Co to je isofix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30317
17.4.17 09:19

@lacrimosis musíš kouknou do auta. Isofix se montuje do aut už dlouho, my ho máme v renault Clio z roku 1999. A od roku 2000 je myslím povinnost tam mít isofix nebo aspoň přípravu pro něj. Jsou to kovová oka v zadních sedačkách, buď mají i krytky a ty jsou líp vidět nebo bez krytek a ty můžou být zamáčklé v sedadle. Staršího bych klidně dala do větší sedačky, už se i o tom mluví, že změní označení kategorií na výšku z váhy, protože ta není jako hranice dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.17 09:21

Mladoch sedí už od pul roka, v tom by problém nebyl… Ale vajíčko mám tak není problém počkat do 9m, 9kg ma taky :think: jsem se jich ptala, prý neví co to je… Nedokázala jsem jim to vysvětlit, ze taková oka vzadu na sedačkách :lol: jako se pak podivam :-D tak já myslela někde v Mitsubishi servisu ze by to dodelali :pankac: do samododelani bych se nepoustela :-D jinak moc díky a staršímu koupim tu od 15ti kil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
17.4.17 09:49

Ahoj, vy co máte isofix, neničí se z toho připevnění sedadla? Nerada bych je měla zničená, tak se radši ptám na zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
17.4.17 09:56

@Leennkkaa na isofix se dělají chrániče sedaček, jsou to takové plastové tunýlky (k Romerce jsme je dostali se sedačkou) které se dají kolem těch kovových ok brání poškození sedačky hákem isofixu při instalaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24747
17.4.17 10:07

Isofix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
17.4.17 10:57
@lacrimosis píše:
Mladoch sedí už od pul roka, v tom by problém nebyl… Ale vajíčko mám tak není problém počkat do 9m, 9kg ma taky :think: jsem se jich ptala, prý neví co to je… Nedokázala jsem jim to vysvětlit, ze taková oka vzadu na sedačkách :lol: jako se pak podivam :-D tak já myslela někde v Mitsubishi servisu ze by to dodelali :pankac: do samododelani bych se nepoustela :-D jinak moc díky a staršímu koupim tu od 15ti kil

Ona tam musí být aspoň udělaná příprava. Přeci jen to pak musí udržet velkou sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
10.1.18 16:23

Ahoj všichni, co máte Renault Thalia rv 2003 (to je datum první registrace podle TP, na netu jsem našla až modely 2004), dával se do nich Isofix? Žádná očka jsme nenašli, ale třeba je tam ta příprava, ale sedačky jsme kvůli tomu nerozebírali. Asi budeme muset dát opravit pásy, takže bychom se rovnou pustili i do tohoto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.1.18 16:34

@lalaláček podle katalogu tam isofix nebyl, a jestli jste oka nenašly tak to máte potvrzené že není. Povinně isofix musely dávat výrobci až od roku 2006.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
10.1.18 16:37

@steeve Díky za odpověď. Můžu se zeptat, kde jste našel ten katalog? Manuál k autu nám v tomto směru totiž zradil a internet se tváří, že takový model auta ani neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
10.1.18 16:41

@lalaláček každá isofixová sedačka má u sebe seznam kompatibilních typů aut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.4.18 00:04

Dobrý večer, chceme koupit sedačku MaxiCosi, musíme kupovat Isofix, který pasuje jen na tu autosedačku, nebo můžeme isofix od Dorjan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.18 09:02

Autosedacka

Dobrý den, ráda bych se poradila. Malá už má 9kg, budu tedy kupovat novou autosedacku. Máme starší i novější auto, tudíž potřebuji připoutáni s i bez isofix. Ráda bych asi značku britax. Rozhodují se mezi safefix plus a advansafux III sict, ta první je ale jen do 18kg. Přijde mi tedy lepší koupit už jen 1 sedačku až do 12 let. Nebo je bezpečnější to rozdělit? Koupit jen do 18kg a pak kupovat ještě další? Moc děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.9.18 08:23

@Sunnyshine výběr je jednoduchý, Advansafix nemůžete připoutat pásem, takže ideální volba je Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/…ix-plus-2018
a v každém případě je to lepší pořídit nejprve 9-18 a poté 15-36 než jednu 9-36.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí