Nevolnost a antibiotika Doxybene

Anonymní
15.3.11 18:13

Doxybene

Nějaké zmínky o doxybene jsem už našla, ale ne konkrétně to, co mě zajímá, tak zakládám novou diskusi..
Právě beru šestý den Doxybene, ještě mě čekají čtyři dny. v příbalovém letáku se píše, že může způsobovat nevolnosti, tak by mě zajímalo, jak jste to snášely.
Den ode dne je mi (co se týče nevolností) hůř a jsem pořád unavená.
Vzhledem k tomu, že snažíme o mimi, ráda bych nevolnosti přisuzovala něčemu jinému. Vrtá mi hlavou, jestli mi může být čím dál tím víc zle kvůli těhu nebo kvůli tomu, že je beru čím dál tím delší dobu, tak se účinky nějak zvyšují :think:
nemáte nějaké zkušenosti? :nevim:

(a prosím o vynechání názorů na to, zda jsou atb v těhu vhodná. svému dr. stopro věřím, takže taková diskuse je bezpředmětná.. díky za pochopení)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
15.3.11 18:35

mě je z hodně léků špatně od žaludku, takže bych se ani nedivila že to způsobí atb. Zase na druhou stranu jsem pokaždé těhotenské nevolnosti dostala až později, zhruba okolo 7tt, takže to vidím spíš na ty léky :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.11 18:38

zdravý rozum mi to taky napovídá, ale tonoucí se stébla chytá že :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
merett
15.3.11 18:41
Anonymní píše:
zdravý rozum mi to taky napovídá, ale tonoucí se stébla chytá že :mrgreen:

no ale neznamená že pokud je to od léků tak že nejsi těhotná, může to jít ruku v ruce ;-) takže bych naději neztrácela :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.11 18:45

to mě ani nenapadne.. ta umírá poslední :lol:
třeba se objeví někdo, kdo to měl stejně a podpoří jí :lol:

• Citovat
  • Upravit
46669
15.3.11 19:57

Doxybene jsem brala před lety tři týdny a špatně mi nebylo. Ale slyšela jsem konkrétně o těchto, že uživatelům bylo blbě dost. Švagr má na ně dokonce alergii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
15.3.11 20:04

Také jsem tyto Atb měla a neměla jsem s nima problém. Jsem alergická na jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
15.3.11 20:09

Já už několikrát doxybene brala , nikdy mi po nich nic nebylo, až teď naposledy. Tak jsem zjistila, že dobré je nejíst je na lačno a po jejich polknutí ještě něco málo sníst. A jinak jsem hodně pila kefírové mléka a jiné kysané výrobky a jedla bílé jogurty a pomohlo to.

Ovšem přeju ti, aby ti bylo špatně spíš z toho, že mám v bříšku zárodek miminka, než z antibiotik. Hlavně ta únava napovídá spíše tomu miminku (pokud to tedy nesouvisí s tvým zrdavotním problémem, kvůli kterému máš ty ATB) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
15.3.11 20:12

Tak já jsem měla Doxybene 2× a to ,že jsem je měla podruhé bylo jen z důvodu,že jsem si nezapamatovala jejich název.Mě bylo tak blbě!!!Dávila jsem po nich jak divá,ale co je mi divné,že u tebe se to pozvolna zhoršuje..mě teda stačila hodina a půl po první tobolce a už jsem objímala mísu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
15.3.11 20:13

Ahoj,
před pár lety jsem tyto antibiotika také brala,ale po pár dnech jsem musela k doktorovi zpátky s šílenou bolestí žaludku.Ptal se,zda je beru po jídle a pak mi na kartu napsal DOXYBENE - alergie a už mi je nikdy nenapsal.
Moc přeju,aby to bylo těhotenství,ale tipuju to spíš na ty léky :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.3.11 20:14

Doxybene jsem dostala jednou a bylo mi zle a měla jsem z nich vyrážku ( kopřivku)..Od té doby hlásím předem ,že doxybene neééé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
15.3.11 20:18

Manžel ho měl teď a bylo mu blbě. Takže to může být od toho, ale může to být i od těhu :wink: . Ale sázela bych spíš na ty ATB :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
15.3.11 21:13

Celkem koukám, že se mají jíst po jídle. Já je dostávala v nemocnici a dávali mi je nalačno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.11 08:37

já je právě beru po jídle, a půl hodiny po zase něco sním, každý den jednu aktivii, jak radila lékárnice, všechno dodržuji a stejně se to zhoršuje.
dnes jsem si prášek ještě nevzala, beru až v deset a připadám si jak námořnice na rozbouřeném moři :lol:
jestli je to fakt z těch léků a půjde to takhle dál, tak sebou buď brzo seknu nebo se pobliju na nějakém veřejném místě a nejlíp někomu do bot :mrgreen: a budu zakládat diskusi o luxusních trapasech :cert:

zase se mi nechce letět k dr. a nechávat si napsat jiná, když mi teď zbývají jen ty tři dny.. to snad zvládnu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
koterov
22.8.11 13:07

Nevolnost a antibiotika Doxybene

Mám zkušenosti s nevolností (právě jsem je dobrala), řekla bych, že mi bylo špatně jen když je je jedla na lačno nebo se špatnou potravinou. Jednou jsem si je dala po ananasu a bylo mi hrozně zle. Chce to zajíst, třeba jen rohlík či chleba s máslem a kyselá jídla a ovoce si dát nejdříve za dvě hodiny po prášku.
 Hana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí