Jak to chodi s dodavateli?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Myslím, že schůzka nutná není, založí ti většinou účet na jejich stránkách, tam máš přístup do katalogu a odbíráš. Důležité jsou ceny a marže - ceny je potřeba co nejvíc srazit, někteří dodavatelé se ti budou snažit vnutit takové ceny, že zboží by tě vyšlo levněji v nějakém jiním internetovém obchodě.
Záleží na odběrech a době spolupráce.
Jinak dobré je, pokud máš nějakého dodavatele v nějaké rozumné vzdálenosti, tak odbírat od něj, hodně lidí dá na dobu dodání, takže je to jako mít svůj externí sklad. sice to nemáš skladem, ale třeba do 2h to můžeš mít doma.
Ještě mě napadá, že to samé platí pro smlouvu s ppl, ceny se smlouvají podle počtu balíků.
Jinak do toho zas až tak nevidím, obchody jsou manželovi, já občas pomůžu a vím zhruba co a jak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj anonymní, také se pokusím poradit ze svých zkušeností:
Myslím, že je lepší napoprvé se s dodavatelem seznámit osobně, samozřejmě pokud to jde ![]()
Co se informací týká, určitě bych se poptávala jaké podmínky musím splnit pro odběr zboží, tzn. jakou dobu dopředu zboží objednat, nebo zda má dodavatel vše skladem.
Dále bych se informovala, jak jsou vyřizovány reklamace zboží. Mám zkušenost, že si odběratel může reklamace řešit sám a za toto pak získá větší slevu při odběru zboží.
U některých odběratelů je také potřeba odebrat zboží v určité hodnotě......
Smlouvy jsme nikde s nikým neuzavírali, vždy se jednalo pouze o osobní domluvu. Určitě popros o katalog nabízeného zboží, ten se neztratí.
Držím palce, ať to vyjde. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ČIČINKO a LUCI , děkuju moc za info. Je to pro mě nová půda, tak jste mi moc pomohli! Kdyby mě ještě něco napadlo, tak bych se rada na Vás ještě obrátila, pokud to nebude vadit ![]()
- Citovat
- Upravit
Kdybys cokoliv potřebovala, klidně písni i SZ, ráda ti poradím.
Vím, že začátky nejsou vůbec lehký a každá rada dobrá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat „zkušených“, jak to chodí s dodavateli. Chtela bych založit internetový obchod, jednalo by se o obleceni vybraných znacek. Kontakty na ne jiz mam, ale nez zvednu telefon, tak se bych rada vedela, co jak to s nimi chodi, na co se mam popr. ptat a co chtit (katalog atd.) Budu s dodavatelem uzavirat nejakou smlouvu? Bude nutna osobni schuzka?
Dekuji moc za odpovedi.
Zatim anonymni