Co to je isofix

2
9.2.11 11:21

Co to je isofix

Zdravím, pro mnohé asi zbytečná otázka, ale přesto se zeptám. Co to vlastně je isofix?? Laicky vím, že je to bezpečnější systém na autosedačky pro dítě do auta. Ale která auta mají na sedadlech isofix? Jak to poznám, jestli je moje auto ( sedačky) vybaveno isofixem…?. Nebo se to dělá do všech aut po nějakém roce výroby?? Jak prostě poznám, jestli mám na sedačkách isofix, či nikoli… je to opravdu bezpečnější systém a jak se vlastně používá? Děkuji za pro mnohé asi hloupuo otákzu, ale i tak bych moc rád znal odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
9.2.11 11:28

isofix mají již všechna auta od roku 2006, začal se vyrábět v roce 1996, od roku 2000 se postupně začal zavádět do výroby u většiny automobilek.
isofix jsou kovová oka v sedadle automobilu mezi opěradlem a sedákem, většinou nejsou na první opohled vidět je potřeba šáhnout pod sedadlo- viz foto:

nějaké info o isofixu je třeba zde: http://www.britax-roemer.cz/…je-to-isofix
určitě je isofix bezpečnější, sedačky s isofixem dosahují lepších výsledků v bezpečnosti a navíc je větší jistota připoutání isofixem, dle statistik pojišťoven jsou isofixové sedačky v 97% správně připoutány ale pouze 30% sedaček na pás je připoutáno správně, takže jisotta správného připoutání isofixové sedačky je bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
9.2.11 11:51

taky se ještě připtám, a ta základna isofix se dá dát jen vzadu nebo i na přední sedadlo? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.2.11 11:54

většina aut má isofix pouze vzadu, některé mají i na předním sedadle, záleží na typu auta, ale vzadu je to vždy bezpečnější, přední využívejte jen v nutném případě.
a vždy musí být konkrétní isofixová autosedačka kompatibilní s autem, ne všechny sedačky jdou do všech aut, proto je u každé isofixové sedačky či základny seznam kompatibilních aut, ty jsou prověřené a tam půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677

dovolím si odpovědět, pokud máš sedadlo u spolujezdce vybaveno isofixem, my třeba máme, pak můžeš samozřejmě isofixovou sedačku připevnit i na přední sedadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677

pozdě :oops: :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.2.11 12:06

Díky

Naprosto super fotka, tak konečně jsem doma. Tak pokud to je ve všech autech od r.v. 2006, tak to asi nebudu mít mám 2003, ale pro jistotu si tam hrábnu :-D . Takže děkuji moc za odpověď, jen se ještě přeptám teda, pokud tam sedačku s isofixem mít nebudu, tak je naprosto jedno jakou sedačku koupím do Peugeot 307 SW nebo taky jsou různé druhy pro typ vozidla bez isofixu? Nějaké typy, jestli nevíte… a rozdíl mezi 3 a 5 ti bodovém bezpečnostním pásu je znatelný, či nikoli. Předem moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.2.11 12:13

Peugeot 307 SW má isofix, Peugeot již od začátku výroby 307 v roce 2001 isofix dělá standartně.
5-tibodový pás je ten co je vevnitř sedačky, tedy u kat. 9-18(9-36 a pod) kdežto 3 bodový pás je ten co je v autě a ten se používá u kat. 15-36.
Napište pro jak velké dítě sedačku potřebujete a napíšu vhodné sedačky do Vašeho auta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
9.2.11 13:37

Ale pokud dáš autosedačku na přední sedadlo, musí se dát vypnout airbag…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
9.2.11 13:48
reshberry píše:
Ale pokud dáš autosedačku na přední sedadlo, musí se dát vypnout airbag…

To je jen při vajíčku, jinak stačí posunout sedadlo co nejvíc dozadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
9.2.11 19:13

díky za odpovědi, airbag se vypnout dá a máme VW Passat takže bez starosti. ještě si ověřím, jestli tam jde, ale chci maxi cosi cabriofix, to snad jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
9.2.11 19:19

Hlavně pozor na výběr autosedačky, ne každá s isofixem spolupracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.2.11 08:16
Hannah84 píše:
díky za odpovědi, airbag se vypnout dá a máme VW Passat takže bez starosti. ještě si ověřím, jestli tam jde, ale chci maxi cosi cabriofix, to snad jde.

Cabriofix s isofixovou bází Familyfix jde do VW Passat, ale pouze na zadní sedadla, nejde na přední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
8.9.11 19:19

Holky, potřebuju radu..pokud máme Fábii (IsoFix tam je), jde do ní připevnit MC CabrioFix, nebo musím ještě něco dokupovat? někde jsem narazila na články o základnách a jsem asi trochu mimo..to mám koupit jak základnu ( kde se kupuje, nikde jsem na ní zatím nenarazila?)+ autosedačku, nebo pokud tento systém auto má, stačí jen autosedačka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
9.9.11 08:36

jowano, samotnou sedačku MC Cabriofix dáš do auta, ale musíš ji připouta pásem, pokud ji chceš nacvaknout na isofix musíš pod Cabriofix dokoupit základnu Maxi-cosi FamilyFix- vypadá takhle: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí