FEVARIN

12009
22.3.09 10:50

FEVARIN

Ahoj maminky, byla mi diagnostikovana dlouhodoba deprese a predepsan Fevarin, dost se bojim nejake AD brat, je to prece jenom svinstvo, mate s timto lekem nektera zkusenosti prosim? Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
792
23.3.09 10:24

fevarin

FEVARIN - pořádně přečíst vedlejší účinky,já ho brala měsíc (před 10lety (nikdy víc:-)ale já!:-)))- u tohoto AD časté vedlejší účinky sebevražedné sklony…,ale prý JEN u mladÝch lidí cca do 35…prý je spíše pro střední generaci - a ta ho i lépe snáší… KOLIK TI JE?????… podle mne by mohl být vhodný,pokud jsi nad 30-35, zkusila bych to,...... ale každou byť i zdánlivou kravinu!!! hlásila lékaři!!!!! OKAMŽITĚ!!!..KDYKOLI NAPIŠ SZ. …jo,máš fevarin jako první AD?proč zrovna fevarin jako první AD? zdůvodnil ti to dr.nějak? …ps-odpovídá nemaminka,neva?:-)))).drž se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
23.3.09 10:46

Ahoj, dekuju, je mi 38 a jsou to moje prvni AD. Nevim, proc mi dala tyhle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
23.3.09 11:04

to je OK,mě ho dal,debil,v 26:-)).
mám 44lt.kámošku,které zabral,fevák, po 3týdn.
podle mýho (dlouholetýho depreuvažování): přečti pořádně příbalák, zkus je, pozoruj se, nech tomu 14dní - nežád.úč.,cokoli „jinýho“ okamžitě hlaš dr. …tj.okamžitě!!!
dr. znáš nebo je to jen člověk tlf.seznamu? doufám,že 1.varianta.
ověř. …je psychiatr a psychiatr…
kdyžtak napiš na SZ,prosííím,já tady na ty diskuse nechodím.pa!!a.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verury
20.5.10 20:12

fevarin začínám brát a je mi 15..myslím, že je na uvážení psychiatra co je vhodné..mám za sebou pokus o sebevraždu, sebepoškozuji se a trpím depresemi..je to mé 5. AD a zatím mi nepůsobí žádné problémy narozdíl např. od xanaxu, který by měl být méně agresivní

• Citovat
  • Upravit
JED na KRYSY
24.6.10 14:39

Fevarin mi moje psychiatrička napsala v 16-ti letech a myslím si, že je vhodný pro člověka, který má dlouhodobé deprese, ale nejsou nějak extrémně vážné. POkud ho budeš správně brát, nemyslím si, že by Ti hrozilo nějaké velké riziko vedlejších účinků. Fevarin není zase tak nebezpečný jako jiná AD, to jen většinou straší lidé, kterým buď nesedl (což se může stát u jakéhokoliv léku) a nebo u skeptiků, kteří AD odsuzují a nemají jejich názor podložený argumenty.
Musí se vrát pravidelně, i když si člověk myslí, že už ho brát nemusí a tělo si cca 14 dní zvyká. V těchto 14-ti dnech jsou nejčastější vedlejší účinky, které se ale v 90% zklidní.

• Citovat
  • Upravit
kattycat
16.12.12 23:08

pomoc

Dobrý den, prosím o radu ci pomoc. mam mamku 54, ktera se ted zhroutila ale tahne se to delemmnohem premahala se, otec ji odvezl k psychiatrovi, který ji napsal antid fevarin a rivotril.bere to od 10.12.2012, ale dnes jsem ji videla a pora dmluvi ze nic nema smysl, ze nema silu na nic, ze nevidi vychodisko, mam o nis trach strasnou uzkost, navic ona bydli s otceem v jiném meste, ja jsem v jinem meste, dne sjsem mnusela odjed a dojedu zaseaz na vanoce. neicm co delat. navic se s ni neda moc popovidat, shanim dobreho psychologa, prosim poradite? necche zpet do prace kter aji vysiluje, je hrozne uzkostna, vsemoc resila ted uz neresi nic, jen spi, mam szrasny strach, bojim se at se z tohoh dostane, prosim ze se dostane z toho ze pry nevidi vyhcodisko, ale pritom nerekne z ceho… co maam delat, prosim jakoukoliv radu na mejl dekuji, zaberou ad? ze se z toho dostane? prosim, dekuji za reakce na mejl

• Citovat
  • Upravit
JeD na KRYSY
22.12.12 17:41
@kattycat píše:
Dobrý den, prosím o radu ci pomoc. mam mamku 54, ktera se ted zhroutila ale tahne se to delemmnohem premahala se, otec ji odvezl k psychiatrovi, který ji napsal antid fevarin a rivotril.bere to od 10.12.2012, ale dnes jsem ji videla a pora dmluvi ze nic nema smysl, ze nema silu na nic, ze nevidi vychodisko, mam o nis trach strasnou uzkost, navic ona bydli s otceem v jiném meste, ja jsem v jinem meste, dne sjsem mnusela odjed a dojedu zaseaz na vanoce. neicm co delat. navic se s ni neda moc popovidat, shanim dobreho psychologa, prosim poradite? necche zpet do prace kter aji vysiluje, je hrozne uzkostna, vsemoc resila ted uz neresi nic, jen spi, mam szrasny strach, bojim se at se z tohoh dostane, prosim ze se dostane z toho ze pry nevidi vyhcodisko, ale pritom nerekne z ceho… co maam delat, prosim jakoukoliv radu na mejl dekuji, zaberou ad? ze se z toho dostane? prosim, dekuji za reakce na mejl

Zdravím, já teda nejsem odborník, ale myslím si, že u Fevarinu se čeká na účinek minimálně 14 dní i déle (mrkněte na příbalový leták), tedy - bud' ještě nezačal plně účinkovat, nebo může být dávka nízká. To ale musí samozřejmě zhodnotit psychiatr. Takže by nejvhodnější bylo, myslím si, jít k psychiatrovi s maminkou a promluvit si s ním o tom. O všech Vašich obavách a o tom, co na ní pozorujete.

Lucie

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.18 15:41

Fevarin

Ahoj, oživují diskuzi a ráda bych sem přidala svůj názor na Fevarin, mohlo by to někomu pomoci. Beru ho už třetím rokem na OCD. Měla jsem i deprese a chtěla jsem se zabít. Ačkoliv čtu samé negativní recenze, tak si troufnu napsat, že mi zachránil život. Nástup je pomalý, ale aspoň si průběžně zvyknete. Jediné antidepresivum po kterém nejsem ospalá. Negativní stránky má taky, přibrala jsem 20 kg ( ale vzhledem k tomu, že bych tu teď nebyla za to stál) a úplně mě připravil o libido, sex jednou měsíčně, předtím 2 krát denně, takže to byl sešup. :mrgreen: Teď jsem ze 100 mg na 25mg. A věřím, že se vše vrátí do normálu. Jen se bojím, aby se to nevrátilo, předtím jsem ale byla v těžké životní situaci. Jak jste na tom byli vy s vysazování antidepresiv a po? Děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
9405
13.9.18 15:49

Ahoj,
já jsem brala Fevarin 200 mg několik let. Ze začátku mi docela pomohl, dokonce mi ho nasadili, když nepomohly elektrošoky a spolu s jinými léky mě tehdy vytáhl ze dna. Postupně ale přestal účinkovat, tak teď beru jiné léky. Jinak AD a jiné léky beru 10 let a vysazená AD (zrovna ten Fevarin) jsem měla jen 2 měsíce za tu dobu a hned jsem spadla do deprese, tak jsem dostala Wellbutrin. Já po Fevarinu nic nepřibrala, ale po jiných lécích ano a to dost. Takže k vysazování ti toho moc říct nemůžu, jen to, že to chce řídit se pokyny lékaře a snižovat opravdu pomalu. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
7.3.19 09:30

Zdravím, taky ráda napíšu svojí zkušenost s Fevarinem. Brala jsem ho 12let! (18-30let). Je to slabší antidepresivum, já jsem ho měla hlavně kvůli panické poruše. Žádné vedlejší účinky jsem neměla. Samozřejmě první dva-tři týdny jsou náročné, ale to jsou u každého AD. Myslím si, že mi fevarin pomohl, dvacátá léta mého života nebyla lehká … ale už jsem se chtěla posunout dál, zkusit to sama, takže poslední půl roku chodím k psychoterapeutce a postupně jsem prášky vysazovala. Nyní jsem týden bez ničeho, což je po tolika letech super pocit, ale jsem nesoustředěná a děsně unavená, v noci se budím. Doufám, že tyhle „vedlejší účinky vysazování“ přejdou a budu v pohodě. Každý člověk je jiný a psychické zdraví znamená pro každého něco trochu jiného. Každopádně moc doporučuju pomoc odborníka při procesu vysazování jakéhokoliv AD. No a samozřejmě absencí prášku ta terapie nekončí… držím všem palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí