Při kojení kouše

4051
21.10.10 18:55

Při kojení kouše

Zkušené maminky prosím poraďte. Prckovi je pět měsíců a týden. První dva zoubky se mu začali klubat před 3 týdny. Od té doby se vše zhoršilo.

Začal se v noci budit. Není to ale podle mně zoubkama. Spíš to vypadá že má hlad… Kojila jsem 1× za noc, až kolem 5.hodiny ranní, teď kojím po 3 hodinách.
Není to závislák na chování. Vždy když ho dám do pelíšku usne. Začala jsem ho „ucpávat“ i dudlíkem, to ale zabere pouze do pauzy 3 hodin mezi kojením. Pak už se rozčiluje dokud nedostane najíst.

Do toho mně téměř při každém kojení kouše. Děsně to bolí. Zkoušela jsem chránič bradavek. Ale…
Přijde mi to nepřirozené. Nepatřím mezi maminy které by kojení uctívaly nebo které si to náramně užívají. Beru to tak, že to tak příroda vymyslela a je to prostě přirozené a pro malého to nejlepší.
Teď mi to ale přijde jako trest. Vím, že bych měla zkusit vše abych kojila co nejdéle. Ale neexistuje něco jiného než chránič bradavek? Mám pocit, že jakmile to začnu používat už ho nenakojím bez toho, budu to muset mít všude s sebou. A navíc mi to přijde takové veliké oproti mým bradavkám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
21.10.10 19:00

Když mě Majda poprvé kousla, šíleně jsem se lekla, zařvala jak tygr, ona se lekla mě a řvaly jsme obě :lol: , ještě to párkrát zkusila, ale pokaždé jsem zavyla, fakt nahlas, hodně afektovaně… Pak už to nezkoušela.
Jak na to reaguješ, když tě kouše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.10.10 19:09

No mě kousla dcerka jednou, okamžitě jsem se na ni zle zamračila a v ten moment byla bez mlíka, za notnou chvíli jsem ji pak znovi nabídla a už mě pak nikdy nekousla. Kojila jsem ji pak víc jak dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
21.10.10 19:11

Nemusíš si nic proti kousání pořizovat, stačí ho naučit, že kousat se nemá. Pokud kousne, vem mu prso a kojení nebude, přitom ho můžeš důrazně napomenou NE!! Někdo i vykřikne. Chce to udělat vždy, když kousne!! V 5 měsících už to pochopí, neboj, zkouší to většina dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
21.10.10 19:18

vetsinou zarvu, protoze to necekam. Parkrat jsem zakricela hodne. Ale nic nepomohlo.
Bojim se ze kdyz mu prso vezmu a nedam, ze budu kojit po hodine, protoze bude hladovy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
21.10.10 19:38

docetla jsem vsechny dalsi „stejne“ diskuse. Ten muj mrnous se u kojeni vzdycky desne mrska a krouti. Premyslim jestli by pomohlo kdybych mu uz nedala kdyz pusti bradavku. Jen si tedy asi nekolik dni neodpocinu ani par minut a nebudu delat nic jineho nez kojit a poslouchat plac…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
21.10.10 19:45

Křik opravdu někdy nemusí pomáhat, protože z toho má legraci, zkouší, co mamka vydrží.:-) Zkus mu vzít prso, ostře napomenout a dát mu ho až za chvíli.Když to udělá znovu, znovu vzít s napomenutím a když to udělá do třetice, už mu ho nedat. A neboj, on to pochopí dřív než za několik dní, nesmíš ho tak podceňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
21.10.10 20:51

Pampeliško, já se dočetla,že pokud dítě má hlad a opravdu saje,tak není možné aby tě kouslo (poloha při sání,pusa a tak..) Takže když kousne,tak už se buď nudí,nebo zkouší. Takže bych prso brala. Já taky vždycky vykřikla a myslim,že i vzala. Naštěstí to brzy pochopila. A co nějaká kousátka,ty ho nebereou?

Držím palce,aby se to zlepšilo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
21.10.10 21:15

Tak mladému narostly první zuby ve 4 měsících. Kousal do všeho, protože ho dásně hodně svěděly, takže kousal i při kojení. Když už mi tekla krev, tak nezbylo nic jiného než chrániče. Šlo to s nimi perfektně a jsem ráda, že jsem nemusela přestat kojit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
21.10.10 21:19

Macinko - kouse do vseho a furt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
21.10.10 21:26

Vrobco - a jake jsi mela ty chranice, jako znacku? Sterilizovalas je po kazdem pouziti? A musela si s nimi kojit pak pokazde? Bude to to posledni co mi zbyde, nejdriv to chci zkusit ho to „odnaucit“. Mam obavy ze kdyz chranic mit nebudu ze mne pokouse. To znamena nosit stale s sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
22.10.10 07:12

Pampeliško já jsem měla koupené jedny v lékárně a to jsem si koupila špatné, byly velké a drahé. Pak jsem zaběhla do DM drogerie a tam měli levné, tak jsem popadla S, koupila jsem rovnou dvoje. Později jsem přikoupila ještě jedny, takže jsem je vyvářela jednou denně a stačilo mi to na celý den. Kojila jsem do 8 měsíce, protože pak už ztratil malý zájem o mléko, neb zjistil, že příkrmy jsou lepší. Prostě je to hladovec. Musím říct, že mi kloboučky hodně pomohly, protože mi opravdu nakousal obě bradavky, že mi tekla krev a dost dlouho se to hojilo, ale měla jsem výhodu, že jsem alespoň nedostala zánět, protože v lékárně mi říkali, že na to pozor, že z toho bývají ošklivé záněty, že kdybych dostala teplotu, tak musím pro antibiotika. Tak držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
16.11.14 20:47

Ahoj,
moje malá má už přes měsíc dole dva zuby, dřív kousla jen občas, ale začíná to dělat častěji a já nevím, co s ní..Kojím v podstatě každé dvě hodiny i v noci, prsa mám už i z toho taková citlivá, protože se věčně rozhlíží, co kde lítá a tahá je sebou a teď když kouše, je to mazec. Zkusila jsem to s kloboučky, bolí to snad skoro stejně, když bolestí zařvu, sice se většinou lekne a pustí, ale začne se na mě strašně smát.. Prso jí vezmu a dám až později, ale stejně to udělá..Není to tedy u každého kojení, ale od pátku ji to prostě baví nebo co..Pročetla jsem diskuse, nějaký nový fígl neznáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
16.11.14 21:17

@nela2
Nedavno som to resila..a jedine co pomahalo, ked kousnul, tak som mu do pusu ky vrazila malicek..pochopil to rychle a odvtedy bekouse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
16.11.14 22:10

Me tak kousal az jsem prisla o mleko :( byly tM tedy i jine okolnosti, ale ja uz se bala kazdeho kojeni. Pak maly dostal rymu a prso zacal uplne odmitat. Do tydne sem byla bez mleka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová