Chodí při OČR (paragrafu) kontrola?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tož to by mě taky zajímalo. Ale nedávno byl někde článek o tom, že se spíš vyplatí být nemocná s dítětem, než jít sama marodit (na OČR dostaneš víc než na nemocenskou) a tam psali, že při OČR kontroly nechodí. Ale já už si ani nepamatuju, kde ten článek byl, takže je to absolutně bez záruky.
Katka
- Citovat
- Upravit
kolegyne tvrdila ze ne, protoze na paragrafu nemusis dordzovat razim a muzes jet kam chces. ona to vyuzivala, kdyz ji nedali dovolenou, tak sla na paragraf a jela. (u nas v praci vedeni delalo nekterym nevyvolenym naschvaly s dovolenejma, ona nebyla takova svina, ale kdyz chtela na dovolenou, kolikrat neslo jinak).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hledám odpověď na otázku a někde je že ano a někde, že ne. Bohužel nemám nárok na dovolenou přes vánoce, tak mi zaměstnavatel řekl, ať si vezmu OČR. Jenže plánujeme jet k babičkám, tak mám trochu strach (ačkoliv si říkám, že snad o svátcích nikdo chodit nebude
) A dají se napsat vycházky? Když jsem měla OČR, mudra mi řekla, jestli bude bez teploty, máme chodit ven.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na očr kontrola nechodí, ptž ten, kdo očr pobírá, není nemocný, tudíž nemusí dodržovat léčebný režim. mmch očr se může psát i na zdravé dítě (třeba proto, že školka zavřela z důvodu hygienou nařízené karantény pro výskyt infekční nemoci), takže fakt není co kontrolovat ![]()
resp. kontroly mohou chodit na lékaře, kteří očr vystavují - jako jestli je vystavují v oprávněných případech (stejně, jako u nemocenské).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Určitě pokud budeš doma na OČR s dítětem, tak nemusíš být zavřená doma, můžeš i odjet, ale měla bys zařídit, aby dítě dodržovalo léčebný režim. Pokud se to nezměnilo, tak bys teoreticky mohla jít i do práce (tím si ale nejsem jistá), protože po návratu po OČR zaměstnavatel vypisuje, kdy jsi v práci nebyla a kdy jo.
Myslím si, že pokud by chodila nějaká kontrola (nevím, kdo by ji ale posílal), tak by mohla maximálně kontrolovat, jestli je doma nemocné dítě, ale ne, kdo je doma s ním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
při OČR je možné chodit do práce, dělám to tak pravidelně. Jen si musím zajistit hlídání nemocného dítěte. Sama si do formuláře vypíšu, kdy jsem byla v práci (jsem účetní, tak si to můžu dovolit vypsat sama
). V práci to potvrdí a pošlu na správu soc. zabezpečení. OČR pak dostanu proplacené za ty dny, kdy jsem byla s dětmi doma, za dny, kdy jsem byla při OČR v práci, dostanu normálně mzdu. Nemůžu si dovolit být tak dlouho doma.
Já jsem sama s dětmi, tak mám nárok na 16 placených dnů OČR, kdybych s někým žila, měla bych nárok jen na 9 placených dnů OČR. Placené jsou i víkendy (tedy 9 nebo 16 kalendářních dnů). O výhodnosti OČR oproti nemocenské se dá polemizovat. V případě dlouhodobé nemoci, třeba měsíc a víc je nemocenská placená pořád, zatímco placené OČR končí 16. nebo 9. dnem a pak už jsem byla doma bez peněz.
Kontroly nechodí.
- Citovat
- Upravit
kontrola na očr
jsem sama,2děti 6 a 14.mám tudíž 2 práce.z 90proc.mám placené hlídání.jsem učitelka a odpl.dělám nehtiky.nyní nastoupila situace,že marodí obě děti a hlavně malej mi spadl do vysokých teplot.šla jsem k lékaři,nahlásila u zaměstnavatele,mám na mmalého očr.týden.po 4dnech teploty ustoupily.po obědě odpočinek dětí,hlídala známá.šla jsem udělat 1 nehty.ve škole se vedou žabomyší války.snažím se nevyhledávat konflikty,i když by jih bylo haba kuk!tento den,umyslně se záměrem se v salonu objevila naše ředitelka.že prý co tu dělám,očr je celodenní.řekla jsem,že dopol.hlídání opravdu tentokrát nemám.povýšeně se otočila,hlavu vzhůru směrem na odchod a tiše řekla-to snad není možné,no,v pondělí se za mnou stav..vážené maminky,necítím vinu.ptam se vás,maminy v podobné situaci-co vy na to? ![]()
- Citovat
- Upravit
V každým případě do práce jít nemůžete. Na druhé straně OČR prohlašujete, že v době nemoci jste o dítě pečovala jenom vy. Ale kontroly na OČR by chodit neměly, neboť celá ošetřovačka se odesílá najednou, jak první, tak i druhý list. Jinak tomu bylo před rokem, kdy ošetřovačka měla 4 nebo 5 dílů, pak kontrola chodila. ![]()
- Citovat
- Upravit
Očr a práce?
přečetla jsem si že se dá i s očr chodit do práce. jednou jsem to zkusila a víckrát už ne. byla jsem s malou doma celkem osm dní + víkend.v práci neměli koho místo mě obsadit za přepážku, tak jsem šla do práce, při ukončení očr jsem si to vypsala i na zadní stranu ukončovacího listu. jaké bylo moje překvapení, když jsem dostala zaplacené očr jen za 4 dny a tím jedním dnem v práci mi bylo očr ukončeno automaticky. nechápu. tak bud to jde, nebo to nejde. může mi k tomuněkdo něco napsat?taky se mi totiž nevyplatí bejt dlouho doma s dítětem. díky Lenka
- Citovat
- Upravit
crazykl píše:
přečetla jsem si že se dá i s očr chodit do práce. jednou jsem to zkusila a víckrát už ne. byla jsem s malou doma celkem osm dní + víkend.v práci neměli koho místo mě obsadit za přepážku, tak jsem šla do práce, při ukončení očr jsem si to vypsala i na zadní stranu ukončovacího listu. jaké bylo moje překvapení, když jsem dostala zaplacené očr jen za 4 dny a tím jedním dnem v práci mi bylo očr ukončeno automaticky. nechápu. tak bud to jde, nebo to nejde. může mi k tomuněkdo něco napsat?taky se mi totiž nevyplatí bejt dlouho doma s dítětem. díky Lenka
Ahoj,
kolikátý den jsi byla v práci a co to bylo za den? Dělám to tak běžně, že průměrně 2× do týdne při OČR jdu do práce a nikdy mi nikdo nic nezkrátil. Ještě je možné, že to spletl zaměstnavatel, když potvrzoval ukončení OČR. Na Tvém místě bych si zjistila u zaměstanavatele, co tam poslali a reklamovala bych výpočet OČR. Kdyžtak napiš SZ, když bude potřeba.
- Citovat
- Upravit
Ahojky chci se zeptat jsem s klukem na paragrafu. Můžu si odskočit nakoupit když mám hlídání nechodí kontroly? Děkuji
- Citovat
- Upravit
Dobry den, když mám paragraf můžu choodit s dítětem ven když nemá teplotu? Od pátku budu mít ukončený paragraf. Díky za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky platí pořád že na paragrafu kontroly nechodí? nebo je naká změna… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, jsem na OČR s malým po píchnutí ucha a nějak jsem zaslechla, že může přijít kontrola?? Je to pravda, nebo jen výmysl? Ne teda, že bych někde trajdala, to ne, ale jak to je? Zítra má dcera vystoupení, tak jsem se chtěla jít podívat a malého pohlídá manža…
Díky za odpověď ahojky I.