Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojte, mam 9-mesacneho syna, kojeneho + 3 prikrmy denne a zaujimalo by ma ako casto kojite vasich drobcov v rovnakom veku. posledne dni tomu kojeniu moc nedavame, koji sa rano po zobudeni, ale to ho skor zaujima vsetko okolo, pred oboma dennymi spankami si trochu cucne, skor na lepsi spanok ako od hladu a posledne kojenie ma pred spanim. riesim ci ma dostatok mlieka.
Já mám teď 10.měsíčního,ale už i v 9.m měl tento jídelníček.kolem 6.h mm,snídaně cca 8-9h bílý jogurt 200g,oběd masozeleninový příkrm,svačina ovoce,večeře kaše nebo polévka a před spaním mm.někdy dávám ještě mezi obědem a sváčou um anebo někdy místo kaše dám um.
Mám teda „jen“ 8 měsíční a kojím před spaním, v noci a ráno. V noci mi holka prostě nechce vydržet spát celou noc, tak je to rychlé a před spaním je to takový rituálek a ráno místo snídaně. Postupně bych chtěla ještě odbourat to ráno, další se uvidí…kojt plánuji do roka. ![]()
Rano dam kasi, dopoledne ovoce, k obedu zelenina (maso zatim nechce). Odpoledne nakojim, vecer kasi a pred spanim jeste nakojim. V noci se budi na kojeni 2×. Takze za 24 hodin 4× kojim a 3× ji „normalni“ jidlo. Doktorka nam predepsala vitaminy, aby jich mel dostatek, protoze si taky nebyla jista, jestli ma malej dost mlika. Vzala mu krev a mel malo zeleza.
malý měl ted 8 měsíců, kojím ráno, kolem poledne a odpoledne asi 2×, spíš jak si řekne. příkrmy má dopol.ovoce, masozel.oběd, odpol.pak někdy malý ovoc.jogurt a večer kaši. občas z toho něco vynechám a má pak mlíko. a v noci kojím 2-5×, jak má zrovna trápení… ted měl zrovna průjmy a zvracení, tak měl dost prázdné bříško.
za 14 dní jdu do práce, tak jsem zvědavá, jak to bude probíhat.. naštěstí pravidelně, tak to půjde rozplánovat a nastavit. kdyžtak holt bude mít UM, nebudu se stresovat, abych měla odstříkané dost do rezervy…
@matenka32 píše:
ahojte, mam 9-mesacneho syna, kojeneho + 3 prikrmy denne a zaujimalo by ma ako casto kojite vasich drobcov v rovnakom veku. posledne dni tomu kojeniu moc nedavame, koji sa rano po zobudeni, ale to ho skor zaujima vsetko okolo, pred oboma dennymi spankami si trochu cucne, skor na lepsi spanok ako od hladu a posledne kojenie ma pred spanim. riesim ci ma dostatok mlieka.
Mám už sice starší děti, ale i tak Ti můžu napsat, že starší v tomto věku se kojila 2× denně (ráno a večer), mladší se v osmi měsících sám od sebe odstavil.
Tak já kojím ráno místo snídaně, pak před dopoledním a odpoledním spánkem a v noci. Malý se stále budí několikrát za noc. Ted máme ukončený 8. měsíc.
@matenka32
Ja mám 8,5 mesačného a kojím 5×denne - ráno o 5h kojím, potom hodinku ešte spíme, okolo 8h má ovocie+jogurt, o 10h kojím, 11:30 masozelenina, 14h kojím, 16h kojím, 17:30 kaša+ovocie, 19h kojím. V noci sa na kojenie nebudí, len na dudlíka ![]()
Barča ![]()
mne sa maly budi maximalne raz a aj to nadranom, posledne dni vobec. kojim rano po zobudeni, zruba o 10.00 ma jogurt s ovocim alebo baby susienkami, okolo 11.00 zaspava, to ho zvacsa trochu nakojim, 13-14.00 ma obed (maso+zelenia), kojenie pred poobednym spankom a okolo 19.00 ma ovocie, bud same alebo s kasou. potrebujem to nejak prehadzat, aby nemal ovocie na veceru. kasu papa bez mlieka, um mu obcas pridam do obedneho prikrmu.