Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šarlota4 Takže za uši! Resp. některým druhům pokojová teplota stačí, jiným ne. Ale rozhodně není fuk, jaké má ph a tvrdost. Jinak doporučuju nakupovat a informovat se ve specializované akvaristice, i když člověk plánuje jen obyčejná paví očka. Ve zverimexech a obchodech typu Hornbach o tom ví houbeles, prodají ti téměř cokoliv a poradí tak, aby se ti údržba zdála snadná, jednou na zisk, prospívání akvária a kvalita života těch zvířat je vůbec nezajímá.
@Hoa Mai no jsou to hajzli, pritom me neslo o penize. Ja bych koupila vse potrebne a zaridila pro rybu podminky jake potrebuje. Jsem rada za diskuzi, mrknem na to a zlepsime ![]()
Napíšu moji zkušenost. Před rokem jsem si koupila 30l akva set, kytky, betu a už mi druha chcipla. Takže jsem se na to vykašlala a mam tam jenom kytky (ty jsem taky poupravila, protože né vsem se tam darilo) a šneky. Je strašně těžké v tak malem akva nastolit rovnovahu. Určitě pohoříš, takže doporučuju jít do většího a nechat si poradit od akvaristy, co do něho dat. Na fb jsou skupiny. Urcite nedavat neonky do nanoakvaria! To je jejich smrt a jeste k Betě.
No za mě bych betu s jinýma rybama do akvárka nedávala.Doporučila bych ti třeba jen neonky společně s pavíma očkama, snáší s v pohodě. ![]()
Pro neonky je to malé, jinak Betu mám ve společném akvárku s neonkama, panceřníčkama a pavíma očkama (akvárko má cca 200l) a nikdy jsem neviděla, že by po nich šel, plave si v klidu sám a nejčastěji je u hladiny kde mám plovoucí rostlinky. Jo kdybych měla více samců tak se zabijou navzájem. A dokonce mám v akva 1 skalára a nebijou se : ) ( Vím skalár je hejnová rybka, ale už je mít nechceme a jako jediný nám zbyl, tak ho necháváme dožít : ) )
My měli do včera betu samostatnou ve 30l akváriu s topitkem filtrem atd a po roce zemrel…info ze zverimexu raději nekomentovat
@Genovesa píše:
@Martina84 Hm. A nemáš doma chladno? Měla tam topítko?
Nemám a měla topitko. Pokaždě umřela na rozklad ploutví.
@Martina84 Tak to je škoda, o tomhle jsem četla, že to můžou mít.
Přidal bych párlitrů - opravdu je to pak stabilnější prostředí.
@M_Vladim Eště? Já s tím budu začínat, 50l i tak bude děsně moc vážit…
![]()
@Genovesa píše:
@M_Vladim Eště? Já s tím budu začínat, 50l i tak bude děsně moc vážit…![]()
Ano 50l akvárum váží tak 60 kg. To by tu měl někdo napsat - je potřeba si rozmyslet kam s nim. Řekl bych, že těch 50l je tak počáteční velikost. ![]()