Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny maminky z emimina. Pročítám diskuse k autosedačkám a nedá mi, abych se nepřidala. Mám 8měs.chlapečka, teď váží 8,4kg, sám ještě nesedí. Máme vajíčko od Romer, ale hlavičku už má těsně k okraji sedačky, když je oblečený do zimy, tak mu i kousíček přečuhuje. Zkoušela jsem ho dát do sedačky 0-18 proti směru ale nějak mi nepasuje do auta - mám Fabii - jednak je pás dost krátký a navíc ta sedačka i v poloze na ležení prostě „sedí“. Tak vůbec nevím, jak ho teď vozit… Poradíte mi někdo?
Ahoj,
já mám 4měsíčního syna v autosedačce od Britax (romer) 0-18kg a přijde mi to to samé jako jsme měli vajíčko od PP… je pravda, že je jakoby víc do sedu, ale spokojenost
je to trošku položený, takže je to ok…
do posměrné sedačky by mělo dítě jít až když má nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedí, takže ve Vašem případě musý být ještě v protisměru, buď ještě vydržet ve vajíčku( ale ne pokud přečuhuje hlava) nebo jít do protisměrné 0-18.
např. Britax First class plus jde do Fabie, mám to vyzkoušený, a když je v protisměru tak je skoro na leh - když se napolohuje na nejvíc a přehodí se ten klín pod sedačkou
Díky za tip. Z vajíčka mu právě hlavička přečuhuje a ta 0-18 mi do Fabie do protisměru nejde připoutat ![]()
tak zkuste jinou sedačku 0-18, třeba půjde připoutat, pokud máte isofix ve Fabii, tak třeba Besafe IZI Combi Isofix : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , tam nepotřebujete ani kousek pásu
Hm, to mě vůbec nenapadlo. Mám ji asi rok a půl ale je to ten starší model ne ten nejnovější. Manžel tvrdí, že tam isofix nemáme, ale já si to radši prověřím
0-18 s isofixem by bylo nejlepší řešení ![]()
isofix je povinně ve všech autech od roku 2006, takže jestli máte Fabii rok a půl tak tam je
a v první generaci Fabie se dělal isofix už od roku 99- u vyšších výbav ve standartu, u nižších za příplatek