Jakou sedačku pro půlroční dítě?

22
6.12.09 22:47

Jakou sedačku pro půlroční dítě?

Dobrý večer,prosím,prosím o radu při výběru autosedačky pro mého půlročního syna,který má ovšem už 9 kilo a 71 cm. Uvažovala jsem, z ekonomických důvodů, o kat. 9-36 kilo,ale na to je asi příliš malý(ještě sám nesedí). Máte někdo radu, i ohledně značky, která je nejbezpečnější?
Děkuji a zdravím.
:roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6955
7.12.09 00:36

Ahoj, stačí si vygůglovat nějaké bezpečnostní testy adac nebo crash testy a uvidíš.
Ovšem pokud uvažuješ v intencích ekonopmických tj aby to co nejméně stálo.. tak ti nevím no :roll:. 9-36 kg jsou nejen ne bezpečné ale ještě nepolohovatelné a nepohodlné… takže doporučuji, pročíst testy, podívat se na jiné diskuze - a že jich tu jistě bude dost. A pak taky zauvažovat jak dlouho tvému synovi vydrží sedačka 9-18 kilo. Můj syn má touto dobou cca 17 kg, necelé 3 roky a ještě se v pohdoě vejde do Concord Trimax. A ještě jedna věc - 6ti měsíční miminko - byť je větší a delší - není naprosto vůbec připravené na to přesídlit do sedačky PO směru jízdy v autě.
Asi to vypadá že moralizuju, ale představ si to. Má příliš velkou hlavičku, jedno větší zabrždění a bude mít následky… takhle ač se ti to nezdá je mnohem bezpečnější ve vajíčku. Sice je to těžší - moje 10ti a půl měsíční dcerka má skoro 10 kilo - a taky je cm podobně dlouhá. A prone se se.. ale jinak, není naprosto připravená jít do sedačky po směru. Půjde do ní až bude připravená, to jsou děti okolo roku a dál. Věř tomu, že takhel malé miminko prostě patří do chráněného vajíčka a proti směru. Byť ti to tak nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
7.12.09 00:43

I s devíti kily a 71 cm patří do vajíčka. Ještě nejmíň na tři měsíce.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
7.12.09 08:35

Ahoj,

syn měl na půl roce 9,74kg a 74 cm a do 10ti měsíců jsme jezdili normálně ve vajíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
7.12.09 09:07

Souhlasím s tím, že tak malé mimčo patří ještě do vajíčka, opravdu pro něj nejsou moc vhodné větší sedačky od 9-36kg.
My měli opačný problém, jelikož malá měla v roce 7 kilo, tak vajíčko už pro ní bylo malé na délku, ale váhově byla zase ona malá na větší sedačku.
Jinak si nejsem jistá, jestli z ekonomických důvodů je zrovna dobré šetřit na sedačce.
My jsme kupovali sedačku RÖMER a musím říct, že jsem maximálně spokojená. Jinak se dělají i sedačky od 0-18kg a jsou polohovatelné, některé jdou otočit i proti směru jízdy, našla jsem tady například tuto:http://www.autosedacky-romer.cz/…r__-440.html
ale jinak myslím, že je hodně takových značek, které vyrábějí takové sedačky. Zase je pravda, že ve vajíčku mají děti hrozně málo prostoru a jestli je malej už i velikostně delší než sedačka, tak to taky není v pořádku. Důležité je nejen pohodlí, ale hlavně i bezpečnost a lacinější sedačky většinou nejsou tak pohodlné a bezpečné, to pak člověk ocení při delších cestách, když je dítě spokojené. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.12.09 09:41

do posměrné sedačky 9-18( 9-36) může jít dítě až když dosáhne nejméně 9 kg, 9 měsíců a samo sedí, takže Váš syn ještě musí být v protisměrné, buď ve vajíčku, které nejspíše máte, nebo nějakou 0-18, kde to jde déle v protisměru, ale dříve ho do posměrné určitě nedávat.
testy autosedaček jsou zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
ze značek nejlepší na protisměrky jsou Besafe IZI Combi ( Combi Isofix) nebo Britax First class plus
určitě nemůže jít do sedačky 9-36, které jsou ještě ke všemu málo polohovatelné, a dítě tam musí skoro vzpřímeně sedět to by se tam synek sesunul jak domeček z karet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
7.12.09 09:49

ono ne všechna vajíčka jsou stejně velká…

poohlédla bych se po sedačce 0-18, protože 6m nesedící dítě ať má kolik kg chce prostě nemůže do posměrné sedačky, protože by s ní a) nedokázal sedět b) při havárii by ho neochránila

sice si také myslím, že šetřit se může na všem kromě autosedačky, ale chápu, že někdy není prostě z čeho brát… takže pokud už bych chtěla ušetřit, kat. 0-18 teď a pak 9-36 (nebo už rovnou 15-36, to záleží)je asi taky cenově lepší než všechny ty stupně, ještě vybrat ty bezpečné… a hlavně, teď tvoje dítě opravdu ještě patří protisměru jizdy!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.12.09 09:51

Ahoj.Malá má rok a ještě ji vozíme ve vajíčku.Malá je drobnější a my jezdíme občas na krátké vzdálenosti.

V půl roce rozhodně jen vajíčko!!!Adámek dostal sedačku druhé kategorie v 10 měsících.Byl větší,do vajíčka se už nevešel.Ale byla to ta mírně polohovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
7.12.09 09:53

A napadl mě ještě jeden argument pro nákup 0-18 - pokud plánujete sourozence, stejně vás nemine nákup sedačky - protože jezdit jen s bobkem není nejlepší nápad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.12.09 11:47

Moc děkuji za rady.
Koupíme tedy sedačku 0-18 a uvidíme.
Teď tedy jakou? Potřebujeme ji bez isofixu a koukala jsem na ty Be safe a ty ho asi mají, že…a jsou vůbec v této kategorii?
Poradíte tedy značku v této kategorii?
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
7.12.09 13:11

Ahoj!
Jednoznačně nechat co nejdýl ve vajíčku, jsou až do 13 kil a dokud dítě samo nesedí, rozhodně bych mu nedeformovala páteř ve větší sedačce. Taky nedoporučuju 9-36. A značka? Jednoznačně Römer! Steeve je na to odborník, určitě ti doporučí vhodný typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
7.12.09 13:25

Já mám jen námět na sedajdu. chceme ji taky pro malou koupit. Ale souhlasím s holkama, že ve vajíčku, co nejdýl :wink:

http://www.koralkuvsvet.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
7.12.09 13:40

Já teda taky doporučuji Römer, hlavně z vlastní zkušenosti. Máme sice s isofixem, ale rozhodně je dobrá i bez isofixu. Každý má ale jiný názor a hlavně i zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
7.12.09 14:56

haky, z 0-18 dělá Besafe i bez isofixovou a to IZI Combi : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
co tady někdo radil Römera, ttak ten 0-18 nedělá, ale dceřiná společnost Römeru Britax dělá First class plus : http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
tak na ty koukněte a zkuste, ty jsou z 0-18 nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
7.12.09 15:17

To je pravda, že je to dceřiná společnost od Römeru a se Steevem souhlasím, že jsou jedny z nejlepších. Rozhodně pokud bych kupovala pro tak malého prcka sedačku, tak bych volila tuto variantu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí