Chodí při OČR (paragrafu) kontrola?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2325
15.8.18 17:36

@matkabagristy: děkuji…mám strach kvůli zaměstnavateli. Končí mi dovolena a když jsem dnes volala, že malá je nemocná, že zítra nedojdu tak jsem si vyslechla. Tak mám strach aby nás nepřišli zkontrolovat jestli jsme opravdu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.19 11:59

Zdravím, oživuju diskuzi s dobrým úmyslem informovat o čerstvé zkušenosti. Byla jsem teď na OČR s dětmi, od kterých jsem sama chytla dost škaredý zánět průdušek, kdy jsem sama každý den měla jezdit na infúze abych to vůbec udýchala. Má nadřízená mi poslala kontrolu. Na OČR kontroly sice nechodí, ale na požádání zaměstnavatele OSSZ musí vyhovět a kontrolu provést. Dnes jsem tedy byla na OSSZ odůvodnit a písemně doložit, proč jsem při kontrole, která skutečně proběhla nebyla doma. Nebylo těžké to doložit, když jsem na tom byla tak, jak jsem byla a dnes šla na kontrolu ke svému lékaři. Nicméně v ordinaci na mě zírali jak z jara, že jsem přinesla dokument k vyjádření, když při OČR se i s dětmi ven chodit smí… Co tedy vlastně chtějí kontrolovat… Zaměstnavatel totiž při podezření na zneužívání OČR smí požadovat kontrolu… Druhá věc ale je, že doložit se musí jedině to, že o dítě v době nemoci je řádně postaráno. V překladu to znamená, že pokud hlídá např. babička nemocné dítě (klidně i na jiné adrese), zatímco mamča odskočí na nákup, pro léky, či cokoliv jiného, tak stačí pokud ona napíše vyjádření, že o dítě po tu dobu pečovala a tím to vlastně hasne. I když jsem odevzdávala na OSSZ dnes vyjádření lékaře, tak paní byla velice překvapená… Ani v podstatě to vyjádření nechtěla, protože prostě chápe, že toto je nesmysl, že jde jen o (když to řeknu lidově) buzeraci ze strany zaměstnavatele, že někdo ty děti musí taky živit a tudíž jim i koupit léky, jídlo + nezřídka se stává, že sám pediatr doporučí kratší procházky na vzduchu (mimo kolektiv).....
Toť čerstvá zkušenost a snad pro někoho bude užitečná, když už jsem si kvůli tomu zakládala účet :D . Zkrátka absurdistán hadr a novodobí otrokáři. Nutno podotknout, že mi nebyla prodloužena smlouva, protože mám děti a dovolila jsem si jít na OČR… Upřímně… Raději jedno OČR s dětmi doma a nová práce (byť se těžko k dětem hledá), než nedej bože něco zanedbat a nést tíhu svědomí, že moje dítě má následky na celý život, protože jsem dala přednost zaměstnání před dítětem! (Kupříkladu u zánětů ouška, kdy může dojít ke ztrátě sluchu…)
Mějte se a držte se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.3.19 12:09

@Jedna pani Teda, zaměstnavatel je pěknej blboun a netuším, čeho tím chtěl dosáhnout :think: Možná tě vystrašit, aby sis náhodou příště nebrala ošetřovačku „zbytečně“? Já bych byla pěkně vytočená a žádné potvrzení, kde jsem byla, bych mu nedala, nemá na to nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.3.19 12:18

@Jedna pani poslala bych na ně inspektorát práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.19 12:37

@unuděná No spíš bych to viděla na téma bossingu. Už mě strašit nemusí, jednoduše mi neprodloužili smlouvu kvůli tomu OČR. Nevadí takového zaměstnavatele fakt škoda není… V práci jsem měla dobré výsledky, šlo mi to od ruky, s kolektivem jsem taktéž vycházela velice dobře. To, co se stalo vyvolalo vlnu pozdvižení, protože lidé jsou tím vyloženě znechucení a pobouření, protože se mnou vždy byla domluva, práci jsem odváděla dobře a kvalitně a vždy jsem jednala slušně a čestně. A hlavně prostě ostatní maminy jsou vzteklé i vystrašené… Kdo to s dětmi nezná, že jim může být i zle a potřebují naši péči (šťastný to člověk tedy…). Že jdu na OČR já, když muž má vyšší příjem je asi logické. Nejdřív mi zkoušeli vyhrožovat, že ihned přestanu s tim OČR, jinak neprodlouží, pak opravdu neprodloužili a ještě si vyžádali kontrolu… Nadřízená se po mě vozila a neskrývala to. Za mnou chodili kolegové aniž bych já pípla, nebo si nějak stěžovala (já to mlčky sledovala), že to je teda síla, jak ta si na mě „sedla“. Dokonce i na personálním zůstali zírat, co se to děje… Že mě nesmí vyhodit z důvodu OČR vědí, ale říkala jsem, že to se přeci dokázat nedá, když mi pouze neprodlouží smlouvu (to totiž musí odsouhlasit nadřízený personálnímu oddělení). Nejsem první, ale upřímně - moc ráda bych byla poslední… Nicméně nejde tu o tenhle osobní příběh, spíš jsem opravdu chtěla napsat čeratvou zkušenost, jak to teď v roce 2019 aktuálně je… Všichni to známe, že se stále něco mění/aktualizuje a každy občas tápe… Pokud kdokoliv potřebuje vidět na vlastní oči, jsem schopná vše doložit… Minulý týden jsem byla se synem (3 roky) i v nemocnici a upřímně jsem se tak moc o něj bála, že by mě ani nenapadlo řešit nějakého zaměstnavatele… Jde o priority a úhel pohledu. Zaměstnavatel říká: " nikdo Vás nenutil mít děti", já říkám: „mám svobodnou volbu a já volím nadále nevěnovat energii vykořisťovateli“. Zbytečně na OČR nechodím, ale pro zaměstnavatele to bude zbytečné vždy, protože z pohledu zaměstnavatele jsou důležité výkony, ne děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.19 12:41

@unuděná @P4ja A doložit jsem musela, protože to nedokládám zaměstnavateli, ale OSSZ. Jak říkám, svědomí mám čisté… Ale inspektorát je otázkou, zda s tím něco zmůže… V zásadě to, že jsem byla vyhozena kvůli tomu, že jsem měla OČR na děti už nezní tak nepravděpodobně po tom, co si i vyžádali na mě kontrolu na OČR…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.3.19 12:44

@Jedna pani To je strašný 8o Tak držím pěsti při hledání nové práce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.19 12:49

@unuděná děkuju :hug: , věřím ve šťastnější výběr. ;) Něco se rýsuje, je to k dětem ideální, tak snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
27.3.19 13:06
@Jedna pani píše:
@unuděná @P4ja A doložit jsem musela, protože to nedokládám zaměstnavateli, ale OSSZ. Jak říkám, svědomí mám čisté… Ale inspektorát je otázkou, zda s tím něco zmůže… V zásadě to, že jsem byla vyhozena kvůli tomu, že jsem měla OČR na děti už nezní tak nepravděpodobně po tom, co si i vyžádali na mě kontrolu na OČR…

Tak najdi něco jiného. Pokud se oni chovají takhle… Jinak držím palce ať najdeš lépe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12643
27.3.19 13:13

Teda, nestačím zírat 8o Je super, že jsi odešla s čistým svědomím (však která maminka tyhle nemoci dětí nezná…) a snad brzy najdeš dobré zaměstnání s rozumným a lidským vedením! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
27.3.19 13:22

Snad se ty cuze, co to udelala dobre spi, ze tohle ma zapotrebi… at si honej triko jinde, on jim to nekdo oplati priste. Jsi dobra, ze ses na to vykaslala, udelala bych to taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.3.19 13:40

@P4ja @bjetuschka @Micaella22 děkuju, za projevenou podporu!
Jak říká manža - Karma, je zdarma ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
1.4.19 13:37

@Jedna pani
Dobry den, dekuji za tento příspěvek, budu opatrnejsi. V soucasnem zamestnani koncim 30.4.19 Od vcera mi bylo zle (stevni chripka) tak jsem jeste vecer posilala svemu nadrizenemu zpravu, ze nedorazim ze mam takove problemy a ze bych si vzala den, dva dovcu. Vi, ze smlouvu neprodlouzim a proto mi to pri kazde příležitosti dava sezrat. Takze jeho odpoved byla takova, ze mi dovolenou neda, ze si mam dojit pro PN na 1-2 dny, nebo propustku.. :zed: Nakonec to dcera vyresila za me, rano mi chidinka zacala blinkat a mela zvysenou teplotu. Takze moje PN sla stranou a zajela jsem s ni hned k lekari, ten mi napsal hned osetrovak. Volala jsem na personální, takze o tom vědí. No ale vzhledem k tomu, ze muj nadrizeny je pekny blb, tak radsi budu ve střehu :roll: Jako ted ven nemuzeme ani jedna, ale treba nam za 2-3 dny uz bude lip a sam doktor doporucil, az se ulevi kratkou vychazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.19 11:41

Změna od 1.7.2019

Ahoj,
chci se zeptat..jsem dnes se synem 5. den na ošetřování. Jak byly od 1.7. změny…může mi nyní přijít na OČR kontrola? Ne že by jsme nebyli doma, ale musím také jít nakoupit a se psem…jsem samoživitelka. Děkuji za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
66845
27.8.19 12:48

Očr není pn, vůbec nemusíte být doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat