Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zakladatelko, ptej se ve školce. Každá školka to může mít jinak. Pokud požaduji vyzvednutí před, tak bych očekávala informaci pro rodiče dopředu tedy. Ne každý má běžně prostor a čas si dítě brát před. ( U nás je školka do 17.00 a besídka od 16.00 hod ). Děti z jiné třídy, které se spojují do naší třídy půjdou jeden den do jiné třídy ( ta mela besídku už minulý týden).
@Liška32 A když se dítě třeba polije, přičůne, prostě potřebuje náhradní oblečení? tak jak to dělají? To nosí všechno oblečení do jiné šatny? To musí být hrozně nepraktické ne?
Jinak to asi nechápu. Tak dítě mohlo přejít do jiné té spojovací tridy v jiném pavilonu, ty ho vyzvednout tam před začátkem besídky (15.50) tam mu dát šaty a odvést ho do třídy na besídku ne?
Akci otočka domu na 20 minut jsem úplně nepochopila.
My máme besídku v 11 hodin a až bude konec půjdeme domů. Jinak u nás jsou předškoláci v jiné budově a když tak zůstávají po obědě tak se stěhují do budovy číslo 1.
Podle věku. Minulý rok, když synovi byli 3-4 roky, tak jakmile odešel po O. Tak už se nevrátil a zbytečně jsem platila kroužky, na které pak nechodil. A spát tam nechtěl. Letos, také chodí po O, ale když měl mít věncování nebo besídku, tak to šlo dobře. Babička po O vyzvedla a na čas přivedla. Bydlí 5 minut pěšky od školky.
Já mám spíš problém ty besídky a akce v 15:30, 16:00 stíhat.
@Torryy takže ti ho každý den vyzvedává babička, aby tam odpo nemusel být? U nás jsou kroužky naštěstí zdarma, placené má mimo školku, a jsou od půl 1 a před druhou hodinou si vyzvedávám po kroužku…naše holčička nastoupila ve 2 a třičtvrtě a po 3 Týdnech si zabalila pyžamo, že tam chce spát…teď už tam je třetí rok, tak už po obědě nespí, ale jak jezdíme hodně autem, tak pak často usne před nebo tréninku ![]()
@Anonymní píše: Více
Ano, každý den. Jinak by ho manžel zvládl vyzvednout tak v 15:30 nejdřív.
On ze začátku chtěl spát, zkusil to tak 1× až 2× a pak už ne. Naštěstí máme tuhle možnost a mohl si vybrat. Do školky taky šel až ve 3,5 díky tomu, že mohl být u babičky, díky tomu jsem mohla brzy do práce. Jen jsem si myslela, že v téhle době budu mít druhý. Našetřím peníze a druhý rodičák budu fakt doma. Teď už vím, že plánovat nemá smysl. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
@Liška32 U nás dítě zůstávají. Někteří rodiče jsou rádi, když to stihnou z práce