Malá neprospívá:-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rozmary
21.10.10 11:09

Malá neprospívá:-(

Ahoj maminky,prosím vás o radu.Malé jsou tři neděle,snažím se kojit každou hodinu a půl,ale malé to nestačí,usíná u prsa a tak ani po třech nedělích se nedostala na porodní váhu.Dr. nám v úterý naordinoval Nutrilon Comfort,60ml v poledne a dokojit a 90ml večer.Jenže malá vypije sotva 30ml,ještě toho půlku vyplivne a spí,takže dokojovat už nelze,volala jsem dnes doktorovi,tak nám doporučil Bebu,ale nevím jestli to bude lepší :-( Co když nebude chtít žádné mléko???Máte někdo podobnou zkušenost?Jsem na nerva už jen z toho,že je ve třech týdnech na umělém a ještě ho ani nesnese :zed: :zed: :zed:Pomoc :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1823
21.10.10 11:15

Malá taky pila mizerně, zkusila jsem změnit flašku a najednou to vymlaskla.

Jinak Nut. comfort prý opravdu někerým dětem nechutná.

A mimochodem neměla po narození žloutenku? To taky může být příčina. U některých chvilku trvá, než se rozpijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
21.10.10 11:15

Doporučuji se obrátit na nějakou laktační poradkyni v tvém okolí. Nejenže ti poradí, ale určitě tě i uklidní, protože tvůj stres se přenáší na malou. U nás to bylo podobné a pak už to bylo jako mávnutím proutku a synek přibýval až mi oči lezly z důlku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
21.10.10 11:17

Žloutenku měla,ale nijak děsivé hodnoty,kolem 120 :nevim: Poslala jsem manžu ať koupí ještě jinou savičku,máme dvě každou jinou,ale zdají se mi moc velký,kéž by to bylo tím.

• Citovat
  • Upravit
10351
21.10.10 11:18

Beba je prý nejméně sladká. Jednou jsem jí zkoušela, vadily mi obrovské hrudky. Sestřenice měla něco podobného, nakonec skončili na obyč.Sunaru, o tom se říká, že je nejsladší. Ono jasně, že není úplně ok přislazované mléko, ale lepší to, než nepřibírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.10.10 11:18

Ahojky..predem chapu tvoji situaci,ale nezoufej. Stres nicemj nepomuze..a zkousela jsi ji u kojeni budit? Svleknout jen do bodycka,vlhkym hadrem probouzet..a taky drazdit prstem pod bradou. I kdyby kojeni neslo,tak je dnes x vyziv a jedna z nich urcite male bude chutnat. Chapu jak ti je,taky jsem jeden cas mela problemy s kojenim- kvuli podezreni na alergii a predstava umeleho mleka a nekojeni me dedila. Ale pak jsem si rekla,odrostlo takhle hodne deti,nebudu prvni ani posledni..takze to urcite bude ok!!! Drzim palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.10.10 11:20

Desila jsemchtela napsat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa.m
21.10.10 11:25

ahoj, vydrž! Laktační poradkyni zkus určitě a jednu dobrou zprávu…naše malá také nutrilon nepila, koupili jsme Bebu, tu hypoalergenní premium, nebo tak něco a bylo. Do Sunaru bych nešla. Řešila jsem ho i s lakt.poradkyní a je prý nejméně kvalitní. Hodně štěstí! Míša

• Citovat
  • Upravit
14046
21.10.10 11:27

KLid, nic se nedeje, proste je mala utahana ze zivota. My to meli stejne, vydrz. Staci par tydnu a bude jist normalne. Vyzkousej vice druhu mleka, ale chce to u jedne znacky vydrzet aspon 48hod, jinak nepoznas po cem ma zacpu, po cem ma prujem. Hlavne klid. Ja krmila kluky i 1,5hod, proste chrneli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
21.10.10 11:48

pokud už byste měli skončit na Um zkus si nechat napsat Beba -Alpren (je to vysokokalorické mlíko,většinou se dává dětem s nízkou porodní hmotností ,nebo těm co mov nejí )po tom ti bude přibírat lépe a pak se dá zase změnit na normál ,my ho vysadili po dosažení 5kg.No zeptej se na to doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
21.10.10 11:54

Teď mi ještě napadlo, když jsem malou krmila zavinutou, tak jí to šlo taky hůř a usínala u toho. Takže nekrmit v zavinovačce.

A my jsme bohužel museli koupit úplně jinou flašku nejenom savičku. Z Aventu nepila, z Mum pila a nakonec máme nejobyčejnější skleněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
21.10.10 11:55

Díky moc holky,docela jste mě uklidnily :wink: Prtka buzení nefunguje,mokrá žínka proběhla už v porodnici,ale bez efektu. :-x Máme už sunar i bebu,tak počkám až se barča vzbudí a jde se experimentovat :wink:

• Citovat
  • Upravit
3379
21.10.10 12:15

Určitě bych vyhledala laktační poradkyni. Pokud už musíte dávat to UM, tak zkusit tu nejobyčejnější lahev a savičku, to prý zabralo známé. Avent apod. absolutně neprošel.

Taky jsme na začátku bojovaly. Naty měla nízkou porod. váhu, nepřibírala, dokonce ještě 14 dní poporodu zhubla…natož aby do 3 týdnů měla porodní váhu, to nehrozilo. Usínala mi při kojení taky. Naše doktorka mě dost podpořila,já už to pomalu vzdávala a smiřovala se, že budem muset najet na UM dokrm. Dr. mě naučila nové polohy při kojení, musela jsem budit, budit a budit, kojit po 1,5 - 2 hodinách…Nakonc vše dobře dopadlo i bez UM, to ochutnala až v 6. měsíci. Držím palce, hlavně se snaž nestresovat, to taky nepřidá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
21.10.10 12:20

A co noční kojení? V noci se budí na kojení? (nebo spí celou noc?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
21.10.10 12:31

Ahoj Rozmary,

Takže za mne - doporučuju kontaktovat laktační poradkyni - spousta jich je natolik zběhlých, že Tě zvládnou uklidnit i po telefonu (u nás k jinému než telef. kontaktu nedošlo), ale pokud to je akutní, tak i přijedou k Tobě domů a pomůžou. Leckdy stačí i jenom drobnost, která Tebe, když už jsi vystresovaná, nenapadne.

Měla jsem problémy s kojením dcerky. Ve třech měsících neměla ani celé kilo navíc oproti porodní váze.
Doktorka nám už v šestinedělí nutila UM, já se hroutila , takže vím, jak se cítíš.
Navíc jsem vyzkoušela asi 5 druhů UM (ani jedno nevypila ), nakoupila jsem si pomůcky pro výživu - jako suplementor, lžičku ve tvaru dudlíku a dělala vše možné i nemožné (včetně skorotopení dítka stříkačkou).
Malá prostě neprospívala - dokonce jsem tu měla i založenou diskuzi.
Nakonec jsem zoufalá volala laktační poradkyni, ta mi vnukla úžasnou myšlenku, půjčit si od naší Mudry na víkend váhu a malou celý víkend vážit před a po kojení.
Nakonec jsme zjistili, že ač nepřibýrala, tak vypila během 24 hodin dost! (jsem kojila po dvou hodinách a v noci po třech)

Hrozila nám nemocnice, ale po tom víkendu se doktorka rozhodla, že nás nebude trápit.

Týdně malá nabírala pod 100g, a přesto pila jenom 3 minuty každé kojení . Nevím co se stalo, ale najednou se ve třech měsících přisála na 40 minut a od té doby se nám kojení rozjelo moc hezky - a kojila jsem do jejích 22 měsíců, v podstatě jiné než MM neměla, teda pak až kravské.

Hodně trpělivosti a , pokud to chceš, tak i dlouhé a úspěšné kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová