Erasmus na střední škole

Anonymní
15.12.24 09:09

Erasmus pro SS

Ahoj,

Dcera chodí na výceleté gymnázium, aktuálně do tercie. Škola došla s nabídkou uspořádat Erasmus s dětmi ze Španělska. Zatím mi nebyla schopna poskytnout nějaké bližší info. Jediné co vím, takže děti bydlí ve svých hostitelských rodinách. Ale co to pro ty rodiny znamená? Co se od nich očekává? Bydlení, jídlo, zábava? Je nutné aby toto dítě melo svůj pokoj? Uvítám jakoukoliv zkušenost s Erasmem. Moc díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65091
15.12.24 09:20

Tak je to různě. Známá měla takhle dítě, kdy ráno odjelo někam společně s ostatními z jejich země, odpoledne už byla zábava na hostitelské rodině, i jídlo. Ale fakt je nejlepší, když ti dá podmínky přímo škola, prostě musíš počkat, až k tomu něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.24 09:24

@vokishka no já bych pockala, ale oni chtějí vědět vážný zájem už teď. A jediné co jsem z nich dostala je, že dítě bude chodit do školy a odpoledne bude nějaká zábava řízená školou, typu tvoření apod.

Mám doma ještě jedno dítě, chodím do náročné práce a potřebují mít lepší představu. Protože bych to samozřejmě ráda mému dítěti umožnila, ale není to jen tak. Samozřejmě i finanční náročnost mě zajímá.

• Citovat
  • Upravit
72725
15.12.24 09:35

U nás dopoledne škola, odpoledne rodina, plus program řízený školou, takže třeba 3× v týdnu nějaká akce, výlet atd :think: byli jsme na měsíc :mrgreen: vlastní pokoj nebyl podmínkou, ale ubytování, strava a klasická rodinná péče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
15.12.24 15:52

Začala bych tím, na jak je to dlouho? Od toho se spousta věcí odvíjí. Týden, dva, měsíc?
Na gymplu jsme byli na výměnném pobytu, bylo to asi 10 dní tam, 10 tady (možná týden, přesně si to nepamatuji). V pokoji jsme u nás spali společně - nebyl prostor, u nich jsem měla vlastní pokoj. Přes den byl program organizovaný školou, odpoledne jsme se obvykle domluvili se spolužáky a dělali něco společně - film, deskovky, bowling, bazén nebo jsme odpočívali (knížka, teď by to byl asi mobil a tak)… Rodiče nám nic neorganizovali. Jich se víceméně týkala jen strava, svačina na dopolední program, večeře a případně vyprat prádlo, když by bylo potřeba. My jsme byly hodně samostatná jednotka, moji rodiče, ani její máma nemluvila anglicky, takže jich se to vlastně „moc netýkalo“.
Určitě je to super zkušenost. Ráda na to vzpomínám (i když je to 20 let - uff), dlouho jsme si s tou holčinou potom i psaly. Finanční náročnost je podle mě hlavně v tom výletu do Španělska, u pobytu u Vás si myslím, že ty náklady se zásadně hodně nezvýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
16.12.24 08:01

Hostitelská rodina obvykle zajišťuje ubytování, stravu (většinou snídaně, večeře a obědový balíček) a běžný rodinný program. Dítě nemusí mít nutně svůj pokoj, ale mělo by mít alespoň vlastní postel a trochu soukromí. Důležité je vytvořit přátelské prostředí a zapojit dítě do běžného rodinného života.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin