Dcera odmítá prso

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
25.10.10 14:28

Moc vám holky děkuju, že mě psychycky držíte nad vodou. Manžel vždycky řekne, ať dám flašku, že bude klid.Naše malá teda líná tahat není, to určitě ne, ona naopak tahá tak hrozně, že mám pocit, že to tahá až z paty. S první dcerou jsem měla takový nadbytek, že jsem čtyři měsíce dost odsávala, měla jsem půl mrazáku mléka, které nakonec dostal pes, protože jsem kojila do 14,5 měsíce, jak už jsem psala, Jitunka už od porodnice tahá, jak pes, v pátek 30.7.v 11:44 jsem porodila a v sobotu v noci jsem už měla mléko, jenomže nebyl čas odsávat, nebo tam někdo byl ( měli jen jednu odsávačku na celé oddělení), takže jsem pátý den dostala zánět prsu, ale i to jsme rozkojili. Teď podle polykání myslím, že mám mléka opravdu dostatek, ona se spíš pouští, protože to teče, což mě fakt hrozně mrzí.Od začátku mám pocit, že jí Jitunka málo, ale prospívá zatím docela dobře na porodní váhu 2,89kg měla včera 5,15kg. Měla jsem strach vážit, protože to byl fakt celej týden dost boj, ale zase přibrala 15 dkg, což mě potěšilo i překvapilo. Dnes je to snad ještě věrší horor, včera v poledne pila asi 4 minuty a spala 3,5 hodiny a dnes pila snad jen 3 minuty a v noci o jednou míň než obvykle, protože si cucla ještě po večerním kojení. Celý noci se mi kroutí a i když se jí podaří někdy pořádný prdění, jaksi se jí neuleví. Už jsem fakt zkoušela probiotické kapky za 640 kč dvě balení, baby calm a sab simplex, ale jakoby všechno pomohlo na chvíli a stejně jen trochu.Nechápu, jak mohla do teď tak nabírat, protože délka jejího krmení je fakt velice krátká. Ani nevím, jak dlouho by takové skoro tříměsíční mimčo mělo pít.A ještě k tomu odsávání, Jituška má takový výkon, že odsávačka je proti ní slabá a nic nevytáhne, při tom vím, že mléko v prsu je a když náhodou zkouším odsát, je to tak 20 ml.Doktorce jsem dneska volala, všechno jsem jí řekla, máme donést moč a pak se budeme domlouvat. Nechci, aby se museli v maličké nějak vrtat, fakt se modlím, aby to s úderem třech měsíců přestalo, ale já jsem docela smolný člověk, takže to asi nehrozí a mě brzo odvezou do blázince.Některé maminky psaly, že ze dne na den to přešlo, kéž by mě toto štěstí taky potkalo. Zatím mám jedinou úlevu v tomto psaní. teda to je román, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22047
25.10.10 18:00

Hele, Jani, ale jestli pěkně přibírá, tak si s tím tolik nelámej hlavu, ne? Prostě jí to asi stačí. Jestli máš dost mléka a nehrozí Ti, že bys o něj kvůli delším prodlevám přišla, tak to snad nevadí, že pije krátce… :nevim:
U nás to přesvědčování, jak jsem popisovala, probíhalo kvůli tomu, že Mareček nepřibíral (zřejmě byl líný a napil se málo, jen na nejnutnější zasycení)… a to už hodně mění situaci. U Vás to ten případ není, takže já bych na Tvém místě asi zkusila s ní tolik nebojovat a nenutit ji k delšímu pití… co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
25.10.10 19:50

No, do dneška jsem jí ještě jakš takš donutila něco vypít, ale dnes už nevím, co s ní. Popíšu ti dnešní den.
V noci se hezky napila ve tři, potom spala až skoro do sedmi, to se napila asi 1,5 minuty a řev, jako blázen. Potom něco málo vypila kolem osmé a pak asi 3 minuty kolem jedné, pak dlouho spala a o půl šesté se nenapila víc než 4 minuty a teď po koupání nechce vůbec. Vždycky jsem jí nějak ukecala, ale dnes mám pocit, že nechce jíst celý den, to fakt není normální, budu muset ve středu u mudře( není tady každý den, bydlím na vesnici).Když to srovnám s jinými dny, je dnešek opravdu ten nejhorší. Jako by se ta nechuť pořád dál stupňovala.Ona totiř řve už jen když si jí položím na polštář, protože ví, že bude mít jíst. Nevím, co se stalo, vždycky jedla krátce, ale asi dobře,ale proč teď nechce vůbec?Jsem frustrovaná a manžel opět opakuje, dej Nutrilon. Mám poslechnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22047
25.10.10 19:57

No už je to docela dost :think: Ale Nutrilon podle mne nic nevyřeší… nebo už jsi flašku zkoušela? Jestli ne, tak bych ještě počkala, jinak zjistí, že odjinud to teče líp a třeba „lepší“. Určitě se poraď s doktorkou, za to nic nedáš.
A zkusilas jí pořádně prohlédnout pusinku zevnitř, jestli nemá afty nebo něco takového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
25.10.10 23:22

zajímavý je, že papá hezky v noci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
25.10.10 23:44

Kdoví, co v tom vězí. Jestli ale papá v noci, tak bych toho využila a budila ji, aby se pořádně napapala aspoň tak. A laktační poradkyně jsi zkoušela? S UM bych zatím nepospíchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.10.10 11:08

Fialku už jsme taky dávali, nic v pusině nemá. Od včerejšího odpoledne dávám ten Infacol, ale zdá se mě, že víc ublinkává.V noci se sice napila, dvakrát, ale ne moc, protože u toho pokaždé spala, mám pocit, že je to den ode dne horší. Zítra valím k doktorce, tak jsem zvědavá, co mi řekne.Jinak budit ji častěji v noci nemá smysl, když se nevzbudí sama, tak si nevezme, to už jsme taky zkoušeli.Ta laktační už mě taky napadla, ale zatím jsem nikoho nekontaktovala, ani nevím, koho bych měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
26.10.10 13:43

ahoj, tak my jsme stejně „bojovali“ téměř 4 týdny" Ted jsou nám tři měsíce, začlo to v 7.týdnu…hrůza …jak uviděla prso,řev jak blázen, kolikrát jsem ji ani nedonutila…první týden jsem si říkala asi nemá hlad,bylo to právě po tom spurtu,kdy jedla snad co hodinu a půl…počkáme…no jenže to nepřstávalo,tak jsem volala dr.ta řešila mne (že jsem jako ve stresu-to je jasné,když vám dítě nechce jíst a ještě takovým způsobem)…no hrůza,vždy jsem se snažila po kojení, tedy snaze o kojení do ní něco narvat stříkačkou,někdy se povedlo,někdy neee.Co byla chyba,že jsem ji nedávala čaj.Třetí týden,co to trvalo jsme byli u dr.,brali ji krev,stěr z dupky a moč…vše ok,až na krev, ze které vyšlok,že je „vysušená“…a klepu klepu,minulý týden to přešlo…sice ještě pobekává,to řeším dudlíkem a za chvilinku se hned přisaje…Takže vím,co prožíváš,byl to fakt stres jako blázen…dvakrát jsem se naštvala a chtěla ji dát najíst z láhvičky, ale tu vůbec nechtěla…nic jiného neradím, než vydržte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.10.10 14:27

no, jestli to bude trvat ještě tři týdny, tak nevím, jestli to zvládnu, už včera večer jsem to chtěla vzdát.
Ona řve už když si ji položím na polštář, kterým si ji při kojení podpírám a jak vytáhnu prso, jakoby ji člověk dával něco otrávenýho. Dneska ráno jsem řvala jak idiot, ale trošku se mi ulevilo.Spurt jsme měli možná ze začátku,ale nic moc, jedla tak po 2,5hodině a v noci zhruba stejně, jako teď. A čím to teda u vás bylo? Já myslím, že je to fakt bolení, protože teď kolem oběda zase řev, co jsem vytáhla prso, pak se chytla a za chvilku tlačila, dvakrát prcla a pak už jí to nešlo, takže odtržení a opět hysterák.Pak jsem ji jaksi zkroutila nožky a napila se ještě z druhýho prsu asi 5 minut, což je zázrak vkuse a to tahala, jak pes.Asi už si spojuje to bolení, jak prso vytáhnu, že zas bude, nebo co.Přece kdyby jí to nechutnalo tak by se nechytla vůbec a netahala by hladově, co?Jsem zmatená a zničená. Bydlím kousek od propasti Macocha a někdy mám „chuť“ do ní skočit. Jsem fakt vystresovaná, jsem i hodně citlivá povaha, navíc Rak, ještě že nemám k dispizici auto, jinak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
26.10.10 15:33

já v podstatě nevím, čím to bylo…jestli „jen“bojkot,nebo rýma, měla i aftu, nebo tím,že sem tam ublinkne a prý to mimi mají spojené s kojením…nevím, ale byla to pakárna …jo a taky pila krásně jen v noci, kojila jsem co 2,5 hodky, ted vydrží i 4 hodiny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
26.10.10 16:46

Ahoj,je mi tě i miminka opravdu líto :cry: Vím jaké to je když má malej bolení a neustále pláče,ale tedˇuž se to zlepšilo co mu dávám Infacol,ale to už jsem ti psala.Tak vám moooc držím palečky,aby to už přestalo a malá byla v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
26.10.10 16:49

Janinko,
říkalas to doktorce?
třeba to jsou prostě prdíky… nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
26.10.10 16:50

mně třeba malá byla schopná z prďánů prokřičet i dvě hodiny, bylo to na palici.

pak jsem ji tolik mazala a mazala a mazala (fakt při každym přebalování) tou větrovou mastičkou.
Nakonec jsme jí začali teple balit v oblasti prdelky a bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
26.10.10 17:58

Já dávám ten infacol od včerejšího odpoledne a ona je dneska horší, myslíš, že je to tím, nebo mám vydržet, že by to mělo pozdější nástup?Fakt nevím, co bych už měla zkusit, prý se to dá kombinovat, ale baby calm se mě moc nelíbil. Holky pomooooc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22047
26.10.10 18:15

Janinko, vydrž ještě do zítřka k té doktorce, uvidíš, co Ti řekne a kolik malá přibrala… a pak se rozhodneš.

Do Macochy neskákej, už jich je tam v sifonu dost - to se radši na kojení vyflákni a zkus lahvičku. Za ty nervy to nestojí. Ona to i z Tebe možná cítí, že přichází chvíle, kdy bude máma nervní, a o to horší to je. Je to začarovaný kruh. Děláš maximum a pokud to nejde, tak to prostě nejde. Kojení je důležité, ale ne za každou cenu. Zdravá a klidná máma je důležitější!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová