Bébé Confort Moby vs.Cybex Solution X

87
8.12.09 13:05

Bébé Confort Moby vs.Cybex Solution X

Dobrý den,potřebuji pro dceru novou autosedačku 15-36kg,ale nemůžu se rozhodnout,jestli Bébé Confort Moby nebo Cybex Solution X.Máte někdo zkušenosti s BC Moby?Dcera není tlustá,ale není také žádné ořezávátko,takže bych pro ni chtěla co největší pohodlí.Někde jsem četla,že právě u BC Moby se dá podsedák rozšířit,ale nejsem si jistá.Také se mi zdá i širší.
V testech ADACu za rok 2008 dopadly obě tyto sedačky úplně stejně,ale mám pocit,že o Cybexkách se víc mluví.
Mě osobně se víc líbí Bébé Confort Moby,ale nechám si určitě poradit od zkušenějších.Moc díky za odpovědi,suchoš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Cybex Solution X?

Přidejte zkušenost s Cybex Solution X
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
8.12.09 13:59

obě jmenované sedačky dostaly stejnou dobrou známku v testu, obě jsou přibližně za stejnou cenu
U Cybexu Solution X jsou více chráněna ramena a hlavně jsou Cybexy lépe k dostání, jsou většinou skladem, u BBC je to mnohdy na objednávku, proto se o Cybexu více mluví, a nyní má i více potahů na výběr, v klasické látce i v drhnuté kůži, a má i Isofixovou variantu.
to nastavení šířky u Moby je na bočnicích, není v podsedáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
8.12.09 14:44

Isofixovou variantu nepotřebujeme,ale ještě se zeptám na potah:je lepší látkový nebo ta drhnutá kůže??
Pořád váhám nad Moby :think: …,dá se přeci jenom nastavit i do šířky.Docela často jezdíme,tak 1-2krát do týdne a 1 měsíčně trasu z Frýdku-Místku do Olomouce,tak chci,aby měla malá co nejvíce bezpečí a pohodlí.Nevíte náhodou jestli jdou obě polohovat,jestli ano,polohují se zepředu sedačky nebo zezadu??U Cybexu se dá polohovat opěrka hlavy,jde to i u Moby?To přepadnutí hlavičky by se dalo vyřešit i límcem nebo ne??Ách jó,to mám zase otázek :roll: ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.12.09 15:11

na omak je lepší ta drhnutá kůže, je to příjemnější
polohovat se dají obě stejně, pouze se naklopí zádová opěrka do mírnějšího úhlu.
to nastavení do šířky jde pouze u Moby, ale není to zase tolik
polohovatelnou opěrku hlavu má jen Cybex, takže každá má něco navíc, ale hlavně u té Cybex je ochrana ramen pio celou dobu růstu dítěte, ty bočnice rostou s hlavovou opěrkou nahoru, u Moby jsou ramena chráněna jen u malých dětí, jak dítě roste tak se odekrývají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
8.12.09 15:51

No ale tím pádem,když dítě povyroste,tak má nekrytá ramínka :cry: .....,to je hodně velké mínus..Malá má sice 26měs.,18kg,1m.,ale co bude,až nám ještě povyroste :nevim: ..
Takže 1:0 pro Cybex :potlesk: ..Moc děkuji za vyčerpávající informace.

Ještě poslední otázečka: šla by jste koupit sedačku do obchodu nebo by jste riskla nákup přes net???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
8.12.09 16:07

na poslední otázku je jednoduchá otázka, jsem majitel obchodu se sedačkami,kamenný i E-shop,( to jste snad poznala, vždyť mám pod svými příspěvky odkazy na moje stránky) více se prodává přes internet,
já osobně bych sedačku nechal vyzkoušet dítětem- resp. vždy si moje děti sedačku vyzkoušeli, ale oni mají to snažší, mají obchod v domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katarinasu
5.3.10 21:13

drhnuta kuze

dobry den, chtela bych zde reagovat na ten material u cybexu.
ta drhnuta kuze je co presne, prosim? je to um. kuze?
jak je to potom v lete s pocetim atd..??

jeste, kdyz vas tady mam, rada bych si nechala poradit, ktera z tech nejbezpecnejsich je nejpohodlnejsi ke spanku??
mam zkusenost, ze kdyz detem visi hlavicka budi se po par minutach s krikem namisto odpocati…

mockrat dekuji.
ps: ten odkaz na vase stranky mi nejak unika..

Katerina

• Citovat
  • Upravit
7159
6.3.10 08:50

Katarinasu- ta drhnutá kůže je umělý materiál, někdy v autech označován jako alcantara, saje lépe pot než klasická syntetická látka u základních potahů Cybex.
dle mě z 15-36 je nejlepší na polohvání a spáněk Römer Kid( Kidfix) dá se hodně polohovat, opěrku hlavy má do kornoutu, takže dobře drží dětem hlavu, moje děti v nich prospí celou cestu k moři.
Ten odkaz je pod čarou pod každým mým příspěvkem: www.autosedacky.estranky.cz- jsou to informativní stránky o sedačkách včetně testů a dá se tam přejít do E-shopu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katarinasu
14.3.10 22:21

dobry den, dekuji za odpoved.
moje kamaradka ma romer kid a stezuje si, ze malemu pada hlava dopredu, kdyz usne.
prave z toho duvodu se zdraham a stale je mi sympatictejsi, alespon dle popisu, cybex solution X s polohovaci operkou hlavy..otazka je nakolik to skutecne pomuze..?
ta operka je zde take do kornoutu, nebo ne?
je u cybexu take moznost prizpuobit operku sklonu sedadla?
je nejaky rozdil u vsech tech typu romer kid - classic, trend…?
v kazdem pripade vaham mezi temito dvemi, napomozte mi jeste prosim:)

dekuji
s pozdravem KO

• Citovat
  • Upravit
7159
15.3.10 09:31

když u kamarádky pádá dítěti hlava má ji napolohovanou?, jinak by neměla padat, samozřejmě když se prudčeji zabrzdí tak spadne.
U Solutionů je polohovascí opěrka, ale ta nezabrání padáník, ta jen zakloní hlavu, takže opět, když se prudčeji zabrzdí tak jde hlava dopředu
U Solutionu X jde polohovat i celé opěrdlo dle sklonu sedadla, ale u Kida to jde více
Rozdál Kid classic, trend , high je ve složení materiálů: classicline- 1 barva 100%PES
trendline - 10 barev, převážně ze 2 látek 100% PES
highline - 3 barvy, převážně ze 3 látek , semiš, 100% Pes
BellyButton- 2 barvy, ze 2 látek, bavlna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katarinasu
17.3.10 16:48

diky steeve,
jeste jeden dotaz, u romer kid - jsou chranena ramena ikdyz se zvedne operka hlavy nahoru?

• Citovat
  • Upravit
7159
17.3.10 17:12

ano, po celou dobu růstu hlavové opěrky jsou ramena chráněna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katarinasu
13.4.10 21:03

dobry den,
chtela bych jenom dodat zpetnou vazbu, mozna pomuze nekomu dalsimu, kdo se bude rozhodovat.
vybrali jsme romer kid trendline a jsme fakt spokojeni - Steeve diky za rady a taky za skvely obchudek :wink:
nejvetsi obavy jsme mela z padani hlavy pri spani, ale musim rict, ze je to uplne bez problemu. sedacku jsme predsunuli (a doufam, ze to, ze je mezi operkou sedadla a sedacky mezera neni na zavadu!!????) a maly prospal cely 3h vylet bez mrknuti oka.
mimochodem, mame modrou a je kraaasnaa.
diky a preji vsem prijemne cestovani :wink:

• Citovat
  • Upravit
katarinasu
30.4.10 21:31

ahoj Steeve, mohl bys prosim reagovat na muj predchozi prispevek. jde mi o tu bezpecnost, je-li sedacka romer kid predsunuta a mezi sedackou a operadlem tak vznikne mezera…neni to na ukor bezpecnosti? mela by se opirat o sedadlo po cele delce?
diky moc! :palec:
katerina

• Citovat
  • Upravit
7159
2.5.10 08:40

katko, sedačka Kid se dá takto napolohovat, je dobré na zadní straně vyklopit ten klín, aby držela a nepostavila se do vzpřímené polohy. Je to tak v pořádku, výrobce to takto i popisuje v návodu. Na druhou stranu všechny sedačky jsou testovány na náraz vždy v poloze sed, ne napolohované, a to ve všech kategoriích,i menší9-18 a pod., takže jak by se napolohovaná chopvala při nárazu se neví, ale výrobce to dovoluje, takže je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí