Autosedačka Bebe Confort Axis

101702
11.2.11 13:28

Bebe confort axis

Zahájila jsem předvýběr sedačky 9-18, zatím mám dost času, počítala jsem s tím, že pořídíme King Plus ale zaujala mě bebe confort axis, tak prosím o nějaké názory :-) jednak ti co ji mají a pak Steeve :-)
Líbí se mi na ní to otáčení, máme vysoké auto a zjednodušilo by to dávání dítka do sedačky, na druhou stranu je dražší než ten King a má jen 3 hvězdičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
11.2.11 13:34

tak skoro jste si odpověděla sama, má sice otáčení, takže pro někoho jednodušší manipulace, ale zase je dražší a je horší v bezpečnosti než třeba ten Römer King plus.
a u sedaček je nejvíce důležitý parametr její bezpečnost, tak proč nemít bezpečnější sedačku za menší cenu.Já osobně jsem pro Kinga.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tecka
11.2.11 14:05

ahoj, máme obě. Axiss i Kinga. Když pominu hvězdičky, nevím jestli je ve 3 nebo 4 zásadní rozdíl, ale srovnám to, že máme také 2 vysoké auta a u dávání dcery do Kinga s tím zápasím pokaždé jak já (jsem malá) tak i manžel. Možná u osobáku je to v pohodě, ale u toho vysokého auta je to DĚS!

U Axiss je to lahoda díky tomu otočení a taky mi přijde, že je pro malou daleko pohodlnější díky tomu, že tam nejsou ty široké bočnice u hlavy a má takovou blbůstku - držáčky na pásy, když je dítě venku. King to nemá a vždycky si je dcera přisedne a pak je lovíme. Máme obě autosedačky kolekce 2010.

Kdybych mohla volit znova, jdu do Axiss i přes vyšší cenu. Steeve Ti vychválí vždy Romera, protože se jedná o kvalitní autosedačku a sám je prodává. Tak ať dobře vyberete a jste spokojení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
7159
11.2.11 15:48

tady nejde o vychvalování, BBC taky prodávám( sice ne tolik jako Römera), a King plus má taky držáky na pásy a taky má stejně širokou opěrku jako BBC( King plus kol. 2011) takže paramaetry stejné, a rozdíl mezi 3 nebo 4 hvězdičkami z bězpečnosti je v síle nárazu, a dělá to cca 50kg/cm2 to je zásadní rozdíl ale ten se pozná až při nárazu, nepozná ho člověk při standartním užívání, a cenový rozdíl 2000,– je už taky zásadní
ale samozřejmě pro někoho a obzvlášť menší člověk s vysokým autem může být otočení přínos, pro mě ne, já jsem vysoký vzrůstem a i když mám vysoké auto tak mi nedělá problém posadit dítě do neotáčivé sedačky i na prostřední sedadlo. MMCh pokud bude v autě více sedaček jako mám třeba já, tak pak otáčení stejně nebude možné, proto bych si ji nekoupil
samozřejmě je nejlepší vše vyzkoušet co komu bude vyhovovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
11.2.11 21:29

Díky za informace, ono to možná nakonec dopadne jako u tečky Axix do vysokého a Kinga do osobáku, jednu bych si mohla přát jako dárek :andel: Aktuálně přehazujeme základnu pod vajíčko a už to je otrava a nedovedu si představit přehazovat velké sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
11.2.11 22:19

Rozdíl 3 vs. 4 hvězdy vypadá dramaticky, ale je třeba se podívat, co se za tím skrývá.

Axiss získala v bodech hodnocení 2,5. Od hodnocení 2,6 už by měla 4 hvězdy. Rozdíl je tedy jedna desetina, který ji dělí od lepšího výsledku.

Teď už to tak dramaticky nevypadá, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.2.11 11:51
Freezz píše:
Rozdíl 3 vs. 4 hvězdy vypadá dramaticky, ale je třeba se podívat, co se za tím skrývá.

Axiss získala v bodech hodnocení 2,5. Od hodnocení 2,6 už by měla 4 hvězdy. Rozdíl je tedy jedna desetina, který ji dělí od lepšího výsledku.

Teď už to tak dramaticky nevypadá, že?

to sice jo, ona BBC Axis měla 2,6 a od 2,5 už by to byly 4 hvězdičky, ale King plus měl 2,1 a rozdíl mezi 2,6 a 2,1 je stále 0,5 bodu a to je těch 50kg/cm2 zátěže na organismus
pořád je to samozřejmě dobrý výsledek 3 hvězdičky, ale když za nižší cenu může být lepší bezpečnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tecka
12.2.11 14:05

Steeve, co k tomu dodat 8-) Pokud si někdo vybírá autosedačku jen podle hvězdiček a nezajímají ho další okolnosti, tak budiž. Vezme na Vaši radu Kinga a mám pocit, že ani jiné autosedačky než Römer nepropagujete, protože jsou kvalitní (chápu) ale jsou i jiná kritéria pro výběr jako třeba to, že když má žena 163cm, auto do kterého se leze přes nášlapy a má zvedat těžké dítě, které se i mnohdy vzpouzí, tak doporučuju fakt raději otočnou Axiss. Já si pokaždé zaraduju, když dceru nemusím „rvát“ do Kinga, ale zůstane mi v garáži auto s Axiss autosedačkou :wink: Musím podotknout, že máme obě auta vysoké, kam se doslova šplhám. Mít osobáka, tak to vůbec neřeším.

A ten pidi rozdíl ve výsledcích v testu je opravdu směšný na to, aby se tím dalo argumentovat, že King je bezpečnější 8-o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix