Bércový vřed

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.1.16 23:05

bercovy vred

Na bercovy vred delam vyluh/kape se do otevrene rany/ z jedne bylinky a tez masticku. Funguje v 90%.

• Citovat
  • Upravit
7
20.2.16 21:35

Jitka

Ja jsem sehnala mamince jednu bylinkarku, ktera dela doma z bylinek zazraky na cokoliv. Objednala jsem si u ni nejaky vyluh po kterem se ji bercak zahojil.Ja jsem mela hemeroidy a mam je tez vylecene.Pani je sikulka. Pokud bude mit nekdo zajem, muzete ji zavolat.607131750,urcite rada pomuze. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.7.17 19:20

bércové vředy bylinky

@Dalibor7

Ahoj, přečetla jsem si léčení bércových vředů pomocí bylinek. Prosím o zaslání těch, které
mám manželovi natrhat, aby se jich zbavil. Má to v počátku, je po úrazu nohy na bérci.
Uvidíme, snad to pomůže. Moc děkuji za odpověď a za vzácnou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.17 20:08

bércový vřed

Jedna zkušenost:chlorella a ječmen od GW, nejenom jest se dají zelené potraviny :)
MOJE BABIČKA A BÉRCOVÝ VŘED
Jedná se o mojí babičku, je to starší dáma, letos ji bude 85 let. Řadu let má problémy s osteoporózou, bolí jí klouby a podobně. To svědčí o tom, že má problémy s překyselením. Až na tyto problémy je to ale velmi vitální dáma. Dodnes bez větších problémů pracuje na velké zahradě. Je to tak trochu nezmar. Nicméně v polovině loňského roku se jí udělal bércový vřed. Byl to malý otvor na pravé noze, těsně nad kotníkem. Bylo to nepříjemné a negativně to působilo na babiččinu psychiku. Je zvyklá si vystačit sama. Dvakrát ročně ji skolí nějaká chřipka, kterou vyleží s bylinkovým čajem, ale nic vážnějšího. Od lékaře dostala nějakou jódovou mast, zjistilo se ale, že je na ní alergická. Dostala tedy nějakou další, tentokrát bez jódu. Měla si potírat kůži kolem vředu. Takto se léčila asi týden, bez nějaké úlevy. Doporučila jsem jí mladý ječmen, který pije dvakrát denně, někdy jednou když na to zapomene. První týden jsme navíc udělali obklad z ječmene nebo z řasy – rozdělali ječmen ve vodě a namočili v něm gázu – a přiložili ho na bércový vřed. Štípalo to, ale kůže kolem přestala být zarudlá. Rána se asi dva týdny čistila a třetí týden šla babička na kontrolu k lékaři. Sestra opatrně odkryla obvaz a udiveně hlásila panu doktorovi – „pane doktore, nám se to zahojilo.“ Babička byla moc ráda a bylo úžasné vidět, jakou z toho měla radost. Dokonce si myslím, že se šla k panu doktorovi pochlubit. Skoro bych řekla, že byla na sebe pyšná. Babička ječmen užívá už asi rok, pravidelně jednou denně, zlepšilo se jí zažívání, je stále vitální, a o bércovém vředu se už ani nezmíní. Její konzumaci podpořil i článek v její oblíbené Vlastě, protože tam o ječmeni psala paní Květa Fialová a nemohla si ho vynachválit. Myslím, že po přečtení článku se babiččin pohled ještě více změnil. Pravidelně zařadila ječmen do svého jídelníčku a je spokojená. Stačilo málo a velmi výrazně to změnilo její život. Upřímně, nedovedu si tuhle vitální stařenku moc představit s takovým problémem, jakým bércový vřed je. Myslím, že by jí to psychicky dost srazilo na kolena.
Mirka Slamova, 4.11.2010

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
29.7.17 12:16

Natrhat kopřivu a jitrocel kopinatý, kopřivu krátce povařit, aby nepálila.
Nasekat na jemno a zavázat přímo na ránu, nechat do večera, na noc nechat volně dýchat a ráno udělat nový čersvý zábal.
Jen nevím, jestli už není pozdě, aby byli bylinky ještě účinné, protože nejlepší jsou jarní mladé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
29.7.17 20:26

Můj dědeček získal bércový vřed, když mu bylo 19, teď je mu před 80 a bohužel, bércový vřed stále je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.4.18 11:00

@mikalka Dobrý den, vím, že je to starší diskuze, takže doufám, ze se ještě chytám. Mohla byste mi take napsat název biolampy, která pomohla Vaši babičce na bercovy vřed?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.18 18:19
@Fiflena02 píše:
Náhodu jsem narazila na tuto otázku. Je to největší strašák, kteého se bojím. Moje matka (65) je má už roky. Vlastně to začalo x operacemi na křečové žíly, ale bercové vředy má už leta a pochybuji, že se jí to zahojí. Cukrovku sice nemá, zato je kuřačka a nedá si to rozmluvit..Problém je, že je hodně alergická na různé léky, nebo i složky mastí, takže pokaždé se někde objeví zaručený lék a já nadšená, že konečně něco a po prostudování do padne, protože je na jednu nebo víc věcí alergická.

Jezdí do Prahy, na kožní, ale ani tam s tím zatím moc neudělali. Má to ve stadiu, že má díru v noze až na kost, takže je v převazování už profík, ale jak je to přesně s hrazením, to až tak nepovím, ale teď to krytí měla od obvodního lékaře a neměla by doplácet víc než sto korun za jedno balení, záleží co přesně tím myslíš, já se v tom názvosloví až tak neorientuji.

Chtěla jsem ji donutit i na ty bzučivky nebo prostě červy, ale v Praze jí řekli, že pro její případ by to asi nešlo, ale myslím že právě VZP tu léčbu pro cukrovkáře právě že od nového roku hradí, zkuste se iformovat, třeba by to manželovi pomohlo…Tak jsem to hledala na netu a nenašla jsme to, ale držím palce.

Tady jsou odkaz na léčbu larvami bzučivek: **
Více je třeba zadat do vyhledavače strýčka Googlíčka, má tam mnoho odkazů

• edit: odkazy odstraněny adminem
  • Citovat
  • Upravit
1
31.1.19 08:52

Berte nebo.....

Dobrý den, před 4 roky jsem měl podobný problém, antibiotika, masti, aloe, marihuana mast, nic nezabíralo a bolestí jsem už ani nespal. Dostal jsem radu, která byla mimo veškerou logiku a trvalo mi asi ještě měsíc, než jsem v zoufalství tuto radu vyzkoušel a do týdne přestala rána mokvat a udělal se strup, noha se velmi rychle zahojila. Asi po 4 měsících jsem se začal hojit do týdne. A teď jak probíhala léčba? Musel jsem se stát alespoň dočasně veganem. Žádné vejce, žádná ryba, ani mléko ne, prostě nic co je živočišného původu. A musím uznat, že to byla dobrá zkušenost, poznal jsem jiná a také chutná jídla. Takže za mě je toto léčba, která opravdu funguje. Jo a žádný alkohol, ani pivo. Bohužel jsem poznal hodně lidí s bercákem, co tuto radu odmítly, protože nebudou bez masa. Jo, a dodávám, že už nejsem vegan a bercák se nevrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.7.21 02:54

Prosím o zaslání názvů bylinek, které na léčbu bércových vředů používáte. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.7.21 03:01

@mikalka Dobrý den, prosím o jaký typ lampy se jednalo a kde jste jí koupila. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
31.7.21 04:27
@Anonymni píše:
Díky za rady, zkusíme najít to centrum chronických ran ve fakultce v HK. Tam nám snad pomůžou líp.Dnes byl manžel na převazu na chirurgii a opět mu to jen přikryli na sucho. To fakt nechápu, když je tolik různých preparátů, které když už nic jiného zabrání přilepení krytí do rány :(

Dávala se na to kdysi nejaka mast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
31.7.21 04:29
@Pomas píše:
Dobrý den, před 4 roky jsem měl podobný problém, antibiotika, masti, aloe, marihuana mast, nic nezabíralo a bolestí jsem už ani nespal. Dostal jsem radu, která byla mimo veškerou logiku a trvalo mi asi ještě měsíc, než jsem v zoufalství tuto radu vyzkoušel a do týdne přestala rána mokvat a udělal se strup, noha se velmi rychle zahojila. Asi po 4 měsících jsem se začal hojit do týdne. A teď jak probíhala léčba? Musel jsem se stát alespoň dočasně veganem. Žádné vejce, žádná ryba, ani mléko ne, prostě nic co je živočišného původu. A musím uznat, že to byla dobrá zkušenost, poznal jsem jiná a také chutná jídla. Takže za mě je toto léčba, která opravdu funguje. Jo a žádný alkohol, ani pivo. Bohužel jsem poznal hodně lidí s bercákem, co tuto radu odmítly, protože nebudou bez masa. Jo, a dodávám, že už nejsem vegan a bercák se nevrátil.

Jako by zmizelo překyselení organizmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5379
31.7.21 04:31
@Dalibor7 píše:
Natrhat kopřivu a jitrocel kopinatý, kopřivu krátce povařit, aby nepálila.
Nasekat na jemno a zavázat přímo na ránu, nechat do večera, na noc nechat volně dýchat a ráno udělat nový čersvý zábal.
Jen nevím, jestli už není pozdě, aby byli bylinky ještě účinné, protože nejlepší jsou jarní mladé.

Nedávaly se taky zelné listy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.25 21:31
@Anonymni píše: Více

Dobrý den.
Moc vás prosím o kontakt na místo a lékaře kde plastika proběhla.
Děkuji Vám :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast