Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den maminky,
prosím, má někdo zkušenost s kočárkem bebe confort streety a mohl by ji se mnou sdílet? zejména bych ráda věděla, jaké jsou jízdní vlastnosti, zda je kočár dobře ovladatelný s přehozenou sedačkou proti směru jízdy, jak kvalitní je potah a zda šisuje a poruchovost, zda má kočárek nějaké mouchy…Moc děkuji za všechny informace! ![]()
Streety jsem si nakonec pořídila a pro všechny, kdo o něm uvažují, přikládám první zkušenosti:
Streety můžu srovnat s inglesinou zippy – oproti Zippy je Streety bytelnější, také je širší. Potahy jsou velmi kvalitní, stejně jako u Zippy, polstrování je příjemné a o trošku vyšší vrstva než u Zippy. Leh je téměř úplný, cca 175st. Oproti Zippy se sedačka polohuje celá, tzn. při dávání zad do lehu se zvedá podnožka pod nohy, ta tedy nelze polohovat samostatně.
Míry a váhy: oproti zippy je streety těžší – samotný podvozek váží cca těch výrobcem udávaných 6,5kg, s nákupním košíkem pak 7,4kg. Sportovní sedačka včetně boudy váží 3,6kg. Streety s košíkem a sportovní sedačkou váží rovných 11kg, což je na golfky už přeci jen dost (Slalom se sportovní sedačkou a košíkem má podle mé váhy 12kg). Zippy (mám kolekci 2006) váží s košíkem a boudou 8,5kg, což bych řekla je standard tohoto typu golfek. Délka opěrky zad u streety je 45cm, délka sedu v nejkolmější poloze sedáku je 19cm a opěrka nohou také 19cm. Šířka zad je 28cm, šířka sedáku v této poloze v nejužším místě 22cm a v nejširším 30cm.
Streety bych řekla má hlubší nákupní koš, výborně dostupný i pokud je sedák v lehu (v obou pozicích, pro i proti směru jízdy). Jako velikou výhodu hodnotím možnost nasazení sedačky po i proti směru. Kvůli tomu jsem si je také pořizovala, abych je mohla používat od těch cca 6měsíců. Do Streety lze dát i vložnou tašku a používat kočár i pro velmi malé mimi. Sedák jde odendat a pak se při složení dostane streety do opravdu malých rozměrů, cca udávaných výrobcem, sportovní sedačka jde samostatně složit zmáčknutím, takže se též zmenší cca na polovinu. Takto zabere kočárek opravdu minimálně místa.
Jak jsem uvedla, zatím bohužel nemůžu posoudit jízdní vlastnosti ve skutečném provozu. Ze zkušenosti s jízdou po bytě bych řekla, že se lépe jezdí se sedačkou po směru jízdy. V poloze sedačka proti směru, navíc s vložnou taškou, se hůř manipuluje a hůř přejíždějí prahy, musím přišlápnout kočár vzadu a tak ho nadzvednout (jako například při jízdě s PP Pliko, Inglesina má těžiště víc vzadu a stačí při přejíždění překážek zatlačit víc na rukojeti ) anebo se hodně do rukojeti opřít. Je velice slušně odpružen, překážky zvládá bez většího třasu s pasažérem.
Průběžný závěr (než ho zajedu v terénu, pak se osmělím k závěrečnému závěru ): streety se mi zdá opravdu dobrou alternativou sportovního kočárku pro městské maminky, zejména pro maminky co kočárek často skládají a dávají do auta, a chtějí jej využít od menšího dítěte, těch 5-6měsíců (má pevná záda a skoro úplný leh). Jako vyloženě golfky bych jej kvůli poměrně velké váze nedoporučila a zase jako čistě sportovní kočárek má malá a nenafukovací kolečka..
První foto - streety s tmavomodrou vložnou taškou ABC design
Příspěvek upraven 12.01.10 v 10:05
streety se sedačkou proti směru jízdy
Příspěvek upraven 12.01.10 v 10:05
jak jsem slíbila, doplňuju zkušenost z jízdy venku - streety jezdí lépe, než jsem čekala, srovnatelně s mou milovanou inglesinou zippy
. Výborně se ovládá, pokud je lehčí terén, lze ho řídit i jednou rukou, odpružení je opravdu solidní, takže se dá přežít i jízda po kostkách. sedačku jsem měla proti směru jízdy, takže se hůř najíždí na obrubníky, musím se výrazně opřít o rukojeť anebo přišlápnout zezadu, nicméně i tak zvládá plynulý nájezd. Kolečka jsou dále od sebe než třeba u inglesiny anebo pp plika (kočár je širší), takže jsem do nich nekopala, ačkoli jsem byla na golfky nerozvičená po dlouhé době jízdy se slalomem ![]()
Víc mě nenapadá, co o něm napsat, pokud by chtěl někdo další info, ptejte se, ráda odpovím ![]()
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jestli jsi spokojená se streety i po čase, když s ním jezdíš venku? A kde jsi ho koupila? Ráda bych ho taky pořídila, líbí se mi, že jde otočit tak, abych na malou viděla a spojená rukojeť!
Díííky ![]()
Ahoj Týjo,
streety jsem na můj vkus měla už dlouho (jsem kočárkovej maniak), takže jsem ho prodala a pořídila casualplay vintage 2 ![]()
se streetym jsem byla opravdu spokojená, oproti tomu vintage je to poctivej kočárek, fortelní, vintage mám ráda, ale je to teda plastová třasořitka…
jediný, v čem streety selhával, jsou hodně hodně rozmlácený chodníky, tam zapadává do děr, jak má menší ta přední kola (ale stejně tak i třeba mclarany a další menší kola..)jinak opravdu maximální spokojenost. a kupovala jsem ho na mimibazaru.
Díky, moc ráda bych ho koupila, ale nemůžu ho sehnat. Nemáš odkaz na ten bazar?
www.mimibazar.cz
zrovna tam tedka někdo streety prodává, ale nevím, jestli bys pro holčičku chtěla modrý
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Ahoj Petulie, jsi moc hodná, díky. Myslela jsem, že máš odkaz na nějaký obchod, který inzeruje na mimibazaru. Jinak vůli adrese přímo na bazárek bych neotravovala - promiň! Modrou pro holčičku fakt nechci, ne že bych na barvách nějak lpěla, ale modrá je přeci jen moc a navíc ji nemusím. Ale cením si toho, opravdu ![]()
Nevím, kde se dají vidět naživo, ale jedny úplně nové budu prodávat. Malá se nechce vozit v ničem…bohužel, streety je super!
Sháním se po Bebé Streety, už jste je prodala?
Moc díky Šárka
Dobry den,
citala som, ze ste mala kocik Bebe Confort Streety. Uvazujem aj ja nad nim, ale len nad sportovou castou. Chcem sa spytat, pouzivala ste ho aj v zime? Da sa? Ja mam totiz Concord Neo a s fusakom sa mi dcerka v zime uz do neho nezmesti. Preto zhanam nejaky kocik, ktory by som mohla pouzivat v zime aj v lete. Alebo po pripade viete doporucit nejaky, kedze ste maniacka
? Nechcem kocik so zdvojenymi kolieskami a ani aby mal golfove rucky.
Dakujem za radu ![]()
Dada
Dobrý den, náhodou mi přišlo upozornění na pokračující diskuzi - Streety v zimě nebude mít šanci. Měla jsem ho cca 4 měsíce a je těžko ovladatelný i přes spojenou rukojeť. Stačí trochu špíny a listí a kolečka se začnou kousat, za sebe nedoporučuji;)) S Concordem není možné ho srovnávat.