Umělá výživa od 2.týdne

26
8.6.12 14:58

umělá výživa od 2.týdn

zdravím maminky, mám dvojčátka stará 7 týdnů. Od druhého týdne krmíme pouze umělou výživou. Chtěla bych radu ohledně umělé výživy. Začali jsme klasickým nutrilonem, vzhledem k zažívacím potížím (ublinkávání a drobná zácpa) a vyrážce jsme přešli na nutrilon comfort. Zácpa sice povolila, ale mrňata pořád ublinkávala, pak už ho jedno z dětí nechtělo pít vůbec. Koupila jsem teda klasickou bebu, zácpa nepovolila, tak jsme přešli na beba sensitive a zácpa je ještě horší. :( Bez trubičky se prcci nevykadí. A když kadí tak velmi tuhé hovínka a v malém množství. Jejich pláč a vrtění, tlačení bez výsledku mě ničí. Koupila jsem i probiotické kapky..ty dáváme teprve 3 dny a žádný výsledek. V lékárně nám poradily heřmánkový čaj. Kluci na čaje moc nejsou, nechtějí je pít. Tak mi paní poradila místo kojenecké vody alespoň jednou za den rozmíchat umělou výživu v heřmánkovém čaji. Děláme a opět žádný výsledek. Takže kapky budeme brát dál, ale nevím jak s tu umělou výživou. Myslím si, že to je z té beby sensitive, přitom by měla být na zažívací potíže. Docela se bojím jít do další značky umělé výživy. Jejich střídání dětem asi taky moc nepomůže :,( Nemáte někdo zkušenosti? Poradíte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4132
8.6.12 15:11

Nezkoušeli jste laktobacilky? Jsou pro děti od 1 měsíce a upravují střevní mikrofloru, takže dítěti to potom „líp tráví“. Je to takový prášek s bakteriemi napomáhajícími trávení v kapsličkách, který se vysype do mlíčka. Nám pomohly na bolení bříška, myslím, že i na tu zácpu by mohly pomoct.
Používali jsme tyhle http://www.drmax-lekarna.cz/…y-30cps.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
8.6.12 15:14

Ty bereme taky, ale nevím, jestli je můžu dávat, když beru i probiotické kapky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
8.6.12 15:19

Dávám malému Nutradefens a kaká dobře. Když se podíváš zde do referencí, tak hodně mamin ho vychvaluje, že po něm děti kakají dobře, tak bych zkusila změnu UM a vydržet alespon 3týdny.
 https://www.emimino.cz/…utradefense/

Příspěvek upraven 08.06.12 v 15:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
8.6.12 15:20

Taky mám holčičku na UM. Hodně ublinkává a po Bebě měla zácpu takže máme Nutrilon AR a kombinujeme ho s Nutrilonem comfort. Do lahvičky 120 ml jí dám 3 odměrky ar a 1 comfortu, do 150 ml dávám 3 ar a 2 comfortu, atd. Do toho máme lactulosu sirup proti zácpě a na prdíky Baby calm. Když jí chytly koliky tak jsem jí UM začala dělat do fenyklového nebo kmínového čaje a to jí moc pomohlo. Dělám jí to tak pořád ne jen jednou denně a dr. říkala že to nevadí. Jinak v nouzi nejvyšší pomůže rourka. Je to boj tak držím palce ať se vám to zlepší, s dvojčátkama to musí být hukot :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.6.12 15:20

@m-bára aha, tak to bohužel nevím, zda je vhodné je dávat společně, snad holky poradí. Já měla první holku na nutrilonu comfort kvůli bolení bříška a dobré. Druhá byla na obyč nutrilonu a ublinkávala, tak jsem zkoušela sunar a z toho měla hroznou zácpu. Takže jsme se vrátili k nutrilonu a ublinkávala dál. Ale to pak s věkem přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3338
8.6.12 15:25

My odcházeli z porodnice částečně na preBebě, pak už měli jen ji. Po asi 6 týdnech přešli na Bebu HA. Nikdy moc hezky nepapali. Ve 2,5 měsících holčička začala stávkovat. Když viděla flašku, tak i přes hodinu brečela a v žádném případě se nechtěla napít. Skončila jsem s nimi na Bulovce, kde po týdnu usoudili, že nejí, protože nechce. :mrgreen: Zkusili jsme Nutrilon, ale hrozně po něm prděli. Nakonec jsme skončili na Sunaru. Používali jsme asi všechny kapičky na prdíky a z nemocnice odcházeli navíc s lactobacily. http://www.drmax-lekarna.cz/…y-30cps.html Po čase se to upravilo a ted Sunar milujou a zase nechtějí příkrmy. ;) Držím palce, at se to upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
8.6.12 16:00

silene jsme trpeli na zacpu az si malej vytlacil kylu, zabral nam az sunar nutradefense a laktobacili od swissu.. Nam treba bio gaia nepomohli vubec az ty laktobacily..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
8.6.12 16:16

Tak nas maly taky hrozne trpel na prdiky a zapcu, byl predcasne narozeny a z nemocnice jsme sli s nutrilonem, po dvou tydnem zacala hrozna zapca tak sme presli na hipp, pak na bebu a nakonec na sunar nutradefense a u te jsme zustali az do ted a to jsou ynovi skoro dva roky. Kazdopadne ani ten sunar nam nijak nepomohl syn mel nadale zacpu, takze nasim nejvetsim kamosem byla rourka :-(. Presto, ze me dr varovala at ji casto nepouzivam, ze syn si na ni navykne tak to neslo, bez rourky se maly nevykadil i nekolik dnu a byl hrozne neklidni a urvany, no hruza des. Takze jsme rourky pouzivali kazdy vecer a byl klid a to do jeho 6 mesicu, znice nic zacal krasne kakat sam a do dneska s kakanim nemame zadny problem :-). Takze za me doporucuj rourku ta jako jedina zarucene pomaha a deti i rodice maji klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
8.6.12 16:23

@Hasina1 Me zase dr rikala ze muzu pouzivat x-krát denně ze tu vůbec nevadí.. V nejhorším období jsme jí použili i 5×-6× denně protoze prakticky 24 hodin dene tlacil.. i v noci.. A nic mu to neudelalo, po laktobacilech se to krásne srovnalo, takze rourkou si mu urcite neskodila.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
8.6.12 16:51
@ppalea píše:
@Hasina1 Me zase dr rikala ze muzu pouzivat x-krát denně ze tu vůbec nevadí.. V nejhorším období jsme jí použili i 5×-6× denně protoze prakticky 24 hodin dene tlacil.. i v noci.. A nic mu to neudelalo, po laktobacilech se to krásne srovnalo, takze rourkou si mu urcite neskodila.. :palec:

jasně že ne :palec: neznam jediný mimino který by si na ní zvyklo ani tady na emiminu to žádná maminka nepsala a diskuzí je tady na to téma dost. Hlavně že prďolkům pomáhá a nemusí se trápit :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
8.6.12 18:14

Zkus mlíčko HIPP Bio s probiotiky a prebiotiky.Náš malej po něm ani neublinkával a kakal normálně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
9.6.12 21:26

Tak v noci jsme rourkovali přes hodinu. Kluci oba tlačili ze spaní, až se z toho probudili a plakali. Ale i s tou rourkou je to trápení.Tlačí tuhé housenky, až mám strach, že budou mít prcci hemeroidy. V pondělí máme jít k lékařce, tak uvidíme, co nám poradí. Já taky uvažovala o Hippu nebu sunaru nutradefense. Ale každé mimčo to snáší asi jinak. Co pomůže jedněm, nemusí pomoct druhým :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
9.6.12 22:34

Taky jsme hodně trpěli na prdíky..malej teda pije Bebu ha,zkoušeli jsme ze začátku Nutrilon-měl zácpu a nafouklé bříško,pak Nutrilon Ha a po té blinkal..s Bebou Ha jsme velice spokojeni :) probiotika jsme používali BIO GAIA,jsou dražší,ale řekla bych,že nám po pár dnech zabrali a na prdíky jsme dávali Infacol,zabíral hned :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
9.6.12 22:40
@bejbyn píše:
Zkus mlíčko HIPP Bio s probiotiky a prebiotiky.Náš malej po něm ani neublinkával a kakal normálně :lol:

My ho máme taky a malá taky žádný problémy nemá. Jsem s ním moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová