Berete někdo Citalopram?

1313
16.3.11 21:54

Berete někdo Citalopram?

Nemáte někdo zkušenost s AD Citalopram?
Po porodu před 5 měsíci jsem měla deprerese (nešlo nám kojit) a pocity úzkosti, ale nechtěla jsem nasadit AD. O vánocích jsem měla pocit, že se všechno lepší, ale 27.12. jsem z ničeho nic ochrnula a zkončila jsem v nemocnici - vyoperovali mi vyhřezlou plotýnku. To jsme nezvládala - nemohla jsem 14 dní vidět syna a nevěděla jsem, jak to se mnou bude. Nasadili mi Lexapro (žiju v Irsku), v čr to je Citalopram…cítím se líp, taky zdravotně jsem na tom líp a už jsem se synem…pořád ale někdy brečím a mám strach a jsem naštvaná, že se to všechno stalo.
Můj psychiatr chce, abych je brala 6 měsíců, zatím je beru asi 6 týdnů.
Děkuju za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
16.3.11 22:28

My ho dávali docela často v nemocnici takže lidem docela sedl. Za 6 týdnů už by měl být učinek znát, ale počkej ještě do 8.týdne, však budeš mít taky nějakou kontrolu, ne? Tak se poraď s Dr, jestli by na ty jednorázový pocity uzkosti a pláč nebylo vhodný něco jednorázovýho ještě k citalopramu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
16.3.11 22:31

Kontrolu budu mít, ale až se vrátím do Irska, což bude až někdy na konci května asi. Minulý víkend mě naši převezli do čr, jestli mě tady někdo dá do kupy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
16.3.11 22:33

Jinak jak často je asi normální brečet při AD? :-) Občas se stane, že mě něco dostane, jakože se třeba nědokážu úplně sama starat o syna, protože ho nemůžu nosit nebo vozit v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
17.3.11 12:06

No tak asi bys neměla brečet každý den. Možná by to chtělo vymyslet nějakou relaxační techniku, jak se rychle uklidnit. Něčím si udělat dobře, prodýchat se, hledat to dobré.. Nevím. Kontrolu by to asi chtělo dřív, když se to nelepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.17 20:20

Citalopram - 20 mg

Beru citalopram již dva měsíce. Před měsícem mi byl navýšen na 20 mg. Zlepšení cítím, ale ještě se úplně necítím ve své kůži. Může se to ještě zlepšit, nebo bude nutné dávku navýšit či změnit ad? :-)

• Citovat
  • Upravit
9189
12.5.17 21:03

Já brala Citalopram postupně až 40 mg, vymizely mi panické ataky, ale deprese přetrvávaly, stav nebyl úplně dobrý, po roce jsem dostala Argofan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.24 16:53

Zdravím brala některá v těhotenství citolopram Teva 20 mg bylo miminko v pořadku máte zkušenosti?? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.24 17:07

Přírodní antidepresiva - https://restilen.cz Po dvou měsících užívání psychické napětí skutečně opadlo.

Příspěvek upraven 30.07.25 v 10:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
24.10.24 21:26
@shaiidulllii píše: Více

Můžeš mi říct, proč tady doslovně píšeš to, co jsem tu někde k citalopramu psala já a nedáš ani citaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.24 15:36

Citalopram

Ano, já jsem také brala Lexapro (Citalopram) a pomohlo mi to hodně. Měla jsem podobné pocity úzkosti a deprese, které se prohloubily po stresových obdobích. Začala jsem užívat Citalopram a brzy jsem pocítila úlevu – zmizely pocity zoufalství a úzkosti, lépe jsem zvládala každodenní situace. Je ale velmi důležité používat pouze kvalitní Lexapro (Citalopram) od důvěryhodných výrobců , aby byl zaručen správný účinek léku.

Doporučuji být trpělivá, protože léky začnou působit postupně, a i když se občas mohou objevit slzy nebo záchvaty emocí, je to normální součástí procesu uzdravování. Pokud má tvůj psychiatr plán, jak to postupně snižovat, je dobré se toho držet. Možná i zvažování podpůrné terapie, pokud se ti to hodí, může pomoci v procesu zotavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí