Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj-malímu 7 mes,jsem koupila mlíčko Hami Hajaja 2-davam pred spanim,zajimalo by mě ,jestli ho muzu davat i behem dne misto kojeni? kojenec6-8 měsícu muze vypit 1000ml mleka za den ve 4 davkach po 250ml. Mezitim bych davala i prikrmy. nevim jestli ho muzu davat i pres den kdyz je spis urcene k zasycení na noc
Díííky
já ho momentálně míchám s normálním UM (2 odměrky Hajaji a 4 normálního), abych ho dobrala. Kdybych ho dělala asi ve dne, budu se trošku obávat, zda za tři hodiny bude chtít dítko normální dávku jídla, jestli ještě nebude mít plné bříško. Záleží, jak moc je mimi hladové.
No přes den bych ho taky nedávala když dáváš mléko i během dne, trvá déle než ho dítě stráví. Malému je 9 měsíců a teď poprvé dostával bebu noční i ráno, ale on mléko přes den nepije, jen ráno a v noci. A po ní už nechtěl nic jiného, po normální bebě sní ještě kousek pečiva ![]()
Jestli je hladový, tak bych to klidně zkusila. Víc ho zasytí, určitě neublíží.
Davat urcite muzes,ale jelikoz je to v podstate prikrm taky (v podstate mlicko s kasi) tak by mel dostat vic tekutin (voda,caj).
Můžu se sem vtírnout s dotazem? Koupila jsem Hajaja a pořád mi to ucpává savičku. Prcek u toho sice krásně usne, protože se unaví tím, jak saje, ale budí se brzo, protože toho nezvládne tolik vytáhnout. Používám Aventky. Jakou používáte savičku?
@Hanula1212 to jsem řešila taky
, měla jsem Avent 2. Pořídila jsem Avent s varibilním průtokem a už na ten nejmíň to proteče. ![]()
Díky moc, já jsem zkoušela i ten variabilní průtok a pokud to nevypil hned, tak měl problém dostat to mlíčko i přes ten variabilní průtok. Tak jsem si říkala, jestli není nějaká dobrá savička třeba od jiné firmy např. na kaše. Abych zbytečně neexperimentovala.
Já jsem teď také pořídila Hami Hajaja a mám problém, že mi nejde pořádně rozmíchat a mám v UM hrudky. S jiným UM (Nutrilon, Beba, Hipp, Sunar, Hami) jsem nikdy problémy neměla a s Hajaja jo. Co dělám špatně? Netřepu ale míchám lžičkou kvůli pěně.
@lucilda82 zkus míchat vidličkou, jestli to nebude lepší a přisypávat za stálého míchání
rozmíchat v misce a přelít do flašky? ![]()
Chci se zeptat na dávkování u HAMI HAJAJA 2,mám 7 měsíční dítě.,210ml vody a 7 odměrek???
Děkuji a můžu se ještě zeptat, v 19h mu dám hami hajaja a jak se pak vzbudí vnoci mám pak dát čaj vodu, nebo mám kojit??jak to máte vy, maminky
Náš maloch byl hodně malej (nepřibíral), takže když byl od půl roka na UM a pak mi někdo poradil Hajaju, tak jsem mu ho dala v 19 a pak už jak se budil jsem dávala normální UM nebo jsem mu míchala napůl s Hajajou. Budil se po třech hodinách a pak postupně ty časy protáhl, že jedno jídlo ubylo, pak druhý a bez nočního jezení je asi od roka a kousek. Když už pak měl příkrmy, tak dostal v 19 kaši a pak na první vzbuzení Hajaju a dál normální UM.