Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky,
potřebuji radu. Chci upéct tvarohového beránka… chtěla bych se do něj pustit i dnes… ale vydrží mi do pondělí?
Myslím tím, aby se neskazil
![]()
Dnešní beránek na pondělí bude pěkně hnusnej. Upeč ho dnes a máte zítra na snídani a v neděli odpoledne beránka na pondělí
Tvarohovýho bych do pondělí neriskovala, to asi moc dobrý nebude. My pečem olejovýho, budem péct asi v sobotu
tvarohový se mi vždycky zdrcne (i ze zaručených receptů - ale kdyby se povedl, byl by výborný ![]()
Asi to tedy udělám jak píše @ynax
uděláme dva beránky ![]()
@Ivka 1981
já mám tento receptík z mimibazaru ![]()
4 vejce,200g másla,200g cukru,300g polohrubé mouky,250g tvarohu,1 vanilkový cukr,1 prášek do pečiva,6 PL mléka
@mishka123 díky za tip, to bychom mohli vyzkoušet
uvidíme, jak bude čas, na zítra dělám „velikonoční věnec“ ale je to normální kynutá buchta ![]()
@mishka123 Já ho peču v sobotu, do pondělí vydrží vždycky, ještě se mi teda nestalo za ty roky, že by se zdrcnul
.
@Ivka 1981
my dnes měli jidáše tak, aby byla obměna ![]()
tak ho dnes upeču a poreferuji ještě jestli se povedl ![]()
Já vždy peču v neděli dopoledne, případně v sobotu večer. ALe já teda dělám spíš mazanec a ten je nejlepší úplně čerstvej…
spíš mi poraďte, jak ho upéct a nesežrat ![]()
Tak beránek se docela povedl… akorát do dalšího přidám trochu cit. kůry
a nebudu péct na horkovzduch pač mi praskla u něj prdelka
ale na chuť je dobrej ![]()
@Mar__tanka1983
tak peč v neděli pozdě večer
to dělám i na Vánoce s Vánočkou jen tentokrát jsme to časově nevychytala a pekla ve 2 v noci
![]()
@Markéta80 jenže já ho potřebuju nesežrat vůbec
do mého jídelníčku ho nějak nenapasuju
kousek nádivky si ještě zdůvodním, ale sladký kynutý těsto fakt néé…
@Mar__tanka1983 tak nepeč
, hele zdůvodníš, dopoledne se sladký může
![]()
Ahoj holky, kdy pecete beranky? ![]()
Ja chci pect klasickeho- babovkove těsto, polivat cokoladou. Jen si nejsem jistá kdy upéct? ![]()
My jsme s chlapem pekli včera (tvarohový, politý čoko). Dnes už byl na snídani
do pondělí zcela jistě nezbyde ![]()