Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zkušenějších na radu ohledně běhu a IUI. Minulý týden v pátek 22.4. jsem poprvé podstoupila inseminaci. Byla to takové nečekané, předem neplánované a tento týden v neděli 1.5. bych měla běžet půlmaraton. Běhání se věnuji dlouho, jsem tedy na pohyb zvyklá, ale přeci jen je to celkem dost kilometrů a tedy větší fyzická aktivita. V CARu mi řekli, že nemusím mít žádná velká omezení, ale stejně nevím… Je tu mezi vámi někdo, kdo by měl nějakou zkušenost s takhle dlouhým během? Na jednu stranu si říkám, že nemám jistotu, že se to povedlo, ale na druhou stranu zase, že ten závod pro mě není vůbec důležitý ve srovnání s tím, kdybych měla mít dítě. Spíš si tu asi jdu pro potvrzení, že běžet to je šílenost.Prosím poraďte.
Mockrát děkuji.
mě po IUI doktor posílal rovnou na běžky (byla zima) a opravdu jsem tak udělali. V den IUI jsem tedy byla doma a ležela a bulela
a druhý den jsme jeli na běžky. Jeli jsme asi 15 km (ale před tím jsme nijak víc nesportovali), pro mě to bylo dost. Několikrát jsem tam spadla, válela se po zemi. No žádné šetření to moc nebylo. Další víkend jsme zase jeli na hory. A teď mi tady pobíhá tříleťák. Takže jesli Ti to doktoři vyloženě nezakázali (ale zeptala bych se jich přímo na půl maraton a vysvětlila situaci), tak bych šla. Držím palce ![]()
IUI je jako sex, jen dobře načasovat a s minimální pomoci lékaře. Chovej se normálně. Po sexu taky ne přemýšlíš, jestli to byl oplodnovaci sex.
Vůbec bych se tím neomezovala, týden po inseminaci sotva začíná hnízdění. Zárodek se živí ze svého zdroje, a to, že právě sportuješ, se mu ani nedonese. Natož, aby mu to ublížilo ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat zkušenějších na radu ohledně běhu a IUI. Minulý týden v pátek 22.4. jsem poprvé podstoupila inseminaci. Byla to takové nečekané, předem neplánované a tento týden v neděli 1.5. bych měla běžet půlmaraton. Běhání se věnuji dlouho, jsem tedy na pohyb zvyklá, ale přeci jen je to celkem dost kilometrů a tedy větší fyzická aktivita. V CARu mi řekli, že nemusím mít žádná velká omezení, ale stejně nevím… Je tu mezi vámi někdo, kdo by měl nějakou zkušenost s takhle dlouhým během? Na jednu stranu si říkám, že nemám jistotu, že se to povedlo, ale na druhou stranu zase, že ten závod pro mě není vůbec důležitý ve srovnání s tím, kdybych měla mít dítě. Spíš si tu asi jdu pro potvrzení, že běžet to je šílenost.
Prosím poraďte.
Mockrát děkuji.