Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den,potřebuji pro dceru novou autosedačku 15-36kg,ale nemůžu se rozhodnout,jestli Bébé Confort Moby nebo Cybex Solution X.Máte někdo zkušenosti s BC Moby?Dcera není tlustá,ale není také žádné ořezávátko,takže bych pro ni chtěla co největší pohodlí.Někde jsem četla,že právě u BC Moby se dá podsedák rozšířit,ale nejsem si jistá.Také se mi zdá i širší.
V testech ADACu za rok 2008 dopadly obě tyto sedačky úplně stejně,ale mám pocit,že o Cybexkách se víc mluví.
Mě osobně se víc líbí Bébé Confort Moby,ale nechám si určitě poradit od zkušenějších.Moc díky za odpovědi,suchoš.
Máte zkušenost s Cybex Solution X?
Přidejte zkušenost s Cybex Solution Xobě jmenované sedačky dostaly stejnou dobrou známku v testu, obě jsou přibližně za stejnou cenu
U Cybexu Solution X jsou více chráněna ramena a hlavně jsou Cybexy lépe k dostání, jsou většinou skladem, u BBC je to mnohdy na objednávku, proto se o Cybexu více mluví, a nyní má i více potahů na výběr, v klasické látce i v drhnuté kůži, a má i Isofixovou variantu.
to nastavení šířky u Moby je na bočnicích, není v podsedáku
Isofixovou variantu nepotřebujeme,ale ještě se zeptám na potah:je lepší látkový nebo ta drhnutá kůže??
Pořád váhám nad Moby
…,dá se přeci jenom nastavit i do šířky.Docela často jezdíme,tak 1-2krát do týdne a 1 měsíčně trasu z Frýdku-Místku do Olomouce,tak chci,aby měla malá co nejvíce bezpečí a pohodlí.Nevíte náhodou jestli jdou obě polohovat,jestli ano,polohují se zepředu sedačky nebo zezadu??U Cybexu se dá polohovat opěrka hlavy,jde to i u Moby?To přepadnutí hlavičky by se dalo vyřešit i límcem nebo ne??Ách jó,to mám zase otázek
..
na omak je lepší ta drhnutá kůže, je to příjemnější
polohovat se dají obě stejně, pouze se naklopí zádová opěrka do mírnějšího úhlu.
to nastavení do šířky jde pouze u Moby, ale není to zase tolik
polohovatelnou opěrku hlavu má jen Cybex, takže každá má něco navíc, ale hlavně u té Cybex je ochrana ramen pio celou dobu růstu dítěte, ty bočnice rostou s hlavovou opěrkou nahoru, u Moby jsou ramena chráněna jen u malých dětí, jak dítě roste tak se odekrývají.
No ale tím pádem,když dítě povyroste,tak má nekrytá ramínka
.....,to je hodně velké mínus..Malá má sice 26měs.,18kg,1m.,ale co bude,až nám ještě povyroste
..
Takže 1:0 pro Cybex
..Moc děkuji za vyčerpávající informace.
Ještě poslední otázečka: šla by jste koupit sedačku do obchodu nebo by jste riskla nákup přes net???
na poslední otázku je jednoduchá otázka, jsem majitel obchodu se sedačkami,kamenný i E-shop,( to jste snad poznala, vždyť mám pod svými příspěvky odkazy na moje stránky) více se prodává přes internet,
já osobně bych sedačku nechal vyzkoušet dítětem- resp. vždy si moje děti sedačku vyzkoušeli, ale oni mají to snažší, mají obchod v domě.
dobry den, chtela bych zde reagovat na ten material u cybexu.
ta drhnuta kuze je co presne, prosim? je to um. kuze?
jak je to potom v lete s pocetim atd..??
jeste, kdyz vas tady mam, rada bych si nechala poradit, ktera z tech nejbezpecnejsich je nejpohodlnejsi ke spanku??
mam zkusenost, ze kdyz detem visi hlavicka budi se po par minutach s krikem namisto odpocati…
mockrat dekuji.
ps: ten odkaz na vase stranky mi nejak unika..
Katerina
Katarinasu- ta drhnutá kůže je umělý materiál, někdy v autech označován jako alcantara, saje lépe pot než klasická syntetická látka u základních potahů Cybex.
dle mě z 15-36 je nejlepší na polohvání a spáněk Römer Kid( Kidfix) dá se hodně polohovat, opěrku hlavy má do kornoutu, takže dobře drží dětem hlavu, moje děti v nich prospí celou cestu k moři.
Ten odkaz je pod čarou pod každým mým příspěvkem: www.autosedacky.estranky.cz- jsou to informativní stránky o sedačkách včetně testů a dá se tam přejít do E-shopu
dobry den, dekuji za odpoved.
moje kamaradka ma romer kid a stezuje si, ze malemu pada hlava dopredu, kdyz usne.
prave z toho duvodu se zdraham a stale je mi sympatictejsi, alespon dle popisu, cybex solution X s polohovaci operkou hlavy..otazka je nakolik to skutecne pomuze..?
ta operka je zde take do kornoutu, nebo ne?
je u cybexu take moznost prizpuobit operku sklonu sedadla?
je nejaky rozdil u vsech tech typu romer kid - classic, trend…?
v kazdem pripade vaham mezi temito dvemi, napomozte mi jeste prosim:)
dekuji
s pozdravem KO
když u kamarádky pádá dítěti hlava má ji napolohovanou?, jinak by neměla padat, samozřejmě když se prudčeji zabrzdí tak spadne.
U Solutionů je polohovascí opěrka, ale ta nezabrání padáník, ta jen zakloní hlavu, takže opět, když se prudčeji zabrzdí tak jde hlava dopředu
U Solutionu X jde polohovat i celé opěrdlo dle sklonu sedadla, ale u Kida to jde více
Rozdál Kid classic, trend , high je ve složení materiálů: classicline- 1 barva 100%PES
trendline - 10 barev, převážně ze 2 látek 100% PES
highline - 3 barvy, převážně ze 3 látek , semiš, 100% Pes
BellyButton- 2 barvy, ze 2 látek, bavlna
diky steeve,
jeste jeden dotaz, u romer kid - jsou chranena ramena ikdyz se zvedne operka hlavy nahoru?
ano, po celou dobu růstu hlavové opěrky jsou ramena chráněna
dobry den,
chtela bych jenom dodat zpetnou vazbu, mozna pomuze nekomu dalsimu, kdo se bude rozhodovat.
vybrali jsme romer kid trendline a jsme fakt spokojeni - Steeve diky za rady a taky za skvely obchudek ![]()
nejvetsi obavy jsme mela z padani hlavy pri spani, ale musim rict, ze je to uplne bez problemu. sedacku jsme predsunuli (a doufam, ze to, ze je mezi operkou sedadla a sedacky mezera neni na zavadu!!????) a maly prospal cely 3h vylet bez mrknuti oka.
mimochodem, mame modrou a je kraaasnaa.
diky a preji vsem prijemne cestovani ![]()
ahoj Steeve, mohl bys prosim reagovat na muj predchozi prispevek. jde mi o tu bezpecnost, je-li sedacka romer kid predsunuta a mezi sedackou a operadlem tak vznikne mezera…neni to na ukor bezpecnosti? mela by se opirat o sedadlo po cele delce?
diky moc! ![]()
katerina
katko, sedačka Kid se dá takto napolohovat, je dobré na zadní straně vyklopit ten klín, aby držela a nepostavila se do vzpřímené polohy. Je to tak v pořádku, výrobce to takto i popisuje v návodu. Na druhou stranu všechny sedačky jsou testovány na náraz vždy v poloze sed, ne napolohované, a to ve všech kategoriích,i menší9-18 a pod., takže jak by se napolohovaná chopvala při nárazu se neví, ale výrobce to dovoluje, takže je to v pořádku.