Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky chci se jen zeptat jestli je tu někdo kdo jen kojí nebo dává UM u skoro 7 měsícu dítěte. A popř. kolik UM máte na měsíc děkuji .Já dávám už UM a příkrmy my moc nechce sní jen trošku
maldšího jsem plně kojila plně do 9m, nechtěl nic jiného jíst. pak ze dne na den otočil, nejradši by guláš se šesti a během měsíce se odstvil od prsa
ale množství neporadím ![]()
nedavno jsem někde četla myslim na kojeni.net že maminka čistě kojila do 8 měsíce, že si myslela že dělá to nejlepší pro syna, ale pak měly jen samé problémy, protože takhle „starému“ dítku už nestačí živiny jen z mlíka
tím tě nechci strašit, a podle toho co píšeš je to spíš dceřina volba
Ahoj, já jsem plně kojila do sedmi měsíců na základě doporučení pediatra, protože doktorka měla podezření, že bude alergik. Ale nakonec není. Každopádně s příkrmy jsem začala na ukončeném sedmém měsíci.
My sice dáváme už do 6.ukončeného m příkrmy, ale naše kočka stále zapíjí celou dávkou MM,z flašky,hrníčku nic nechce, takže kojím stále.Ale také myslím, že by mělo mimčo po 6m ochutnávat co nejvíce chutí a lepek,ať později neodmítá.
Také jsme potencionální alergici, ale zatím se mi neosypala po ničem.Myslím,že mimča baští každou chvíli jinak, kvůli zoubkům, přicházející nemoci,rýmě atd.Zrovna dneska mi vyplivala přesnídávku s piškotama
,a to ji vysvětluju kolik to stojí penět ![]()
Tak jasně že přesnídávku zbaští jak nic a zkoušela jsem izeleninku a to taky trochu ale jde to teda pomalu a většina času je na mlíku tak se ptám .. Moc tomu nedává
@bobin já myslím, že je to zcela normální, klasická věta:každé dítě je jiné..určitě se rozbaští, jen se ji nechce do jiných chutí a já se ji ani nedivím, vždyť mlíčko je slaďoučký a hlavně je to snadnější přísun,ale někdy jsou to pěkný trapiči, co??
![]()
To já jsem zvědavá do kolikátýho m.budu plně kojit..
@bobin píše:
Tak jasně že přesnídávku zbaští jak nic a zkoušela jsem izeleninku a to taky trochu ale jde to teda pomalu a většina času je na mlíku tak se ptám .. Moc tomu nedává
ono to jde pomalu .-)
Malej je doted vybiravej a kdyby mohl, tak ji jenom MM. Ted jsme dostali od doktorky vitaminy, aby mu nic nechybelo, tak uz me to tak neboli. Ji kase a ovoce. Zeleninu a maso zatim ani nahodou - jenom mrkev. ![]()
@bobin
ahoj, já mám sice 6 ti měsíční dcerku, ale možná ti to něco poví, nekojím ji od jejich dvou měsíců, nyní na jednu dávku vypije těch 150 ml. krabici (800 g) nutrilonu máme na týden, někdy po zelenince si dá jen třeba 90 ml, ale jinak těch 150… a pije jak kdy někdy 5× někdy 6× denně…
@Raďulle píše:
@bobin
ahoj, já mám sice 6 ti měsíční dcerku, ale možná ti to něco poví, nekojím ji od jejich dvou měsíců, nyní na jednu dávku vypije těch 150 ml. krabici (800 g) nutrilonu máme na týden, někdy po zelenince si dá jen třeba 90 ml, ale jinak těch 150… a pije jak kdy někdy 5× někdy 6× denně…
No tak to jsem chtěla slyšet ..Přítel si totiž myslí že vypije nějak hodně toho mlíka ..My jsme na UM asi od 4,5 měsíců a máme sunar a máme to tak na 5 dní je to 600q
@bobin ještě jsem se tě chtěla zeptat, zda po příkrmu zkoušíš dát zapít něčím jiným než UM a kolik ti toho vypije??
díky za info,abych měla srovnání ![]()
@anella no dávám jí čajík vždycky jí dám trošku na zapití ne moc ona by pak nepila nic jiního a během dne jí taky dávám po troškách
každé dítě vypije jinak, ale pokud má 600 g na 5 dní tak to celkem odpovídá i naší spotřebě… klidně by mohla pít i víc, ale jí to stačí, přibírá a chutná ji, neřeším když mi pravidelně jí… nemyslím si že 600 g na 5 dní je moc, mohlo by to být i víc, kámoška mi říkala že její (tenkrát před 2 lety) 4 měsíční prcek zbaštil 800 g za 4 dny… tak to už je rozdíl ![]()