Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud jsi zvykla behat a nemas zdravotni potize, tak to tehotenstvi neohrozi.
Pokud je tvé tělo zvyklé. Tak dělej dál, jak jsi zvyklá.
Neběhala jsem v těhotenství venku. Ale skoro do každého porodu jsem se vrtěla na eliptickém trenažeru. Byla jsem zvyklá. Nic mi nebylo. Nikdy jsem nešla za hranu svých sil.
Pokud jsi zvykla behat, tak behej dal. Myslim, ze poznas sama na sobe, kdy bude cas prestat
ja prestala po par tydnech, protoze beham lesy a nekolikrat jsem zakopla a uz jsem to nechtela riskovat. Vymenila jsem to za hodne dlouhe prochazky a cviceni doma.
@Luminance přesně takhle bych to chtěla praktikovat. Kombinace procházek a cvicenim doma. Behat chci obcas zlehka, dokud to pujde
@JanaŘíh píše: Více
Za me to bylo uplne super, praktikovala jsem v obou tehotenstvi
moc fajn je yt kanal Pregnancy and Postpartum TV, ma tam obri vyber
@Luminance uz to mam ulozene! Bylo prvni co me napadlo, ze si musim najit cviceni ![]()
Ja v 6 tydnu ubehla pulmaraton ![]()
Ale mame ted hodne akcne dite. Kdo vi jestli to s tim souvisi ![]()
Taky teď ve 4. těhotenství v 9tt poběžím půlmaraton. Jsem zvyklá, neběhám na maximum, hlídám si rozumnou tepovku. všechny předchozí těhotenství jsem běhala asi do 5.mesice dokud to šlo. Jednou jsem na začátku potratila, ale nikdy jsem to neprisuzovala běhu, ale prodělané infekci. Podle mě to člověk líp všechno snáší když je fit a dělá věci co má rád.
Ahoj holky, mám v hlavě guláš z toho, zda se smí či nesmí běhat v raném těhotenství… Jsem 4+2tt a strasne rada bych sla behat, ale moje hlava protestuje. Běhám 1-2× týdně 4-6km volným tempem.
Bojím se, že by se mohlo něco pokazit, kvuli rizikovému trimestru
Děkuju za odpovědi 🙏🏼