Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojte maminky,mam takovej dotaz chtela sem se zeptat (malej ma rok apul)bumbáme um.mleko BEBA…a chtela bych vedet zda neni spatne kdyz bych davala rano tu BEBU,a vecer mleko od Hami…nebo rano od hami(banan)mleko,a vecer bebu,,,muze se to stridat takhle ? pry muze mi maminky psali jinde,,,,ale moc tomu neverim nekdo rika ze byse nemelo tak nevím jak rikam uz nejsme mimča
tak proto se ptám díky za rady ![]()
Ahoj, v roce a půl s klidným svědomím UM střídáme
U malého miminka bych se bála, teď už fakt ne
Ptala jsem se na to i MUDr., neměla s tím problém.
Výrobce jistě doporučuje nestřídat v „zájmu dítěte“. Spíš mu jde o to, abys ty peníze cpala do jeho výrobku. Ty sama - přemýšlíš o tom, jestli můžeš kombinovat ráno jogurt od Hollandie a večer si dát třeba Danone? Já tedy ne, a s tím mlékem je to podobné.
@fragola píše:
Ahoj, v roce a půl s klidným svědomím UM střídámeU malého miminka bych se bála, teď už fakt ne
Ptala jsem se na to i MUDr., neměla s tím problém.
A co 10ti mesicni??
@palapa střidali jsme od 1 roku, ale asi ani v těch 10m bych to nějak extra neřešila ![]()
My stridame od pul roku a v pohode. Kdyz mu rozdelam bananove, tak mam soucasne vzdy otevrene i bez prichutu a klidne jinou znacku. Dite, ktery uz ji prikrmy a strida spostu chuti a slozeni jidla muze urcite i ruzne mliko. Ja to vubec neresila a fakt v pohode. UM kupuju podle toho, co je zrovna levnejsi, treba v akci.
jeee holky to ste me potesili jinac bych to musela prodat to od hami
tak tedy dekuji moc sem ráda že to nevadí prckovy
![]()
My s tím střdáním začli kolem roku. I naše doktorka nám to schválila. Dcera s tím neměla žádný problém. Nejvíce jí ale chutnalo mlíčko Babylove z dmka a pak od Hami.
Budou jí tři roky a stále miluje mléko, tak tedka pije nejvíce Sunar 24 a Babylove.
Dobry den,
prosim co vas nuti stridat mleka? Jedno nevyhovuje? Nebo jaky je důvod?
Dekuji
Ahoj, mám 5 týdenní miminko, jsme na UM, pijeme Hipp 1 bio combiotic, před cca týdnem, v pátek jsem chtěla začít dávat Hipp Ha, v domnění, že hypoaler. mléka jsou zdravější, alergii ale žádnou nemáme. No první pití šlo celé ven a celkově ji nechutnal, je hořký a pila méně. Tak jsem hned zase začala dávat Hipp normální, no ale když byla na Hipp 1 skoro denně ji od 21:00-00:00 trápilo bříško a plakala. Po tom jednom dni kdy jsem dávala Hipp Ha (kromě večerní poslední dávky, to jsem dala opět Hipp 1)se žádné bolení bříška nekonalo (ale zrovna jsme začali dávat nahřáté pleny) a spinkala celou noc… Také jednou při přebalování byla půlka stolice uplně zelená a půlka úplně žlutá. No ale ted co jsme zpátky na Hipp 1 jsou koliky horší, celý den a celou noc jí bolí bříško, a stejně málo pije.
No snad se aspon trochu v tom vyznáte, a moje otázky zní:
Může ji bolet bříško z toho hippu 1? nebo to tak prostě je? že se to pořád zhoršuje?
Můžu zkusit zase vyměnit mléko za ten Hipp Ha?
Je hipp Ha lépe stravitelnější?
Je pro miminka lepší? (pokud nemají žádnou alergii, a není nutné ho dávat)
Jak často se může střídat mléko u tak malinkého miminka?
Pokud nemáte v rodinné anamnéze alergii, tak bych HA mléko nedávala- není důvod. Navíc dětem opravdu hůř chutnají.
Je možné, že po Hipp 1 má bolesti bříška. Zkusila bych vyměnit za jiný tip mléka- sunar nutradefens - nutrasense by mě být šetrný k bříšku. Nebo i bebu si chválí.
Taky je ale možné, že malý bude trpět na bříško, je ještě maličký a jistě znáš pojem tříměsíční kolika
Držím pěsti, ať se mu to srovná.
Případně můžeš zkusit ještě nějaká probiotika
Na tve otazky sice neodpovim, nase mala byla v tom veku na MM, nicmene k veceru rvala take a kroutila se, ze to vzdy vypadalo na koliku. Zacala jsem na ni praktikovat Karpovu metodu („Nejstastnejsi miminko v okoli“) a z revu, jak kdyz ji na noze berou se vzdy behem peti minut sklidnila a usnula. Takze zadne boleni briska to byt nemohlo.
Zkus nejprve jestli Karpuv postup nezabere a az potom pripadne men UM. Kazde ma jine slozeni a mimcu trva cca 14 dni, nez si jeho zazivani na zmenu zvykne. A ja si myslim, ze problem proste muze byt jinde ![]()
U nás na bolení bříška pomohly až probiotika a espumisan taky jsem dávala Hipp, protože jsou v něm probiotika, jen se nesmí připravit do příliš horké vody, aby se probiotika nezničila. Když jsme začala dávat probiotika tak jsem klůkům začala dávat babylove z DM, které je levnější a nemá probiotika a to jim moc šmakovalo, když mělo DM výpadky zásobování začala jsem dávat bebivitu z německa a tu máme až do teď.
@Nainuva píše:
Pokud nemáte v rodinné anamnéze alergii, tak bych HA mléko nedávala- není důvod. Navíc dětem opravdu hůř chutnají.
Je možné, že po Hipp 1 má bolesti bříška. Zkusila bych vyměnit za jiný tip mléka- sunar nutradefens - nutrasense by mě být šetrný k bříšku. Nebo i bebu si chválí.Taky je ale možné, že malý bude trpět na bříško, je ještě maličký a jistě znáš pojem tříměsíční kolika
Případně můžeš zkusit ještě nějaká probiotikaDržím pěsti, ať se mu to srovná.
dovolim si nesuhlasit..nemamev rodine alergie a maly ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, ta sa prejavila po podani UM(zhodou nahod Hipp)..