Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, uvažujeme, že bychom synovi koupili benzínovou čtyřkolku. Je tu někdo, kdo ji má doma pro dítě? Jaké máte zkušenosti? Jakou máte? Nebo kdo ji nemá, jestli by koupil ano/ne a proč? Jaká cena je přijatelná dát za čtyřkolku? Jak často ji využíváte?
Ahoj, já kupovala synovi čtyřkolku když mu bylo asi 5 let, měla obsah 110 ccm, jezdil na ní do letošních vánoc, občas svezl i mladší sestru. Tenkrát jsem ji kupovala na aukru, stála asi 12 tisíc. Jezdila skoro 4 roky, sem tam občas se na ní něco pochroumalo, ale šikovný chlap ji opravil.
Teď jsme k vánocům kupovali 150 ccm, za 25 tisíc a uveze i mě a manžela.
Jen je to tedy fyzicky docela náročné v terénu, ale můj syn je malý rambo, samý sval, takže to pro něj není problém.
Jezdí obvykle o víkendech - nejraději teď na sněhu. Buď po loukách, nebo polní cesty. Na silnici bych ho s tím nepustila. Takže, pokud máte kde jezdit a syn se nebojí (a hlavně jestli ty se nebojíš, protože já ze začátku měla srdce v kalhotách
), tak ji synovi kupte. Je to bezva vyblbnutí ![]()
My mít kde jezdit tak bychom do ní šli. I do velké pro mě s manželem ![]()
Určitě bych nešla do bateriové, ty nic nevydrží a mívají plastové kola.
Sousedi měli pro kluka benzínovou a ten řádil jak drak.
Nevím teda jak máš staré dítko.
Hlavně nezapomenout na přilbu a bezpečnostní věci ![]()
Jinak cenově se pohybují kolem 5000,– co my jsme koukali
Jo a koukali jsme na 49ccm je prý ideální pro děti od 3,5 do 8 let
Máme tříletou dceru
A jeste, kde jste ji kupovali? na netu nebo v kam. prodejne? A kolem vas ma ji dost deti nebo rodice tolik za deti nedaji nebo se o ne boji?
Dobrý den
Také chceme synovi 4 roky koupit čtyřkolku, nejdřív jsme měli zálusk na 49ccm benzínovou, ale bylo Nám řečeno, že benzínové jsou dost hlučné a ne všude se snima může, u těch elektro o výkonu 800w je udávané že mají dojezd cca18km záleží na terénu. Tak stále nevíme jakou pořídit.
Kde koupi v Německu dětskou benzínovou čtyřkolku 125?Chci koupit humra červenou, a nevím zda u nás nebo vyrazit do němec. Bydlíme u Klatov, takže do německa kousek, ale dá se sehnat někde u hranic-Zwieslu atd?
Ahojte, oživuji téma, protože máme teď v plánu koupit 4 letému synovi čtyřkolku, nakonec to vypadá že bychom se asi rozhodli pro benzínovou, jen vůbec nemám představu jak moc je to hlučné atd.. Budu ráda pokud někdo dáte konkrétní tip plus jakékoliv postřehy k tomu. Moc děkuji. Anonymní proto, že sem chodí švagrová a občas i babi, a nerada bych s nimi tenhle „šílený“ nápad jakkoliv řešila. Díky.