Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
zdravím maminky, mám dvojčátka stará 7 týdnů. Od druhého týdne krmíme pouze umělou výživou. Chtěla bych radu ohledně umělé výživy. Začali jsme klasickým nutrilonem, vzhledem k zažívacím potížím (ublinkávání a drobná zácpa) a vyrážce jsme přešli na nutrilon comfort. Zácpa sice povolila, ale mrňata pořád ublinkávala, pak už ho jedno z dětí nechtělo pít vůbec. Koupila jsem teda klasickou bebu, zácpa nepovolila, tak jsme přešli na beba sensitive a zácpa je ještě horší.
Bez trubičky se prcci nevykadí. A když kadí tak velmi tuhé hovínka a v malém množství. Jejich pláč a vrtění, tlačení bez výsledku mě ničí. Koupila jsem i probiotické kapky..ty dáváme teprve 3 dny a žádný výsledek. V lékárně nám poradily heřmánkový čaj. Kluci na čaje moc nejsou, nechtějí je pít. Tak mi paní poradila místo kojenecké vody alespoň jednou za den rozmíchat umělou výživu v heřmánkovém čaji. Děláme a opět žádný výsledek. Takže kapky budeme brát dál, ale nevím jak s tu umělou výživou. Myslím si, že to je z té beby sensitive, přitom by měla být na zažívací potíže. Docela se bojím jít do další značky umělé výživy. Jejich střídání dětem asi taky moc nepomůže
Nemáte někdo zkušenosti? Poradíte???
Nezkoušeli jste laktobacilky? Jsou pro děti od 1 měsíce a upravují střevní mikrofloru, takže dítěti to potom „líp tráví“. Je to takový prášek s bakteriemi napomáhajícími trávení v kapsličkách, který se vysype do mlíčka. Nám pomohly na bolení bříška, myslím, že i na tu zácpu by mohly pomoct.
Používali jsme tyhle http://www.drmax-lekarna.cz/…y-30cps.html
Ty bereme taky, ale nevím, jestli je můžu dávat, když beru i probiotické kapky…
Dávám malému Nutradefens a kaká dobře. Když se podíváš zde do referencí, tak hodně mamin ho vychvaluje, že po něm děti kakají dobře, tak bych zkusila změnu UM a vydržet alespon 3týdny.
https://www.emimino.cz/…utradefense/
Příspěvek upraven 08.06.12 v 15:23
Taky mám holčičku na UM. Hodně ublinkává a po Bebě měla zácpu takže máme Nutrilon AR a kombinujeme ho s Nutrilonem comfort. Do lahvičky 120 ml jí dám 3 odměrky ar a 1 comfortu, do 150 ml dávám 3 ar a 2 comfortu, atd. Do toho máme lactulosu sirup proti zácpě a na prdíky Baby calm. Když jí chytly koliky tak jsem jí UM začala dělat do fenyklového nebo kmínového čaje a to jí moc pomohlo. Dělám jí to tak pořád ne jen jednou denně a dr. říkala že to nevadí. Jinak v nouzi nejvyšší pomůže rourka. Je to boj tak držím palce ať se vám to zlepší, s dvojčátkama to musí být hukot ![]()
@m-bára aha, tak to bohužel nevím, zda je vhodné je dávat společně, snad holky poradí. Já měla první holku na nutrilonu comfort kvůli bolení bříška a dobré. Druhá byla na obyč nutrilonu a ublinkávala, tak jsem zkoušela sunar a z toho měla hroznou zácpu. Takže jsme se vrátili k nutrilonu a ublinkávala dál. Ale to pak s věkem přešlo.
My odcházeli z porodnice částečně na preBebě, pak už měli jen ji. Po asi 6 týdnech přešli na Bebu HA. Nikdy moc hezky nepapali. Ve 2,5 měsících holčička začala stávkovat. Když viděla flašku, tak i přes hodinu brečela a v žádném případě se nechtěla napít. Skončila jsem s nimi na Bulovce, kde po týdnu usoudili, že nejí, protože nechce.
Zkusili jsme Nutrilon, ale hrozně po něm prděli. Nakonec jsme skončili na Sunaru. Používali jsme asi všechny kapičky na prdíky a z nemocnice odcházeli navíc s lactobacily. http://www.drmax-lekarna.cz/…y-30cps.html Po čase se to upravilo a ted Sunar milujou a zase nechtějí příkrmy.
Držím palce, at se to upraví.
silene jsme trpeli na zacpu az si malej vytlacil kylu, zabral nam az sunar nutradefense a laktobacili od swissu.. Nam treba bio gaia nepomohli vubec az ty laktobacily..
Tak nas maly taky hrozne trpel na prdiky a zapcu, byl predcasne narozeny a z nemocnice jsme sli s nutrilonem, po dvou tydnem zacala hrozna zapca tak sme presli na hipp, pak na bebu a nakonec na sunar nutradefense a u te jsme zustali az do ted a to jsou ynovi skoro dva roky. Kazdopadne ani ten sunar nam nijak nepomohl syn mel nadale zacpu, takze nasim nejvetsim kamosem byla rourka
. Presto, ze me dr varovala at ji casto nepouzivam, ze syn si na ni navykne tak to neslo, bez rourky se maly nevykadil i nekolik dnu a byl hrozne neklidni a urvany, no hruza des. Takze jsme rourky pouzivali kazdy vecer a byl klid a to do jeho 6 mesicu, znice nic zacal krasne kakat sam a do dneska s kakanim nemame zadny problem
. Takze za me doporucuj rourku ta jako jedina zarucene pomaha a deti i rodice maji klid.
@Hasina1 Me zase dr rikala ze muzu pouzivat x-krát denně ze tu vůbec nevadí.. V nejhorším období jsme jí použili i 5×-6× denně protoze prakticky 24 hodin dene tlacil.. i v noci.. A nic mu to neudelalo, po laktobacilech se to krásne srovnalo, takze rourkou si mu urcite neskodila.. ![]()
@ppalea píše:
@Hasina1 Me zase dr rikala ze muzu pouzivat x-krát denně ze tu vůbec nevadí.. V nejhorším období jsme jí použili i 5×-6× denně protoze prakticky 24 hodin dene tlacil.. i v noci.. A nic mu to neudelalo, po laktobacilech se to krásne srovnalo, takze rourkou si mu urcite neskodila..
jasně že ne
neznam jediný mimino který by si na ní zvyklo ani tady na emiminu to žádná maminka nepsala a diskuzí je tady na to téma dost. Hlavně že prďolkům pomáhá a nemusí se trápit ![]()
Zkus mlíčko HIPP Bio s probiotiky a prebiotiky.Náš malej po něm ani neublinkával a kakal normálně ![]()
Tak v noci jsme rourkovali přes hodinu. Kluci oba tlačili ze spaní, až se z toho probudili a plakali. Ale i s tou rourkou je to trápení.Tlačí tuhé housenky, až mám strach, že budou mít prcci hemeroidy. V pondělí máme jít k lékařce, tak uvidíme, co nám poradí. Já taky uvažovala o Hippu nebu sunaru nutradefense. Ale každé mimčo to snáší asi jinak. Co pomůže jedněm, nemusí pomoct druhým ![]()
Taky jsme hodně trpěli na prdíky..malej teda pije Bebu ha,zkoušeli jsme ze začátku Nutrilon-měl zácpu a nafouklé bříško,pak Nutrilon Ha a po té blinkal..s Bebou Ha jsme velice spokojeni
probiotika jsme používali BIO GAIA,jsou dražší,ale řekla bych,že nám po pár dnech zabrali a na prdíky jsme dávali Infacol,zabíral hned ![]()
@bejbyn píše:
Zkus mlíčko HIPP Bio s probiotiky a prebiotiky.Náš malej po něm ani neublinkával a kakal normálně
My ho máme taky a malá taky žádný problémy nemá. Jsem s ním moc spokojená.