Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky,mam dotaz s jakym mličkem pokračovat když neni beba sensitive 2?
Ahooj
taky jsme papali a v 6,5m jsme přešli na Beba2 a myslím, že náš malej to ani nezaznamenal ![]()
Ahooj, já jsem tady v diskuzích zaregistrovala, že to maminy dávaly třebas i do 13 měsíců
taky jí používám pro malýho a změnu nechystám
Koukala jsem na složní sensitive a klasické dvojky..tak energetickou hodnotu mají stejnou, ale liší se to v obsahu jiných složek, ve dvojce je o trochu víc vápníku, železa a jódu a taky některých vitamínů a samozřejmě té laktózy
Holky, mě dr. řekla, že můžeme zůstat u Sensitive dýl, že záleží na mě, ale právě, že vápník a ty jiné složky, co má dvojka jsou pro mimi v tomto věku důležité..tak my jsme koupili na zkoušku jednu krabici a zkusili a neměli s tím problém… a to musím říct, že malej trpěl na koliky a bolení jako blázen… ![]()
Holky,dekuju Vam..musim se přiznat,že ten muj dotaz nebyl uplne přesny…muj chlapeček ma 7.mesicu,,odmala sem tam problem s břiškem,kakani vcelku dobre,nekojila sem,mela sem mleko Hipp1 bio,pak se to pokazilo co dostal mleko hipp 2,des,nemuže se vykakat,ma strašny tuhače..davame kapky bio gaya asi už 4.tyden davam do piti lactulozu,vyhybam se přikrmum s mrkvi,na svaču ovoce či přesnidavky,a střidam mlika ted mame asi 14 dni Bebu pro a praveže sem slyšela o te sensitive že je na ty zacpy,ale nenarazila sem na tu 2.ješte me napadlo použivat tu HA..jestli je taky tak šetrna,zvlašt když je bez mlečne laktozy…
HA neni bez laktozy. HA mleka maji castecne nastepenou bilkovinu, je to lepe stravitelne a pouziva se jako prevence vzniku alergie na BKM. Pokud ma zacpu tak mu mleko bez laktozy urcite nepomuze,dava se prave naopak pri prujmech (Nutrilon low lactose,nestle al 110).
Napsala sem to špatne..
ale rozumeli jste mi..
asi i malo pijeme.maly vypije tak sotva 80ml..jak bylo horko vypil i tu 125ml..nevim jak to do neho vic dostat,zkoušim i misto mlička at vypije…
Jinak ja osobne bych nedavala HA, stoji prece jen dost a je urcena k jinym ucelum,ale zkusila bych jinou znacku. Kazdemu sedi neco jineho,nekdy se musi hledat. Jinak jeste ta laktoza-to je mlecny cukr,obsazeny i v MM.
nebudu dava Ha je drahy to maš pravdu..už nevim jakou značku,mela sem ten Hipp,pak babylove,sunar.ted tu bebu-slyšela sem na ni chvalu..tak ješte zkusim tu sensitive–a pak už fakt nevim… ![]()
Ja myslim ze se to srovna.. Nevim jak dlouho prikrmujete ale mladsi mel po zavedeni prikrmu tak mesic problemy. Pak zacly rust zoubky a bojovali jsme prozmenu s prujmy
. Hlavne se snaz do nej dostat co nejvic tekutin, treba ty ovocne stavy, caj …
jak píše AINY, my jsme po zavedení příkrmů skončili na pohotovosti s akutní zácpou a kolikou… trvalo to asi měsíc, měsíc a půl, a pak se srovnal, dnes kadí 5× denně, mám vlastně pocit, že co se ráno probudí tak pořád
![]()
@Nadka76 píše:
Ahoj maminky,mam dotaz s jakym mličkem pokračovat když neni beba sensitive 2?
Prejdi normalne na Beba 2. Budes to mit lacinejsi a prdy by uz nemeli byt. Uz se hybe a ji i jine veci
@Nadka76 píše:
Holky,dekuju Vam..musim se přiznat,že ten muj dotaz nebyl uplne přesny…muj chlapeček ma 7.mesicu,,odmala sem tam problem s břiškem,kakani vcelku dobre,nekojila sem,mela sem mleko Hipp1 bio,pak se to pokazilo co dostal mleko hipp 2,des,nemuže se vykakat,ma strašny tuhače..davame kapky bio gaya asi už 4.tyden davam do piti lactulozu,vyhybam se přikrmum s mrkvi,na svaču ovoce či přesnidavky,a střidam mlika ted mame asi 14 dni Bebu pro a praveže sem slyšela o te sensitive že je na ty zacpy,ale nenarazila sem na tu 2.ješte me napadlo použivat tu HA..jestli je taky tak šetrna,zvlašt když je bez mlečne laktozy…
Myslim ze uz ma prikrmy ne? To nebude od mlika. Musi vice pit. My s tim bojovali taky a naucila jsem malou pit vodu ( zadne sladke napoje - cukr stavi taky) a je to v poradku. Musi hodne pit vody a pak nebude mit zacpu. Na zacatek se snaz vyvarovat i ryzi protoze ta taky stavi.