Dcera odmítá prso

29
24.10.10 14:53

dcera odmítá prso

Ahojky, mám téměř tří měsíční dceru, trpí na bolení, ale poslední týden se nejvíc kroutí právě při jídle.Jak jí dám prso, napije se chvilku tak 1-2 minuty, pustí se a hystericky pláče. Někdy se mi podaří jí dokrmit třeba ve stoje, někdy jí musím při vyplivnutí prsu dát na pár vteřin dudlík a potom se zase trochu napije, někdy už do ní nedostanu nic ať dělám cokoliv.už jsem zralá na blázinec, vůbec nevím, co mám dělat, aby normálně jedla. Je možné, že má největší bolení právě při jídle? Vždyť většinou děti při bolení prso chtějí každou chvíli a my jíme jen 6* za 24 hodin.Děkuji za každý názor, Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10351
24.10.10 15:03

Ahoj, přečti si něco o růstovém spurtu- dítě se u jídla kroutí, bývá to v období 3.a 6.týdne a 3.a6.měsíce. Ale bříško to může být taky. Ten spurt trvá pár dní a na bříško můžeš zkusit kapičky, řeknou ti v lékárně. Tímhle si prochází každé mimi, chce to trpělivost :-) (ono nic moc jiného stejně nezbývá:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
24.10.10 15:06

Ahoj, a neberete náhodou Sab Simplex proti prdíkům?Mě tohle malá dělala, když ho brala a taky jsem z toho byla zralá na psychiatra. Při kojení se aktivují střeva a jí tam dělal neplechu. Jestli berete,zkuste vysadit, během 1-2 dnů byl klid. Jinak nevím,ale určitě se ozvou ostatní. Držím pěsti,ať jí to brzo přejde.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
24.10.10 15:54

Ahoj,já mám stejně starého synka a tohle mi dělá u večerního kojení po koupání.Chvíly pije a pak se začne kroutit a plakat trvá to někdy i hodinu,pak se vykaká a je klid.Potom mu dám ještě prso,napapá se a pak spinká vydrží i šest hodin :potlesk: Jinak na bolení malému dávám INFACOL a mažu bříško mastičkou PUPÍK a myslím že to trochu pomáhá.Držím palce chce to trpělivost :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
24.10.10 15:56

Sabky bereme, ale už delší dobu,ona se od jídla trhala už od mala kvůli bolení, ale po několika minutách, až se jí to pohnulo v bříšku se normálně najedla, ale teď je to hrůza. Zkoušela jsem i baby calm, to zas míň prděla a víc ublinkávala. Máme i probiotické kapky, na bolení nepomáhá nic. Kdybych aspoň věděla, že to bude opravdu tříměsíční kolika na tři měsíce, některé holky píšou, že děti měli bolení do půl roku i dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
24.10.10 15:59

Ona tohle ale poslední týden dělá u každého kojení, kromě noci kolem jedné, to se nají v pohodě.Dnes v poledne se napila cca 4 minuty, pak hodinu řev, zkoušela jsem to asi 100*, pak se pokakala po třech dnech a do teď spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
24.10.10 17:36

to přestane, vydrž.
taky chuť mlíka se v průběhu mění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
24.10.10 17:37

mě napadá - jak píšeš „pokakala se po třech dnech“ - třeba měla to bříško „plné“ a tlačilo ji tam všechno možné… kadění, prdíky…
to určitě přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
24.10.10 20:05

Kolem 3měs. přestává kojit hodně žen, protože se setká se stejným problémem jako Ty a nevytrvají a zbytečně kojit přestanou (včetně mě bohužel). Mareček plakal pořád, jen co viděl prso, tak začal hrozně křičet a odtahovat se, vždycky jsem ho donutila až po 5-10min a stejně plakal dál, až později jsem zjistila, že to byl spurt a měla jsem vytrvat. Nezvládla jsem to. U druhého dítěte snad budu vědět a vzpomenu si, že to tak bývá. Brala jsem i homeopatika na zvýšení laktace. Četla jsem i o bojkotu kojení a připadá to opravdu na období kolem 3.měs. Vydrž. Já z vlastní zkušenosti nemůžu potvrdit, že se to zlepší, ale věřím, že to tak je, ale já prostě nevydržela. Kamarádka při 1. dítěti také nevydržela, ale při druhém opravdu věděla, že to je období a ne že dělá něco špatně a vydržela kojit do 10.měs.
Drž se a přeji Ti hodně sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
24.10.10 22:34

Zkus dávat odříhnout, tzn. kdykoliv se začne kroutit nebo plakat, nechat odříhnout a znova přiložit. U nás to pomáhalo, malá totiž hrozně hltala a nalapala se tak vzduchu, říhala třeba i 10× během jednoho kojení. Zřejmě to bylo spurtem, byla pořád hladová. Po pár týdnech se to upravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
25.10.10 08:37

Hmmm… tak já nechci strašit, ale nám to nepřestalo a úderem devátého měsíce Mareček prso odmítl úplně a odstavil se. Něco jako „takovou věc jako prs já teda do pusy nevezmu, na to zapomeň“… :nevim: Nechápu, co se v té malé hlavičce dělo, ale bojovali jsme taky zhruba od třetího měsíce, přesvědčovali dudlíkem, kojili při houpání a spoustu dalších opiček, ale jak povyrostl, už ho nepřesvědčilo nic. Přitom je už druhé dítě, takže to nebylo nějakou mou nezkušeností nebo tak něco, starší jsem kojila do půldruhého roku. :nevim:
Ale snad se to u Vás ještě upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
25.10.10 11:00

Já myslela, že spurt je, když má dítě pořád hlad, ale malá jí 6* za 24 hodin a i tak odmítá. Je moje druhá dcera, první jsem kojila 14,5 měsíce a ani jednou se nestalo, že by nechtěla. Spíš jsem byla nervozní, že pije hodinu, to si u toho vždycky pospala a byla spokojená. Jituška chce být najezená za chvilkua nějak to nejde, spíš mám strach, že to bude jak psala Babeta, tak nějak to vidím a moc mě to mrzí, protože bych ráda kojila co nejdýl, ale 9 měsíců, když by to takhle šlo dál, bych teda nevydržela.Zkusím vysadit všechny kapky a uvidím, co bude, jestli fakt nejsou ty sabky blbý, i když je bere už dlouho a začla to dělat předminulý pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
25.10.10 11:48

Omyl, co psala Bohunka, samo sebou. Ještě jsem vyčetla, že by mohly zabrat kapky Lefax nebo Infacol. Máte někdo zkušennosti?Jinak moc děkuji za všechny odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22040
25.10.10 12:46

Tohle určitě žádný růstový spurt není, to ani omylem. Když Ti to dělá už delší dobu a hlavně, když vyžaduje jídlo jen poměrně málo, tak je to blbost…

Zkus vyměnit ty kapičky, třeba se to poddá. Přibírá dost? A zkusilas to probrat s mudrou?

Víš, čím bych řekla, že to bylo u nás? Normální leností… náš chlapeček je totiž od přírody lenošný myšáček, který chce mít všechno co nejpohodlnější. Je hypotonický, dlouho jen ležel, rozhlížel se, chechtal se na nás… „hezky mě bavte, skákejte kolem mě, já se budu smát, ale sám nic dělat nebudu“. Sání z prsu ho normálně obtěžovalo, je to námaha… Kolem toho 8-9 měsíce dostal flašku, protože už jsem na to fakt neměla nervy - a padalo to do něj jako do studny :roll: :nevim: Kdybych dokázala dost odstříkávat, mohla jsem mu dávat MM, ale to mi bohužel nikdy moc nešlo, takže jsme to chvíli různě patlali a pak přešli na UM. Co naděláš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
25.10.10 13:49

No, zkusím popsat, jak to měla naše dcéra.
Já měla doopravdy fyziologicky málo mlíka (i máma i ségra), takže malá sála sála sála až se úplně vyčerpala a usínala u toho, ale de facto se nenajedla. Takže to trvalo třeba hodinu…
Ale teda nebrečela během kojení, to ne, spíš krátce potom, protože zase vyhládla.
Pak dostala flašku a hotovo - byla spokojená a my taky.

Ale skoro všechny moje kamarádky kojily, a vždycky začas řešily s hlavou v pejru, proč se miminko napije, pláče, napije, pláče.
Pak jsme to společně řešily (no … jak to mámy spolu řeší), a většinou to bylo bolením bříška…

Nebo třeba to i fakt pomalejc teče a vzteká se, nenech se tím odradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová