mávnutím proutku a synek přibýval až mi oči lezly z důlku ![]()
Žloutenku měla,ale nijak děsivé hodnoty,kolem 120
Poslala jsem manžu ať koupí ještě jinou savičku,máme dvě každou jinou,ale zdají se mi moc velký,kéž by to bylo tím.
Beba je prý nejméně sladká. Jednou jsem jí zkoušela, vadily mi obrovské hrudky. Sestřenice měla něco podobného, nakonec skončili na obyč.Sunaru, o tom se říká, že je nejsladší. Ono jasně, že není úplně ok přislazované mléko, ale lepší to, než nepřibírat.
Ahojky..predem chapu tvoji situaci,ale nezoufej. Stres nicemj nepomuze..a zkousela jsi ji u kojeni budit? Svleknout jen do bodycka,vlhkym hadrem probouzet..a taky drazdit prstem pod bradou. I kdyby kojeni neslo,tak je dnes x vyziv a jedna z nich urcite male bude chutnat. Chapu jak ti je,taky jsem jeden cas mela problemy s kojenim- kvuli podezreni na alergii a predstava umeleho mleka a nekojeni me dedila. Ale pak jsem si rekla,odrostlo takhle hodne deti,nebudu prvni ani posledni..takze to urcite bude ok!!! Drzim palce..
ahoj, vydrž! Laktační poradkyni zkus určitě a jednu dobrou zprávu…naše malá také nutrilon nepila, koupili jsme Bebu, tu hypoalergenní premium, nebo tak něco a bylo. Do Sunaru bych nešla. Řešila jsem ho i s lakt.poradkyní a je prý nejméně kvalitní. Hodně štěstí! Míša
KLid, nic se nedeje, proste je mala utahana ze zivota. My to meli stejne, vydrz. Staci par tydnu a bude jist normalne. Vyzkousej vice druhu mleka, ale chce to u jedne znacky vydrzet aspon 48hod, jinak nepoznas po cem ma zacpu, po cem ma prujem. Hlavne klid. Ja krmila kluky i 1,5hod, proste chrneli ![]()
pokud už byste měli skončit na Um zkus si nechat napsat Beba -Alpren (je to vysokokalorické mlíko,většinou se dává dětem s nízkou porodní hmotností ,nebo těm co mov nejí )po tom ti bude přibírat lépe a pak se dá zase změnit na normál ,my ho vysadili po dosažení 5kg.No zeptej se na to doktora.
Teď mi ještě napadlo, když jsem malou krmila zavinutou, tak jí to šlo taky hůř a usínala u toho. Takže nekrmit v zavinovačce.
A my jsme bohužel museli koupit úplně jinou flašku nejenom savičku. Z Aventu nepila, z Mum pila a nakonec máme nejobyčejnější skleněné.
Díky moc holky,docela jste mě uklidnily
Prtka buzení nefunguje,mokrá žínka proběhla už v porodnici,ale bez efektu.
Máme už sunar i bebu,tak počkám až se barča vzbudí a jde se experimentovat ![]()
Určitě bych vyhledala laktační poradkyni. Pokud už musíte dávat to UM, tak zkusit tu nejobyčejnější lahev a savičku, to prý zabralo známé. Avent apod. absolutně neprošel.
Taky jsme na začátku bojovaly. Naty měla nízkou porod. váhu, nepřibírala, dokonce ještě 14 dní poporodu zhubla…natož aby do 3 týdnů měla porodní váhu, to nehrozilo. Usínala mi při kojení taky. Naše doktorka mě dost podpořila,já už to pomalu vzdávala a smiřovala se, že budem muset najet na UM dokrm. Dr. mě naučila nové polohy při kojení, musela jsem budit, budit a budit, kojit po 1,5 - 2 hodinách…Nakonc vše dobře dopadlo i bez UM, to ochutnala až v 6. měsíci. Držím palce, hlavně se snaž nestresovat, to taky nepřidá.
A co noční kojení? V noci se budí na kojení? (nebo spí celou noc?)
Ahoj Rozmary,
Takže za mne - doporučuju kontaktovat laktační poradkyni - spousta jich je natolik zběhlých, že Tě zvládnou uklidnit i po telefonu (u nás k jinému než telef. kontaktu nedošlo), ale pokud to je akutní, tak i přijedou k Tobě domů a pomůžou. Leckdy stačí i jenom drobnost, která Tebe, když už jsi vystresovaná, nenapadne.
Měla jsem problémy s kojením dcerky. Ve třech měsících neměla ani celé kilo navíc oproti porodní váze.
Doktorka nám už v šestinedělí nutila UM, já se hroutila , takže vím, jak se cítíš.
Navíc jsem vyzkoušela asi 5 druhů UM (ani jedno nevypila ), nakoupila jsem si pomůcky pro výživu - jako suplementor, lžičku ve tvaru dudlíku a dělala vše možné i nemožné (včetně skorotopení dítka stříkačkou).
Malá prostě neprospívala - dokonce jsem tu měla i založenou diskuzi.
Nakonec jsem zoufalá volala laktační poradkyni, ta mi vnukla úžasnou myšlenku, půjčit si od naší Mudry na víkend váhu a malou celý víkend vážit před a po kojení.
Nakonec jsme zjistili, že ač nepřibýrala, tak vypila během 24 hodin dost! (jsem kojila po dvou hodinách a v noci po třech)
Hrozila nám nemocnice, ale po tom víkendu se doktorka rozhodla, že nás nebude trápit.
Týdně malá nabírala pod 100g, a přesto pila jenom 3 minuty každé kojení . Nevím co se stalo, ale najednou se ve třech měsících přisála na 40 minut a od té doby se nám kojení rozjelo moc hezky - a kojila jsem do jejích 22 měsíců, v podstatě jiné než MM neměla, teda pak až kravské.
Hodně trpělivosti a , pokud to chceš, tak i dlouhé a úspěšné kojení.
Ahoj maminky,prosím vás o radu.Malé jsou tři neděle,snažím se kojit každou hodinu a půl,ale malé to nestačí,usíná u prsa a tak ani po třech nedělích se nedostala na porodní váhu.Dr. nám v úterý naordinoval Nutrilon Comfort,60ml v poledne a dokojit a 90ml večer.Jenže malá vypije sotva 30ml,ještě toho půlku vyplivne a spí,takže dokojovat už nelze,volala jsem dnes doktorovi,tak nám doporučil Bebu,ale nevím jestli to bude lepší
Co když nebude chtít žádné mléko???Máte někdo podobnou zkušenost?Jsem na nerva už jen z toho,že je ve třech týdnech na umělém a ještě ho ani nesnese
Pomoc