Bělorusko? co čekat??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14046
29.10.09 20:19

Bělorusko? co čekat??

ahoj všem
chci poprosit o nějaké informace o Bělorusku, na co si dát pozor, s čím počitat, co zabalit sebou apod. Manža nám pojede služebně na týden, jede někam do menšího města, takže nečekáme luxus, já mám spíš hororové scénáře,,, takže nějaké rady? zkušenosti? uklidnění?
díky moc
budu vděčná za vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
30.10.09 07:08

ahoj Jizvi, určitě bych si klasicky přečetla stránky ma www.mzv.cz, tam píšou běžná doporučení co se týče cestování,
http://www.mzv.cz/…i/other.html
a možná se koukni i na cestopisy o bělorusku nebo tak, z toho vždy čerpám, když někam jedeme

já osobně byla v několika bývalých sovět. republikách (nejzaostalejší byl kyrgyzstán a ukrajina), nikdy nebyl problém v bezpečnosti nebo že by se nedalo sehnat něco k jídlu), takže bych se rozhodně apriori nebála :wink: - je taky otázka, jak je manžel „zhýčkaný“ ale týden rozhodně zvládne :D

ale možná bude mít někdo přímou zkušenost, která mě uvede do reality :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
30.10.09 12:39

ahojky,

já teda přímo v Bělorusku nebyla, ale před pár lety na dovolené na Ukrajině. Bylo to vpohodě, trochu člověk musel slevit ze svých nároků, ale fakt nebyl problém. Spali jsme pravda pod stany, myli se v potoce, ale jedli jsme po hospodách, nakupovali v obchodech. Tak jestli je Ukrajina horší než Bělorusko, jak píše Boriska, tak se asi není čeho bát. Týden je navíc velmi krátká doba:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.10.09 13:22

Ahoj, v Belorusku jsem byla pred 4mi lety na 3 tydny.
Je to zhruba jak psaly holky, jen musim rict, ze tedy v Belorusku je vyrazne horsi vzduch nez na UA. Cele 3 tydny jsme byli ve meste a dychani je resp. byl fakt horor. Silene zamoreny vzduch vyfukovymi plyny, temer zadne auto tam nema katalyzator, dost hruza. Jinak venku celkem bezpecno, nikdo si nikoho moc nevsima, jidlo se jist dalo, jen jsme byli pred odjezdem varovani na prip. mozny vysoky vyskyt hepatitidy A a tyfu. Na hep. A jsem se nechala ockovat, na tyfus jsme vezli leky, nidko tam nastesti nic nechytl.
Ve mestech je dost toulavych psu, nekteri jsou i agresivni. My se snazili jim vzdy vyhnout.
Nic vic mne nenapada a neboj manzel se urcite ve zdravi vrati.

• Citovat
  • Upravit
31.1.18 15:19

Je tu nekdo, kdo od toho roku 2009, kdy usnula diskuze, byl v Belorusku? Chceme navštívit s partnerem Brest v léte, když budeme na dovolené v Polsku v blízkosti hranic. Pobýt chceme max pár dnů.
Zajímají me hlavne praktické záležitosti ohledne překročení hranic autem (pojedeme autem mých rodičů) a jiné postřehy.
Ohledne dokumentů a víz se budeme informovat na ambasade, to je jasné, googlit už jsem zkoušela a praktické zkušenosti nebo cestopisy moc k přečtení nejsou, a to ani v angličtine…
To tam fakt nikdo nejezdí? Jsem dobrodruh, ale tohle informační vakuum me desí. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
31.1.18 18:20

Jsi dobrodruh a googlila jsi?

https://www.lonelyplanet.com/…e4908/358698

A potom doporucuji Hedvabnou stezku.

At se vam tam libi a pak nam sem napis denicek, rada si prectu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat