Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@jessikka no to jo, ale něco mi říká, že krémama tu pleť ještě víc „ucpu“
@Ukulemba píše:
Jooo a ještě bych dodala, že mi dost pomohlo pití bylinných čajů- konkrétně kopřiva
Ano a pouzite sacky caje pouzit jako obklad na oblicej ![]()
Mně nejlepe zabira řada Vichy Normaderm, hlavně pleťová voda. Také jsem nedávno zkusila koupit černé mýdlo Manna a to je asi zázračné.
@cecetka díky
no já vím, že Alpa asi není top, ale když člověk vidí, co občas z té pleti vytáhne… ![]()
Máš zřejmě suchou a velmi citlivou pleť s T-zonou. Určitě nepatlat ničím z Avonu, ale zkusit něco z lékárny. Za mě tedy top Bioderma. Měla jsem to podobné jako ty a po ní téměř v pohodě. Ale úplně jsem se toho zbavila až po porodu.
Také doporučuji změnit kosmetiku. Ty potřebuješ hydratovat a ne vysoušet. A vyhni se Avonu a všem kosmetikám přes dealery. Dojdi se poradit do větší lékárny, obejdi si obchody s kosmetikou, vyžádej si vzorečky. A hledej, co bude vyhovovat konkrétně tvé pleti. Mě třeba čistě přírodní kosmetika nevyhovuje, mám ráda řadu Yves Rocher. U pubertální dcery jsme zkoušely nejdříve čistě přírodní produkty, nakonec jí také vyhovuje Yves Rocher.
@Petula306 píše:
Tak díky za radyzkusím zítra tu lékárnu
Moc neexperimentuj. Jestli jsi citlivá, tak si převař vodu z kohoutku a omývej se převařenou, bez chloru, vlažnou, měkkým tamponem.
Pokud se potvrdí moje domněnka, tak ti pomůže jedině krém na předpis, jmenuje se Rozex. Ten je hydratační a omezí to začervenání.
Mě pomohla změna stravy, úplně maximálně omezit cukry (zvykneš si) a mléko. Jako opravdu jsem vyzkoušela kde co, hromadu kosmetiky, masticek od kožní a nejvíc vidím změnu stravy, hodně jsem začala pít bylinky (heřmánek, kopřiv, zelený, kontryhel). Zní to asi hrozně, ale zkus to, u mě velký obrat. Kosmetiku mám Nuance, čisté přírodní, ale jinak pleť nijak nečistím, neřeším, jen ráno a večer krém. Make up nepoužívám, příležitostně BB krém a na očištění pak mýdlo se stříbrem.
@Petula306 mě trápilo akné už snad od 11 let. Je mi přes 30 a teď konečně se to zlepšilo.
Mám citlivou pleť s mastnou T-zónou. Také jsem vždy používala přípravky na mastnou pleť, krémy minimálně hydratační, abych to neucpavala.
Pak mi kosmetička řekla, že mám pleť šíleně dehydrovanou, proto se tak mastí.
Takže teď používám od The Ordinary hyaluronové sérum, na to arganový olej a pak ještě na den i noc dost hutný krém od Ziaja, kozí řada. Levný krém, ale mně max. vyhovuje. Peeling max 1× měsíčně.
Zlepšení o 100%. Pořád mám rozšířené póry, někdy sem tam pupínek, ale už to nejsou zanícené boláky jako dřív.
@Petula306 Jeste mam jeden svuj postup. Odlicuji se zasadne jen teplou vodou pomoci pratelneho tamponu a zbytek umyji mycim gelem. Takze na plet davam. opravdu minimum chemie ![]()
https://m.pl.aliexpress.com/…3799959.html?…
Mám to samý, a jedu pravidlo čím míň, tím líp. Používala jsem lékarnu, přírodní i dražší a nakonec jsem skončila u mytí mýdlem a mazání kokosovým olejem. Nelíčím se. Pleť je lepší, ale asi je třeba změnit stravu a nějak srovnat hormony. Ale kokosák nedoporučuju, prý je komedonní a nesmí se používat na suchou pleť, ale mě nějak funguje prostě ![]()
@Petula306 píše:
@jessikka no to jo, ale něco mi říká, že krémama tu pleť ještě víc „ucpu“
no prave jak kterymi kremy, temi z lekarny na to urcenymi urcite ne, naopak se stav pleti zlepsi a nebude se tolik mastit, protoze jak ji moc vysusujes tak ona se masti vic a vic a delaji se pupinky ( i kdyz tobe to prijde ze je vysusená), to stejné s temi oleji - ale musí byt nekomedogenni - tj. neucpavaji pory, nevim ted presn, které to jsou, zkus najit, fajn byl na noc skinoren krém, drive na predpis od kozní, ted volne prodejny, ale bohuzel jako vsechno dobré ho najednou prestali delat…
@alialiali píše:
no prave jak kterymi kremy, temi z lekarny na to urcenymi urcite ne, naopak se stav pleti zlepsi a nebude se tolik mastit, protoze jak ji moc vysusujes tak ona se masti vic a vic a delaji se pupinky ( i kdyz tobe to prijde ze je vysusená), to stejné s temi oleji - ale musí byt nekomedogenni - tj. neucpavaji pory, nevim ted presn, které to jsou, zkus najit, fajn byl na noc skinoren krém, drive na predpis od kozní, ted volne prodejny, ale bohuzel jako vsechno dobré ho najednou prestali delat…
Jojobový olej, arganový olej, super je levandulový olej (kupuju v dm od Saloosu, ale teď ho nepoužívám) - ty jsou nekomedonní